понеделник, 1 декември 2014 г.

Zoeva Eye Brushes

    Здравейте.

    Едни от най-коментираните, бюджетни и купувани четки през последната година след Real Techniques, за мен са тези на Zoeva. Почти няма блогърка, която да не ги е чувала или пробвала. Миналото лято започнаха да излизат сравнения с тези на MAC, Sigma, Real Techniques и други марки от висок клас. Техните цени с изключение на Real T. обаче са солени и моя милост реши да се довери на немците. Започнах да поръчвам по 5-6 и в момента (не съм ги броила честно казано), съм събрала около 20-25. Много четох, сравнявах и избирах, затова нито една не съм разменила или продала. Добре обмислях за какво ще ползвам и изобщо ще ми влезне ли в употреба.
    Година по-късно мисля, че е време да споделя моето мнение, защото съм ползвала повечето многократно, прани са и мога да кажа коя четка заслужава да бъда притежавана, освен ако не сте затрупани и не ползвате сенки. Избрах да разделя публикациите на 2 - първата да е за тези за очи, а втората - за лице.
   


   1. Smoky Shader 234 или познатата ви "плоска" четка за сенки - ползвам я за нанасяне на основния цвят на подвижния клепач. Прана безброй пъти, не си е загубила формата или косми. Мекичка е и не дразни окото. Полепват добре сенките и освен, ако не са много ронливи, не падат на бузите. Обмислям да си взема още една, но имам доста за това предназначение и по тази причина не съм си купила втора.



   2. Pencil 230 - четка тип "молив". Също ежедневно използвана и грим без нея не помня дали съм правила. За мен е мулфтифункционална четка - слагам тъмният цвят в ъгълчето/сгъвката, леко опушвам, нанасям сенки като очна линия, оформям и съединявам сенките от долните мигли с тези в ъгълчето. Мекичка и лесна за употреба е. Четка мечта с 2 думи! Прала съм я година, нито косми са падали, нито се е променила формата й. Заслужава си всяка стотинка.


  3. Soft Definer 227 - съвсем наскоро направих сравнение на тази с четката 200 на Кико, но и сега да кажа, че също като горните 2 я ползвам при всеки грим за преливката в сгъвката. Справя се чудесно без никакви проблеми. Идеалният размер е, мисля че не е нужно да казвам за почистването и губенето на косми. Може да са паднали от тази 1-2, но не си спомням. Имам втора, само че Luxe Soft Definer. За нея ви споделих че има малка разлика във формата, но очаквам и още една 227 Soft Definer. Това говори колко съм доволна.



  4. Classic Liner 316 - колкото и спънати в ръцете да сте, мисля че с тази четка няма да ви е трудно да си сложите гел-очната линия. Космите са идеално гладки (не можах да се сетя за по-подходяща дума) и с лекота прави линиите. Тя е за онези от вас, които искат по-плътна очна линия, а не като косъм тънка, но все пак може да се направи и по-фина. Има си предпазно капаче, което обаче прави вакуум направо, вчера няколко минути съм се борила да я отворя за снимката. Нямам проблем с почистването й, ползвам падчето на Ебелин за нея. Нея не я ползвам всеки ден, защото напоследък слагам черен молив, но препоръчвам с 2 ръце. Много добра е!
   5. Fine Liner 315 - наклонената четка за фина очна линия е толкова добра, колкото е 316, като по формата и името ще познаете за какво е. Прави по-тънки черти и за някой може да е по-удобна поради чупката в металната част. И тя ми е много удобна и нямам никакви забележки към нея. 


   6. Concealer Brush 142 - това май е най-използваната ми четка. Не всеки ден слагам сенки, а с тъмни кръгове, т.е. без коректор се случва да излезна много рядко. Откакто я имам не помня какво е да ползвам пръсти. Толкова бързо и добре го прелива, че се чудя какво съм правила без нея допреди да я взема. Космите са синтетични, но много приятни към нежната кожа. Освен това сякаш изобщо не полепва коректора по нея, дори след като съм слагала 4-5 пъти е като току що почистена да не кажа. Ползвам я 10-15 дни и може би тогава вече си проличава малко. Знаете как плоските четки веднага след употреба трябва да се мият, но с тази не е така. Нито формата се е променила, нито косми са падали. Май имам нужда от още една за всеки случай. :)
  


  7. Detail Shader 237 - тази мъничка плоска четка е предназначена за полагане на сенки на подвижния клепач, които са по-ярки или блестящи и трябва да се нанасят много внимателно и в малко количество. Аз лично не съм я ползвала много, понеже не правя толкова прецизни и екстравагантни гримове, но четката е хубава и ако имате малка площ на клепача (от миглите до веждата), също би била подходяща.


   8. Smudger 226 - с голям мерак я взех, но както и горната не ползвам много. Принципно я исках, за да нанасям тъмни сенки между очната линия и миглите, защото не винаги успявам да нанеса достатъчно плътно очната линия или молива и остава едно "празно" пространство, което понякога се вижда на снимки, но обикновено все бързам и тази стъпка я пропускам. Миналата седмица се наложи обаче да ползвам по-разпрашващи се сенки и 226 се "притече на помощ". Бях си изцапала почти всички налични плоски четки и тази ме спаси. Косъмчетата и както виждате са сбити и по-гъвкави, затова сенките успяват да залепнат добре и да не изпадат по  бузите. Също много сполучлива - стегната, не е изгубила форма или косми.




   9. Crease 228 - на мен ми идва прекалено голяма за очите, но я пробвах вече за хайлайтър и се справя много добре. Вземам 2 пъти от кутийката и ми е напълно достатъчно. Естествено за лице като цяло изглежда мъничка, но толкова блестящи продукти е добре да се нанасят по-пестеливо, за да не заприличате на коледна елха. Също е подходяща за контуриране на носа, но мисля че нямам крив или голям нос и не ми е нужна за него. Може да изглежда разперена на снимките, но на живо си е нормална, космите не са нито много меки, нито твърди и на мен ми върши добра работа.



    10. Petit Eye Blender - перфектната четка за нанасяне на цвят в сгъвката и за разпрашващи се сенки. Трябва да сте супер саката или да сте взели супер много продукт, за да посипете бузите си. Днес отново я пробвах и всичко от четката остава по клепача, точно като Smudger. Сбита е и косъмчетата са перфектни. И в блендирането се справя отлично. Една от любимите ми е. Не е загубила форма и не дразни кожата на окото (мека е).

    11. Petit Crease - още една любима и почти при всяко гримиране използване четка. От същият косъм като 227 и 234 е направена, мекичка е, идеална за преливки на цветове по целия клепач. Виждате, че е зелена на места, но я бях изпрала и оставила върху шарена салфетка и от пигмента на шарките явно се оцвети (не успя да се изпере). Прана е многократно, единствено тази може би леко е променила формата си, но честно казано не помня като нова дали е била много по-различна. Качествата и са същите, така че за мен си остава идеална.



    12. Luxe Soft Definer 227 - единствената мисля, която вече не се предлага. Пишейки поста за сравнение с Кико забелязах, че не е стандартната 227 и днес се уверих в разликата. Тази е с по-жилав и твърд косъм, не че дращи окото и предизвиква дискомфорт, но просто не върши работата на обикновената 227. Не може да прелива или поне аз днес не успях да си довърша грима, затова посегнах към Soft Definer. Ползвам я за първи път, така че в бъдеще ще си редактирам публикацията с мнението ми за нея. Не я препоръчвам поне засега.


    За да не пиша по отделно, макар че споменах, направих 2 снимки - тази е с често и почти ежедневно използваните от мен четки (изключвайки Luxe Soft Definer 227)

,

    а тези с по-рядко (ако слагах всеки ден очна линия, двете в средата щяха да са на горната)


      Прощавайте, че четките са мръсни, но обикновено ги пера вечерно време и сутрин ги "нападам", така че не могат да останат чисти. :)
      Като обобщение бих казала - много добри четки, които си заслужават парите и ги връщат дори. Откакто ги имам + тези за лице, не ползвам почти други. Коренна разлика забелязват всички около мен в гримовете ми и получавам комплименти. Отделно идват познати за повод да ги гримирам, което за мен е показателно, че колкото и да умееш, нямаш ли добри материали под ръка, в случая четки, не можеш да постигнеш максимален ефект. Ако си търсите наистина хубави бюджетни четки, препоръчвам да разгледате какво предлагат Zoeva.
Цените в момента са с около 2 (за очи) до 4 евро (за лице) по-високи от тези, на които аз започнах да купувам, но пак са доста по-евтини от MAC, Sigma, Nars и прочие. В някои четки има промяна откъм косъм, напр. на пръв поглед виждам Smudger, но не мисля че качеството ще е по-ниско. Все пак марките работят и се усъвършенстват. Имат и страхотни палитри сенки, ружове, червила, пигменти.... а и щях да забравя - прекрасни моливи за очи, които се плъзгат като масло по клепача и стоят до сваляне. Доставката е 9 евро и пристигат с куриер до дома ви, но за начало можете да се комбинирате с някоя приятелка, ако не правите стабилна поръчка, която да оправдае тази сума. :)

4 коментара:

  1. Имам ти пълно доверие тъй като си изключително точна в и прецизна в мнението си и смятам да си поръчам тези четки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да останеш доволна. Най-много препоръчвам тези от предпоследната снимка, най-използваните, за мен те са must-have. А пълен грим с 234, 231 и 227 може да се направи. :)

      Изтриване