вторник, 17 март 2015 г.

Bell 4 Mat Eyeshadows No. 06

     Добри матови сенки от ниския клас не се намират лесно, още повече в страна като нашата, си е трудна задача. Единствено матовите единички на ГР са що годе добри, останалите са или с фини блестящи частици или пък качеството им е никакво.



      Повече от година търсех тъмно матово лилаво със сив подтон, но дори при Inglot ударих на камък. Не ми се даваха много пари, затова и се примирих с единичка на Classics и Inglot Matte 325M, но те са си класически лилави и нямат онзи подтон /опушен, който търся/. Когато най-малко очаквах, открих идеалният цвят и в перфектната комбинация с още други 3. В края на февруари, докато бях на изпити в Свищов, влезнах в една от парфюмериите /Грация, понеже напоследък виждам, че доста хора ходят там и реших за необходимо да спомена това/ и буквално забити най-отдолу на един щанд, съзрях с набитото си око тестерите на тези 4-ки на Bell. Веднага отворих капака да ги пробвам. Не очаквах, че ще ми направят толкова добро впечатление. Въпреки това не взех нито една, защото исках да проуча дали си струват и да пробвам с база. Два дни по-късно обаче, държах мечтаната и набелязана палитра - 6 номер.



      От опита ми с каквито и да е сенки /матови, сатенени, прахообразни и прочие/, особено от ниския клас, мога да кажа че са най-добрите. Дори и от високия. Според мен са много близки с Шоколада, дори са по-меки и от тях. Текстурата им е като масло, толкова са меки, но не са кремообразни! Не са пигментирани, колкото тези на Too Faced, обаче за цената си са много добри!






     
Сигурно веднага ще попитате за роненето. Обикновено повечето матови сенки са доста прашливи и целите ви бузи са посипани с тях, но при тези няма почти никакво разпрашване. Носих ги 2 дни поред, в които умишлено оставих лицето за последно, но след приключване на очите, нямах нито 1 прашинка по бузите. Ползвам меките четки на Zoeva (234, 231, 230 и 227), които малко или много предизвикват ронене, с Bell 4Mat е минимално и забележимо от близо. Тук са над Zoeva Matte Eyeshadow Fix Long Wear. Взех 3 пъти с пръст за цветовете на суоча, но няма как от леко мацване да се получи такава пигментация. Въпреки това, нанасяйки на око, забравяте при лекотата, с която се работи с тях.


      С базата на Zoeva ми издържат спокойно от сутрин до вечер и не избледняват. В края на работния ден леко се събират. Блендират се с лекота и може да се направи дневен или по-драматичен/вечерен грим с подложка напр. джъмбо молив. На снимките при опушването изглеждат като размити и на петна, но това е от камерата. На живо грима изглежда напълно нормално. Ако подсиля цветовете, трябва да коригирам за излизане през деня.
     В комбинация с L'oreal Color Infaillible 015 Flashback Silver и MAC Violet Pigment на подвижния клепач, опуших с двата най-тъмни цвята от Bell 4Mat:


 

                  Само с цветовете от палитрата:



Ъгълчето оформих добре, но камерата го е хванала кофти и ми стои прихлупено окото.


    Купих ги за 7,50 лв. Сигурно ще ги намерите и по-евтини в провинцията, в Грация слагат двойни надценки обикновено. Но грам не съжалявам за покупката, дори лятото ще разгледам и останалите комбинации. Ако не се бях зарекла, щях да отнеса и кафявата (номер 1), но имам доста в тази гама и се въздържам. Останалите бяха:

       Състава, за който се интересува:


         С 2 думи - много съм  доволна и ги препоръчвам! Сложени до Essence & Catrice, са над тях според опита ми. И ревю на номер 03.

2 коментара: