събота, 19 декември 2015 г.

Avon Naturals Winter Nourishment Vanilla and Golden Pear

       Много обичам аромата и вкуса на крушите, а в комбинация с ванилия, резултата е вкусни захаросани круши. Точно на това ухаят новите шампоан и балсам от бюджетната серия Winter Nourishment от Naturals. Подходящи за всеки тип коса, с изглаждаща ванилия и златна круша според производителя. Обещават да загладят косата и хвърчащите връхчета. Ако сте пробвали миналогодишната коледна колекция на Yves Rocher Pear Caramel, почти идентичен е аромата. Сладки и ароматни са крушите в тях.


       Не ползвам като цяло продукти от Naturals, но толкова хубаво ми замириса от страницата в каталога, че за 3 лв не си струваше да пропускам. Взех и шампоана, и балсама. Не са никак лоши, но не бива да очаквате от тях нещо по-различно. Ефекта им е като на дрогерийни продукти. Моята коса е гъста и среднодълга, бих я определила като нормална с леко сухи краища. Да го имат впредвид тези, които са се насочили към шампоана и балсама, за да преценят дали би им се отразил добре или няма да повлияят.


        Шампоана е рядък, леко воднист и с блед бял перлен цвят. Той мирише на захаросана круша, за разлика от балсама. Не прави хубава пяна, особено при първото сапунисване, но след второто е ок. Не успява да повдигне косата ми от корените и ако прекалите с балсама или нанесете продукт за краища, е възможно дори да утежни и на следващия ден да сте с мазни корени, ако косата ви е предразположена към това. Така беше с мен при първата употреба. Следващите пъти решавах да пропусна олиото/серума като финиш продукт и пръсках само термозащитния спрей на марката заедно с детския за разплитане. Тогава ефекта ми хареса. Усещам косата си хидратирана и подхранена, на пипане се усеща наистина като влажна. Но наред с това ми наелектризира и краищата се разхвърчават, а уж точно от този проблем трябва да "спасяват". Вторият ден вече бива. За първи път виждам толкова лъскава косата си и то без никакъв серум за целта. На третият, е много гладка и мека, но е залепена за главата ми и я усещам като мръсна/мазна макар на практика да е чиста. Точно това ме подразни. Като се замисля обаче, три дни си е ок.
      Първи ден:          Трети ден:        Балсама вече е доста гъст и с богата текстура. Неговия аромат е по-различен. Мирише почти само на ванилия нанесен и страшно ми напомня на Gucci Rush. Само че Ръш е в пъти по-силен и шлейфов. :)


        Нанася се по дължините и се масажира около минута, след което се изплаква. Аз вече споменах ефекта всъщност, горе в инфото за шампоана. Ефекта е гладка, мека и лъскава коса. Не е нещо уау обаче. По принцип трябва да помага с разплитането, но аз не забелязвам да го прави. Моята коса се заплита много и той не действа. Ако сте с изтощен, боядисан и много сух косъм, може би изобщо няма да ги усетите. Аз все още не съм променила естествения си цвят и вероятно затова ми действат до някаква степен с шампоана.
        Приятни продукти, с типичен за зимните месеци топъл и сладникав аромат, но като ефект не впечатляват и не бих ги купила отново. А и след още каталог-два ще са спрени. Всяка зима пускат нови, така че няма да ми липсват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар