неделя, 15 ноември 2015 г.

Zoeva Rodeo Belle Eyeshadow Palette

     Rodeo Belle е последната палитра на немската марка Zoeva, която прибавих в колекцията си. Дългожелана и обмисляна, но се оказа една от най-готините и абсолютно ненужни бяха притесненията ми, че няма да ми пасне някой от цветовете. Много по-различна е от предните три, които ви показах. Доста шарена изглежда, но с нея всъщност ми е най-любопитно да се гримирам, защото постигам готини визии. Веднага прави впечатление на околните.



      Пристига в същата стабилна картонена опаковка, в която и всички останали палитри на марката и се затваря с магнит. Много компактна и идеална за път, заема малко място.


         
         Вляво съм нанесла малко от базата Zoeva Eyeshadow Fix Matte, а в дясно без база:
Rodeo Ready, Early Sunrise, Cactus Flower, Day Money



      Пигментацията и на тази палитра е чудесна. Този път избрах да ви покажа как изглеждат цветовете без и с база, защото си заслужава да се види.
      Светлите 3 матови цвята - Rodeo Ready, Early Sunrise, Cactus Flower, според мен са подходящи за преливане на по-тъмни или основата на окото, с изключение на Rodeo Ready.
Те не са напълно матови всъщност, само Cactus Flower & Day Money (и те имат някакви частици, но на клепача не личат), останалите 2 са с много ситен и фин шимър, който е едва забележим. Приличат на сатенени. Много меки са и 4-те цвята, като маслени направо.

         
       Отново без база: Western Diva, Bang Bang, Yee Haw!, Hot Wind, Smoking Gun, Deadshot



      Останалите са сенките с блестящи частици. Western Diva и Deadshot изглеждат доста лъскави, но на клепача попадат много малко от тези шимър частички, може би около 20 % и аз спокойно ги ползвам за опушване. Deadshot изглежда като тъмнобордо, но е черно с розово -червеникави частици. Bang Bang, Yee Haw!, Hot Wind и Smoking Gun са с металически завършек и аз ги намирам за най-подходящи за подвижния клепач. Стоят много красиво.
      Сенките се преливат много лесно, но има проблем с роненето. Ако ползвате мека четка, трябва да се внимава, защото се разпрашват повече и падат по бузите. Аз лично от доста време съм изградила навик да гримирам първо очите и след това лицето, но е добре да се знае.
       Относно трайността - отново нямам никакви забележки и с двете бази, с които съм тествала. Не е имало събиране, избледняване и т.н. Бетон са от сутрин до вечер.



       Ако търсите цветна палитра и искате да избягате от класическите нюд или шоколадови сенки, това е Rodeo Belle. Идеална за поводи, всеки ден или експерименти. С добро качество и цена.
       Ето и няколко визии, които направих през последната седмица:

      От основата към сгъвката: Early Sunrise, Hot Wind, Smoking Gun, опуших с GR Matte 213
       Червило: Maybelline Hydra Extreme 172 Windsor Rose

      Отново същата комбинация, като преди GR Matte 213, нанесох от Loreal Color Infallible 005 Purple Obsession (и под долните мигли в началото). Червило: Wet n'wild Mauve outta here
   
       Опит за техника за "раздалечени" очи, ако не ме лъже паметта. В основата Smoking Gun, Hot Wind на подвижния клепач, опушени с Day Money и прелято с Rodeo Ready.


      Още едно предложение за сивосин грим със Yee Haw!, Smoking Gun и Day Money, който на зелени, черни или кафеви очи ще стои в пъти по-добре. Моите сини не могат да изпъкнат на такъв фон и се губят, но се опитвам да си намеря точните нюанси от гамата и пробвам.
      Червило: Avon UCR Instant Mocha

         И 2-3 комбинации с любимото ми бордо Bang Bang, което червенее доста. Тук опушено с Deadshot и червило Avon UCR Carnation Cream.


       Тази ми е любима - Early Sunrise, Bang Bang, опушени с Western Diva и Deadshot.
       Червило: Oriflame 5-in-1 Colour Stylist "Succulent Pink"



       Същата комбинация, но в сгъвката опуших с Catrice Velvet Matt 04 Al Burgundy и Rodeo Ready. Пробвах с 2 червила: Maybelline 173 Windsor Rose & Oriflame 5-in-1 "Succulent Pink".

             Bang Bang + Rodeo Ready

2 коментара: