петък, 2 октомври 2015 г.

Avon 3d Plumping Lipstick

     3d Plumping Ultra Color Lipstick е последната серия червила, която Avon прибави в асортимента си и можете да откриете вече в каталозите. Съдържа колаген, ретинол, кофеин, масла от нар и жожоба. Има SPF 15. Колагена ускорява микроциркулацията за видимо по-плътни устни, ретинолът попълва контура им за младежки гладък вид, а кофеинът, маслата от нар и жожоба, оформят устните като подобряват тяхната еластичност и хидратация. От Avon определят червилата като кремообразни, със средно покритие и сатенен завършек.



      Аз се ограничих и взех 6 цвята за проба - 5 мостри и едно в пълен размер. Носих всички по ден с няколко подновявания. (една мостра ми стига за около 7 нанасяния)



      Всяко подчертава недостатъци по малко, т.е. ако устните ви се белят и стърчат кожички от тях, няма да можете да го прикриете напълно. Не се врязват в линиите или е едва забележимо. Не бих казала, че са с изцяло сатенен завършек. Особено Stolen Kisses & Mad for mauve. За мен те са пастелни по-скоро, а Revenge е по средата между сатен и пастел. Berry Cute & Hot Pants вече бих определила като сатенени. Heat Wave не мога да определя какво е, но е лепкаво подобно на балсама на Nuxe и хич не е трайно. Добре пигментирани са иначе. Revenge обаче, отново не е с правилната формула. Както повечето подобни цветове от всичките им линии на Avon, и това се събира в линиите - доста мазно ми идва и не бих разчитала на него, особено ако е по повод. Не мога да бъда сигурна, че няма да се разтече.

       отляво надясно - Mad for mauve, Stolen kisses, Hot pants, Heat wave, Revenge, Berry Cute

      Трайността им без ядене е около 3-4 часа като постепенно избледняват. С ядене, изчезват много по-бързо. Текстурата им е като крем. Не изсушават устните. Дори на първия ден, в който започнах да ги нося, имах кожички във вътрешната страна и докрая на деня бих казала, че изчезнаха и червилото стоеше по-красиво.

       Heat Wave е яркорозов крем, но ми е трудно да определя финиша - нито има блясък, нито е матово. Най-нетрайно ми се стори от всички и най-много подчертава недостатъците. Час след нанасяне, след като си изям филето наобяд и изчезва, като остава лек цвят, все едно съм нанесла малинен балсам. Много подобно на Perfect Kiss "Pink Wink". Второто изглежда идея по-коралово. Съжалявам, че не си поръчах Berry Cute. Не ми допада качеството на точно този цвят, а и имам такъв...




 


      Stolen Kisses - прасковенорозов пастелен цвят, който очудващо не стои безлично. Малко са розовите нюанси, които правят устните съблазнителни, но за Stolen Kisses точно това ми идва на ума. Не можах да уловя на снимките обаче....



      Revenge - тъмен виненочервен цвят с кафяв подтон. Врязва се в линиите и формулата му е прекалено мазна за такъв нюанс. По-меко е от нужното.


      Berry Cute - тъмна малина или по-скоро berry нюанс. Получих комплименти от няколко момчета и една жена за това червило. Стои секси и се допълва идеално с молива на Essence Honey Berry. Без ядене и пиене издържа до 3 часа, като избледнява постепенно. Чувства се комфортно. Мнооого красиво червило. Дори съжалявам, че не поръчах него в пълен размер. Нямам такова. :D


      Hot Pants - ярък корал с малинен подтон, според мен е идеален за есента. Не е прекалено ярък, но се откроява добре и би стоял страхотно с жилетка в жълто. :)


      Mad for mauve - приглушен люляков крем със студен/сив подтон
 
  
      Общо взето не са лоши червила. Цветовете са хубави, пигментирани са, имат добра трайност за текстурата си. Не изсушават, но ако имате недостатъци ги подчертават малко. Относно обема, който обещават да придадат, аз лично не забелязвам разлика. Имам плътни устни и няма как да очаквам уау ефект. Може би ги правят идея по-сочни и пухкави, но нищо очеизбождащо. На по-тънки и фини устни, които имат нужда, вероятно биха добавили подобен ефект в повече и който да личи сериозно.


      * На снимките съм със спиралата Mega Effects. Не предполагах, че толкова ще ми допадне. Сложена сутрин в 6, вечер я свалям в 22,30 без грам размазано или изпадало по бузите. Бетон е! Идеално разделя, извива и удължава миглите ми.
      Цената на червилата в момента е 8,90 лв. Моето го поръчах за 4,90 от по-предния каталог.

3 коментара:

  1. Mad for mauve и на мен ми е любимец, що се отнася до цвета. Трайността не е впечатляваща, но въпреки това ми харесва червилцето. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти обичаш такива по-неутрални цветове. На мен берито и кораловото ми допаднаха най-много. :D

      Изтриване