сряда, 3 декември 2014 г.

Maybelline Fit me concealer

    Едва ли не сте чували за коректора Fit me на Maybelline, хвален и ползван от доста блогърки продукт. Фдт от серията също. Известен с високата си покривност и подходящ за момичета, които имат силно изразени тъмни кръгове.
     Когато не успях да си намеря любимият Bourjois Touch Healthy Mix под формата на писалка и вече от месеци никъде не виждам между другото (явно са го спрели), трябваше да потърся друг вариант. Единственият, за който бях чела добри отзиви и покривен, беше Fit me. Нямах време да мисля, защото не мога да излизам и да плаша хората от моето недоспиване, затова го грабнах и се надявах да задоволи нуждите ми.
    Цената за дрогерийна козметика не е ниска, 15 лв струва, но пък е много икономичен и ще ви стигне сигурно за година поне ежедневно използване, а на мен лично дори доста повече. Ползвам и писалката на Essence паралелно.


    Тук се предлагат 3 цвята или бяха 2, не помня вече с точност, но аз взех 15 - той е за бяла и средно светла кожа (най-светлия за нашия пазар), другите са жълти и по-тъмни. Аз търся изсветляване и "отваряне" на погледа, по тази причина се спрях на  него.


    Опаковката е като на повечето глосове, с апликатор гъбичка и намирам за удобен. Нанасям на 2-3 места в околоочната зона по малко и с помоща на Zoeva 142 Concealer Brush преливам до пълно сливане. Наистина ви е нужно много малко количество, защото иначе се натрупва и събира бързо, а ефекта след това не е никак приятен. Аз лично имах известен проблем докато свикна. Дори го бях отписала и не ползвах. След 2 часа ми подчертаваше гънките и се събираше, а понякога съм навън от сутрин до вечер и нямам време да коригирам, особено когато съм по задачи. Хванах му "цаката" и започнах да го харесвам. Слагам мъничко и ако видя, че не е достатъчно, повторно, но прекаля ли, отдалеч личи претрупаното количество коректор, стои някак мазен и завършека е пудрен, неестествен.
     Скрива ми перфектно тъмните кръгове, на снимките ми с гримове винаги съм с него, иначе положението не е никак розово. Моите не са за пренебрегване и ги има постоянно, т.е. доста видими и ако вие нямате такива, а при умора и безсъние се появяват, потърсете нещо по-леко.


     В заключение ще кажа, че харесвам Fit me и съм доволна от ефекта му. Справя се отлично и скрива идеално тъмните кръгове под очите, само трябва да уцелите правилното количество за себе си. Икономичен е и оправдава високата си цена. Снимка със и без коректор нямам готова, но ефекта напр. е като със и без спирала при последния ми пост за Realash. Такава разлика има.

4 коментара:

  1. Чудесен пост! Тъкмо се колебаех дали да се сдобия с него, но явно си заслужава да се пробва!
    http://darialovesmakeup.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Някой знае ли откъде мога да се сдобия с него? По дрогериите го няма.

    ОтговорИзтриване