сряда, 24 юни 2015 г.

Healthy Breakfast Ideas

           Добро утро!

      Ето и няколко предложения за здравословна закуска. От година и половина закусвам с кисело мляко, овесени ядки и плодове, а преди въобще не поглеждах към този вариант. Свикнах с тях и нямам намерение да посягам към различна храна. Напоследък избягвам плодовете и меда, понеже комбинацията за резултатите, които търся не е особено подходяща.


       Ядките са калорични, но пък всеки знае за свойствата им. До 30 грама при диета са ок. От плодовете, най-подходящи при хора, свалящи кг са ягодите, малините, къпините, боровинките и от череши, кайсии, пъпеш, диня също, но до 250 гр на ден. Не можем да си позволим да ги отпишем от менюто, има ги само месец-два в годината. :)


      Палачинки от овесени ядки и яйце, вода - без брашно и подсладители. Само малко сладко/мед за гарниране и украса. :)


      Крекерите са много приятни и вкусни с всякакви зеленчуци, яйце, кашкавал, извара, месо и каквото се сетите. Сигурно не са толкова здравословни, но ги предпочитам пред хляба и ям от тях няколко пъти през годината, за да разнообразя.



      Бананови палачинки.... мммм, много вкусни, но и доста сладки. Голяма играчка беше да ги направя, отнеха ми и доста време, затова само веднъж ги направих.


     Добрата стара овесена каша, правя си с обикновени овесени ядки и вода. С прясно мляко не ям, защото ме надува много. Веднага след тренировка ми идва идеално.




     Чиата е много вкусна, но сякаш не ме засища толкова като овесените ядки и я хапвам по-рядко или я комбинирам с тях и плодове.



          Любимата ми "диетична" торта - с бисквити, кисело мляко, овесени ядки, стафиди и плодове, но я правя изключително рядко.






2 коментара:

  1. Много приятни идеи за здравословен старт на деня. Може ли да направиш пост с любими здравословни рецепти или свързана със спорта, как тренираш, колко пъти седмично и т.н. Мисля, че на доста хора ще им бъде интересно и полезно. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами аз съм писала вече подобна статия - за здравословното хранене.http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.com/2015/02/blog-post_10.html За рецепти ще съм трудно полезна - аз не готвя. :) Ям много зеленчуци, риба, месо и кисело мляко. Напоследък ползвам една пластмасова тенджерка за микровълнова, с която си приготвям зеленчуци на пара и пресни картофки, смятам да я пробвам с киноа и ориз, яйца скоро. Тренирам с Румяна Илиева от над половин година и съм много доволна от резултатите. Следя и статиите на Страхил, напр. току що прочетох за топ храните за спортистите. Тренирам по 5-6 дни в седмицата, понякога и 7. Зависи как се чувствам и имам ли ангажименти. :)

      Изтриване