четвъртък, 19 март 2015 г.

Le Petit Olivier Lip Balm Stick with shea butter - ultra moisturising

     Тази френска био марка забелязах за пръв път в Елитис през май месец, когато купувах наградите за гива. В последствие започнах да я срещам във всеки магазин. Изкушена, си взех балсама им за устни с масло от шеа. Избрах си го като помирисах един от продуктите за коса с тази съставка. Струваше около 7 лв.

 

 

   


      Опаковката му е стандартна за стиковете, обикновена пластмасова. Текстурата му прилича на вазелините, само че не е толкова мазна. Като нормален балсам за устни си е. Не оставя цвят нанесен, омекотява ги и се чувства много приятно. Колкото и да напластите, не може да стои някак тежко на устните, а и няма нужда. Едно прокарване ви е достатъчно.


 
   Аромата за мен лично не е био или аз понеже не купувам продукти от този тип, ми се стори химичен и определено не е "вкусен" и приятен напр. като серията на The Body Shop с шеа. Не че е гаден, но очаквах достоверен и естествен мирис. Средносилен е.


     Ефекта му е краткотраен. Изтрива се при ядене, а и без не издържа много. Около час сигурно. Вече от 2-3 месеца го ползвам и не мога да го опазя повече. Изчезне ли веднъж, трябва веднага да нанеса отново или започвам да се облизвам, чувството е за сухота. Когато тренирам, от изпотяването ли не знам, но чувствам как ми се образува онази линия в средата на устните и не ми я приятно. Иначе стават меки, не ми се напукват сякаш. Изхабила съм едва 1/3 от него, т.е. икономичен е. Като цяло обаче не съм впечатлена и малко съжалявам, а бях супер ентусиазирана и го взех с голям мерак.



3 коментара:

  1. Иве аз не разбрах защо е био, като няма и една съставка от биологично земеделие? Иначе е 100 % натурален. Какви други продукти предлага марката?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гале, честно казано аз докато не прочетох коментара ти, не правех разлика между натурален и био. :D
      Гледам, че е без парабени и др. "безвредни" съставки... Иначе ето сайта им http://www.lepetitolivier.fr/index.php?___store=nen

      Изтриване
    2. хиии честно ли?? :)) Има разлика,Иве,но както и да е :)

      Изтриване