сряда, 29 април 2015 г.

Avon Foot Works Beautiful Marine Salt Invigorating Scrub

    Лятото наближава и като изключим диетите и солариума, на които се подлагаме, за да влезнем във форма, е време да обърнем внимание и на кожата на стъпалата си. Знаем как изглеждат груби най-вече пети и то на жена, а и какви мисли ни връхлитат при тази гледка също. През годините тествах какви ли не ексфолианти за стъпала, но този се оказа най-ефективен. Всички останали, които пускат по празниците и лятото, лимитките, ме привличат единствено с плодовия им или друг аромат и шарени опаковки. Текстурата им обаче е кремообразна, а частиците много фини и не могат да махнат мъртвата кожа. Тествах и ананасовия на FM Group преди години, но и той бе същия.


     Marine Salt обаче е съвсем друга бира. С много плътна текстура, частиците морска сол са груби и едри, съответно ексфолиира чудесно и веднага се усеща разликата. Макар че е гъст, си излиза съвсем нормално и без проблем от опаковката. Аромата му е свеж и морски, все едно сте на спа процедура наистина, както подсказва и името. Нужно ви е малко количество и пила.



     Забравила съм да снимам състава, но ето тук можете да го видите.
     Тествала съм и разтвора с емулсията от серията, но не съм си ги купувала все още, защото не се сещам да ползвам редовно такива продукти. Разтвора омекотява по-грубата кожа и след накисване пада по-лесно от стъпалата, а емулсията хидратира, но е лекичка и подходяща за лятото. От скоро се предлага и сапун с водорасли и костилки от кайсия. За него нямам информация как е, не съм търсила.
     Моята опаковка е старата, новата е с малка разлика (тази в средата). В случай, че се интересувате - в текущия каталог няма нищо от серията, но в следващия са на 5,50/бр, а в по-следващия скраба е 3,90.


     Имам още един скраб, който е от редовния асортимент, води се за загрубяла кожа (в текущата брошура е на 174 стр. като част от комплект) и си мисля, че може да върши работа, но като го отворя и ползвам, ще пиша отделно за него.
     Единствено ягодовия, от тази стара лятна лимитирана серия на Oriflame беше подобен и добър, но отдавна го няма. Изразходих 2 опаковки от него. Гела само охлаждаше, но за жегите беше ок.


     А за в бъдеще съм си заплюла да взема този на The Body Shop Peppermint Soothing Pumice Foot Scrub, отзивите са само хубави, само да приключа запасите и ще го поръчам.


Няма коментари:

Публикуване на коментар