вторник, 30 декември 2014 г.

Последните empties за 2014

     По стечение на обстоятелствата не мислех, че ще имам какво да покажа този месец, но все пак се събраха няколко нещица и понеже не ми се пазят до следващия, реших да ви ги покажа и споделя мнението ми за тях. А и поста е номер 500, та ме мотивира. :)


 
     Започвам с почистващия крем с китайски женшен на Avon Planet Spa Chinese Ginseng Revitalising Cream Cleanser. За първи път ползвам такъв продукт, мислех че трябва да сваля грима, но не успява да се справи с това. Затова според мен е подходящ за освежаване сутрин преди да нанесете дневния крем (да измиете нощната грижа) и вечерно време преди лягане, ако не сте гримирани. Освежава кожата и не изсушава. Аромата не мога да го сравня с нищо познато, досега не съм попадала на нищо с женшен. Не е силен или неприятен, но може да е малко странен за някой. Текстурата му е като на лосионите за тяло. Струваше между 8 и 10 лв намален. Доста е икономичен.
      Напоследък започнах да ползвам доста екфолианти и си поставих за цел да изразходя най-накрая този за ръце на Oriflame, който е за груба и суха кожа - One Step Hand Recovery. Ако сте ползвали скраба за тяло от Спа серията и ви допада, то и този може да ви хареса. Оставя мазен филм, затова го ползвам вечерно време преди лягане. А и аромата ми идва странен за през деня. Омекотява и хидратира кожата много добре, но едва ли бих си го купила отново. Мисля че всеки ексфолиант би свършил работа, естествено ако не страдате от наистина суха и проблемна кожа на ръцете. Имала съм и другите 2 продукта - крем и концентрат. Те също са с богата текстура и по-мазнички.
     Още 2 продукта на марката - Swedish Spa Rebalancing Face Serum. Не усетих кога свърши до последна капка този серум! Текстурата му е много лека и водниста, при разнасяне имам чувството, че си е водичка направо. Самостоятелно попива супер бързо и затова може би не успях да разбера дали наистина ми помага за по-доброто хидратиране и подхранване на кожата. Мирише подобно на трева. Не си струва парите. И понеже през зимата се грижа за цялото си тяло, мажа от глава до пети с кремове. Стъпалата не бяха от обгрижваните части доскоро, но след като реших - станах много редовна и измазвам един по един от наличните кремове. Миналата Коледа си взех лимитирания за празниците Feet up Winter treat with Ginger & Clementine Foot Cream. Добре хидратира, плътна консистенция има, аромата е джинджифилов с лек цитрусовоментов намек (клементината е кажи речи мандарина, ако се чудите като мен - проучих), но си е крем като крем. С напукана и груба кожа няма да се справи по мои наблюдения. За превантивна грижа става. Всяка зима пускат подобни. Като за 4-5 лв вършат някаква работа, но не очаквайте голям ефект.
     И на последно място, любимо кремче на бг марката Deva, което е популярно от много време. С масло от сладък бадем е, а на мен ми ухае на някакъв сладкиш, на вафла. :) Има и по-евтин вариант, този - разликата според мен е в съставките и цената. Като ефект и аромат са едни и същи. Този в сивата опаковка е с повече масла и би трябвало да е чист, но колко е не знам.
Подхранва, хидратира и кожата е мекичка, еластична. Не оставя мазен/ неприятен слой. Като минус отбелязвам материала, от който е направена тубичката. Много гадно се "мачка".


    Наскоро правих поръчка от beautycosmetic.biz и получих няколко сашета. Едно от тях беше това на Ziaja регенериращо масло/лосион с Natural Avocado oil. Много приятен е и с нежен аромат, подобен на продукти с маслина. Стигна ми за 2 пъти опаковката. Бих си взела като изразходя от запасите. Не е мазен, но хидратира и омекотява кожата добре.
    Лосионите на Yves Rocher са ми любими. Не са тежки, но в същото време страхотно омекотяват, хидратират и ароматизират кожата. Този с какао и малина ви го показах лятото в публикация за празни опаковки, обаче си запазих остатъка за това време от годината. Мнението ми не се е променило. Икономичен и с богата текстура. Едва ли вече го има, но можете да си вземете този с къпина от тазгодишната коледна колекция. Аромата е 99 % същият.
    С приятелка си разменяме минита с различни продукти и пробваме нови нещица. Миналият месец ми донесе да пробвам шампоана за обем на Nivea. Гелообразна консистенция, приятен аромат... пени се, придава наистина хубав обем, но прекалено ми измива косата и стои някак без блясък, не е така жизнена и мека. Не бих си го купила в пълен размер.
    Това спрейче за тяло на H&M се оказа много икономично. Вярно, че не го ползвам всеки ден, но от пролетта досега е в действие и още има. Е, 250 мл е опаковката. :) Ухае супер свежо - на круша и краставица, пръскам се след баня и лосион. Харесва ми, обаче редовно пускат нови продукти и няма как да го намеря пак.
     Кожичките на ноктите ми се нуждаят от хидратиране и те в този студ. Имам омекотителя на Avon Advanced mira-cuticle vanishing complex от няколко години, но напоследък ползвам крема за ръце за тях и останалите продукти ги пренебрегвам. Не е нещо особено, не е мазен и --> не е достатъчна грижа, ако имате сериозна нужда от подхранване и омекотяване.
     Остана ми малко от крема за лице с какаово масло Avon Care, но и него смятам да привърша идните дни, затова го включих. Мирише средносилно на какао. Омекотява мнооого добре, но за големият студ мисля, че имам нужда от по-силно хидратиращо кремче. Консистенцията му е средногъста и лека в същото време, лесно се нанася. Не попива веднага, но и не оставя мазен филм. Свършва бавничко, а аз обичам да разнообразявам и пробвам нови, затова едва ли бих си купила пак. Ползвам маслото за тяло, за устни и крема за ръце от серията. Ще им напиша и на тях ревю скоро.
     Още един "крем" :) и край - околоочен Deva Total Skin Care Vitamin C. Също показван в празни опаковки лятото, но няма свършване! Редувах с още 1 и 1 гел, въпреки това изстисквам последните капки. Хидратира, приятен е, почти няма аромат, но не се справя с тъмни кръгове. Може би по-нататък, ако не изпадне някой друг за проба, бих си взела. За парите си е екстра.

    Отново прекалих, а си казвах ще бъда кратка. :)

4 коментара:

  1. кремчето на Дева и аз го довърших окончателно. Но няма да повторя. Уникален аромат, но почти нищо повече :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пазара е залят... затова трудно повтарям нещо и аз. Марки да, но конкретен вид рядко. Искам да пробвам нови. :)

      Изтриване
  2. Лосионите на Yves Rocher са невероятни! Имам едногодишен запас от техни бутилчици. Чух, че коледните им лимитки са много хубави, но за съжаление този не го пуснаха тази година. Аз се сдобих с комплекта с черни плодове от тазгодишните... както и с доста други глезотийки както винаги.

    Май само на мен освен като аромат кремът на Дева ми харесва и като действие. Но и в този сектор безспорни любимци ми остават Yves Rocher.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. МДа, къпинката е добре че си я взела. За мен, както и писах, е много сходна, да не каже почти същата като малинката от миналата година. Затова не страдай. :) О, крема на Дева ми харесва и на мен. Просто много са ми минали през ръцете и съм пробвала какво ли не, затова не мога да го сложа на първо място. Пазара е пълен, затова винаги ще има по-добри. Yves Rocher имат хубави кремчета, както за ръце и тяло, така и за лице. Обожавам гел-крема от Hydra Vegetal. Все се каня да си го купувам пак, но пусти му и запаси...

      Изтриване