вторник, 19 януари 2016 г.

Catrice Treasure Trove Golden Powder C01 Golden Grace

      Празничните колекции на любимците ни Катрис и Есенс тази зима бяха отново много симпатични, особено златните пудри/хайлайтъри. И двете марки избраха за принт звездички. Не можах да се спра само на една, всъщност тази не я бях поискала, но Ина ми я похвали и каза, че е по-хубава от Essence Merry Berry. Та накрая се сдобих с двете. Оказа се доста сполучлива и като цвят, и като финиш.

 
   Опаковката не е нещо интересно и невиждано, но ако сте следили асортимента на марката през годините, знаете че те залагат на изчистените и семпли дизайни. Обикновени квадратни и прозрачни, са кутийките на тези продукти. Но пък важно е съдържанието според мен, което е страхотно. Затварят се и стабилно, така че няма какво повече да се иска за тази цена.




      Цвета на Golden Grace е светлозлатист. В опаковката изглежда и клони към бежов, но на скулите е блед златен към шампанско или поне на моята. Финиша прилича на плътен воал. Текстурата не е от ситносмлените и е мека, затова й се разпрашва малко, но не е фатално. Принта вероятно бързо ще се развали по тази причина, но пък няма как да е вечен.


       Не са ми нужни повече от 2 загребвания с четката, освен ако не искам много блясък и ефект, сходен с този на Мери Лу. Бих го сравнила с MAC Soft & Gentle, само че Катрис не е толкова плътнa. Има сходни черти и с хайлайта от една стара колекция Spectaculart, както и с пудрата Arabesque. Те са по-сухи и бели обаче до Golden Grace.





        Трайността на пудрата не е голяма, ако носите ушанки като мен през тези дни. Но ако няма какво да се допира постоянно до лицето ви, може да издържи вероятно почти цял ден. Иначе се поизтрива на места след 4-5 часа носене и изглежда все едно сте погалили скулите си с четката.


       Като цяло съм много доволна от тези лимитирани продукти на Катрис, харесвам и ружовете Defining, бронзиращата пудра и с удоволствие пробвам новите им попълнения. Бюджетни са (около 8-10 лв) и си струват пробата.



2 коментара:

  1. Честно казано никога преди не съм била особено запалена по хайлайтърите, но напоследък направо се вманиачавам по тях :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И има защо. Аз първото, което гледам в една лимитка или смяна на асортимента са такива пудри/ружове и червила. Като магнит са за окото ми. :D

      Изтриване