понеделник, 9 февруари 2015 г.

Avon Care Cocoa Butter Line

    Миналата година напролет излезна серията с какаово масло и vitamin E на Avon и макар да не купувам продукти от нея, както и за лице като цяло, заради аромата се изкуших и поръчах крема за лице. Хареса ми и след това си взех маслото за тяло, а след него и крема за ръце с вазелина /балсам/ за устни. Серията е предназначена за много суха кожа, но ако стига чак до опъване, според мен могат да се окажат недостатъчни. Моята не стига чак до там, така че ми се отразиха добре.


     Започвам с крема за лице. Аромата му е приятен, не очаквайте обаче сладкарско и вкусно какао, някак по-сухо е. Може би се доближава до истинско такова. Напролет омекотява добре кожата ми, като не е тежък. Зимно време обаче само сутрин мога да го ползвам, вечерно време имам нужда от по-силен хидратант. Усещам леко опъване при попиване, не знам на какво се дължи този ефект, но поради тази причина избягвам да го ползвам тогава. Текстурата му е много приятна и лека. Наподобява масло, но не е гъста и твърда, а някак въздушна.


     Маслото за тяло е гъсто, при допир с кожата няма никакъв проблем обаче и се нанася лесно. По-меко и кремообразно е от тези на Боди Шоп. Хидратира и омекотява повече от добре. Под душа усещам влажно тялото си, оставя защитен филм, но той на допир не се усеща като мазен. Аромата му е същият като на крема за лице. Може би идея по-сухо е какаото тук. Не е нито много икономично, нито неикономично. При редовна употреба, за мен почти всекидневно ми стигна за по-малко от 2 месеца. Цената му е 4 лв обикновено като има намаление и на фона на The Body Shop, си е без пари направо. Ето го.


     Крема за ръце е също с някак плътна маслена, макар и нормалната за такъв продукт текстура. Не е гъст, бързо се абсорбира от кожата. Ако имате нужда от по-добра хидратация, нанясайте повече. Не е мазен, но също прави ръцете мекички. Ползвам го вечер преди лягане. В новият каталог е на 2,90 лв заедно с този за лице.




   Балсама за устни не харесах никак. Първо, че от самата кутийка мирише леко на старо, а го отворих в края на лятото. Усеща се и какаото, но в комбинация с нещо неприятно. Сякаш ще се развали бързо. Второ - в началото беше някак твърд и вместо да ми е комфортно с него, беше точно обратното. 30 минути след нанасяне, чувствах направо сухи устните ми. Това през лятото. Сега дали от топлината на въздуха вкъщи и постоянно 20 + градуса вкъщи, е някак по-мек и отгоре дори има винаги по малко като олио. Затова, ако прекаля ми е прекалено мазно, а ако ям се изтрива бързо. Не мисля, че ефекта му е дълготраен. Докато сте с него ще са меки и гладки устните, но след това пак ще е сухо. Общо взето несполучлив продукт е за мен и не препоръчвам. Затова мисля да го мажа на сухите участъци като лакти и колене, а и стъпалата.



    Като цяло съм доволна от продуктите с изкл. на балсама за устни. :)

2 коментара:

  1. много хубаво миришат :) аз имам големият крем за лице, ръце и тяло...и крема за ръце ...и сега си поръчах маслото :) и то главно заради аромата :)

    ОтговорИзтриване
  2. Сигурна съм,че много ще ми харесат като аромат.. хах

    ОтговорИзтриване