четвъртък, 21 януари 2016 г.

Oriflame The One - фдт, коректор и 3 червила

       The One е обновената грим серия от редовния асортимент, която Орифлейм пуснаха преди около 2 години? Мина доста време да и май няма да е много от полза, но чак сега успях да придобия впечатления от фдт и коректора. Вече има нови разновидности - дълготраен и матиращ фдт и коректор, но тях не съм пробвала. Тази зима обаче преоткрих първопоявилите се и ето какво мисля за тях. Сетих се и за трите ми червила, та включвам и тях.


       Опаковките им са съвсем обикновени, но аз нямам особени изисквания към тази част. Стига да се вършат работата, друго не търся. Фдт е в стъклено шишенце. И двата продукта пристигат в тъмносини картонени опаковки, но не ги запазих. Цените им са съвсем прилични и при намаление са стигали до 10 лв за двата. Така че и да не се спогодите, няма да е загуба. В момента фдт е 13,90 лв. От коректорите е намален само дълготрайния.


       Споменавала съм относно цветовете и който помни, няма да е новост за него. Винаги си поръчвам Light Ivory от марката, независимо какъв фдт вземам. И с този е така, от коректора Fair Light. С неутрален подтон са, затова и се придържам строго към гамата Ivory. Пасват ми перфектно през всеки сезон кажи речи.



       Аз съм със суха кожа и през този сезон, се нуждая от леки и хидратиращи текстури. Независимо че ползвам олио като нощна грижа и крем преди грима, ако формулите са сухи и гъсти, покривни, е голяма вероятността да не ми понесат и да стоят неравномерно. С тези фдт и коректор обаче е точно обратното. Те са с леки и воднисти консистенции, нанасят се лесно и стоят много, много естествено. Все едно нанасяте серум. В началото не ги харесах, защото сякаш тогава посягах към идея по-покривни, но в момента се оказах с нужди, които те припокриват.
       Ползвам около 2-3 помпички от фдт и с тях успявам да изравня тена, да покрия леките червенини и мънички недостатъци, колкото да не личат прекалено. Не изпомпвам докрай обаче. Това ми харесва, че мога да натисна толкова силно, колкото ми трябва, т.е. ако искам малко количество, съвсем леко бутам с пръст. Залепва като втора кожа и бих казала, че ми издържа цял ден почти. Избледнява около носа, но знаете от очилата как е. На други места и да изчезва, не се забелязва толкова, защото покритието му бих казала, е незабележимо. Води се озаряващ. От това имам нужда в моменти и посягам към него заедно с Healthy Mix Serum. Сходни са, само че този на Буржоа е по-гъст и покривен.
        Коректора ми се стори доста воднист и течен като го получих, затова и не го харесах особено в началото. Но откакто се наспивам и тъмните кръгове поизбледняха, контура ми стана сух, започнах да го ползвам доста често и го предпочитам дори преди другите. Стана ми любим. Аз имах представа всъщност какво покритие има преди да го взема и че е доста лек, бях чела доста отзиви, но въпреки това не си го спестих и се оказа добро решение.
        От него е ок да се нанася малко количество заради воднистата текстура, в противен случай е възможно да се събере в гънките. Трябва да не се прекалява. Ако очаквате високо покритие като напластявате, няма да го получите. Това не е коректора за вас. Но пък стои толкова натурално, че го заобичах бързо и с удоволствие ще си го изразходя. Тук съм без всякакъв грим, а на снимките по долу (с изключение на последните със "Succulent Pink") с двата продукта и пудра с руж Milani Baked Bella Rosa.


   Преди време писах за двойната спирала The One, която също се оказа добра за миглите ми. Взех си по-късно това лято 3 червила 5-in-1 Colour Stylist и от тях нямам лоши впечатления. Пробвах и кораловия от ружовете преди време. Не беше лош и той. Като цяло качеството според мен е близко до това с дрогерийните марки и цената им при намаление, е ок.



        Intense Collection се появиха това лято, а другите "Cream" мисля малко преди тях.
За intense писах в поста с тъмни червила. Berry Blast не се нанасяше равномерно и определено не е добро за такъв цвят. Но може би през онези топли месеци, устните са били сухи от жегите. Сега не ми направи лошо впечатление, но може да е идея по-пигментирано.



        Ето и няколко снимки от лятото, когато ми се и събираше в гънките. Сега го няма това.


        Electric Crimson е супер наситен и ярък малинен крем с подтон фуксия. Пигментирано и трайно е. Не подчертава недостатъци и не се разтича с молив. На снимките съм с Flormar 220.



      В момента са на 8,90 лв. Ако харесвате като мен Revlon "Cherries in the snow" и подобни цветове, ще ви хареса Electric Crimson. Не е сухо, завършека му в началото е типичния за стандартните червила. След известно време изсъхва леко и става кадифена. Има малко събиране във вътрешната част на устните, която само аз забелязвам. Няма лигаво усещане. При мен без ядене, червилата издържат около 5-6 часа. Ако се хапва вероятно няма да траят толкова. Cream серията е с подобна формула, но е идея по-кремообразна. От нея взех "Succulent Pink" и то е пигментирано добре. Цвета е много интересен. Комбинация между пепел от рози, керемидено и бледомалинено. В момента е на 7,50 лв, но моето не е налично.





    Не съм пробвала никое от редовните 5 в 1, но не знам дали има цвят, който да нямам. Не ми се трупат само бройки и затова пропускам. От тях има по-голямо разнообразие, 20 цвята са.

Вие пробвахте ли нещо от The One?

18 коментара:

  1. И аз много харесвам този фон дьо тен. За момента ми стои най-естествено. Понеже и моята кожа е суха, винаги слагам и аз крем. Моят цвят е порцеланения /първия/ и даже ми идва леко тъмен зимата :D :D явно не правят цветове за прираци...но въпреки това ми харесва. Ще ми се обаче да намеря сходен като консистенция и финиш, но от по-високия клас...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е трудно намирането на светъл цвят по нашите ширини май от която и марка да била. Имам приятелка като теб, на която винаги са и тъмни. Не знам защо решават да внасят по-тъмни или средни цветове. От Fit me на Мейбълин напр. като реших да го пробвам, такива жълтении бяха, че на мен ми бяха с 2 тона поне отгоре и то най-светлия.

      Изтриване
    2. И аз съм така. Ванилията 51 на Буржоа в момента ми е супер тъмен и жълтеникъв. Лятото горе-долу пасва, но сега...

      Изтриване
    3. И аз също имам проблем с много бледата ми кожа ... все си търся подходящи цветове фдт и все са ми някакси една идея по-тъмни от нужното ...

      Изтриване
    4. Леле, не ви завиждам момичета. Много е кофти това, да нямаш какво да купиш предвид разнообразието от марки и продукти на пазара. И аз съм бяла, но не чак толкова. От Серума ползвам 51 Light Vanilla и аз. Засега ми е екстра. През лятото мога да вдигна с един номер дори.

      Изтриване
  2. Нищо лично, но си обръсни мустака, не е приятно за читателят да гледа такова нещо, поне за мен не е . Момиче си и си блокърка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубаво е всеки да си има мнение по различни въпроси, но се питам, дали е нужно винаги да се критикува и обижда? Това дава ли ти някаква положителна емоция?

      Изтриване
    2. Нямам намерение да си обръсна мустака, защото съм правила тази грешка на други места и резултата е черни косми като мъжка брада. Скубя го с пинсета и наживо е ок, но аз по цялото лице имам мъх и вероятно това е причината да изглежда, че имам мустак на снимки. На мен също не ми е приятно, само че направя ли го веднъж, трябва да ходя със самобръсначка в чантата.

      Изтриване
    3. То пък човек да не каже мение Lilla Green аз поне обида никъде не виждам...

      Изтриване
  3. Има си методи лазерни епилации и всякакви такива . Не е нужно да се използва бръсначка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами ти ми написа да го обръсна, което с лазер няма как да стане. :)

      Изтриване
    2. Ами ти ми написа да го обръсна, което с лазер няма как да стане. :)

      Изтриване
    3. Много добре ме разбра какво исках да ти кажа не го завъртай . Нямаш и оправдание за това, както и да е чета блога постовете ми харесват много всичко е много добре, но ми писна да гледам МЪХ казвам ти съвет, направи нещо по въпроса. Не си някакъв дебил, ама тези снимки са отблъскващи. Това не е като да имаш постоянно акне и да не може да се махне . Ей затова никога не бих писала така на хора с акне, защото някои са склонни и си го имат биологично и им е трудно и правят какво ли не, ама мустак се маха по много начини и с кола маска и с много неща, но ти явно си скарана с тези методи. Поне за снимките го оправяй.Край повече няма какво да добавя. Отблъскващо е.

      Изтриване
    4. Не увъртам изобщо. Ако ми беше написала да го махна, е вече друго нещо. С колата маска е възможно да съм скарана. Затова и скубя с пинсета, доколкото е възможно. Ще видя какво мога да направя по въпроса. Мъх имам най-вече по бакенбардите, но там ако веднъж махна по какъвто и да е начин (понеже скубя по малко), излизат дълги черни косми и нямам голям избор. Само лазера би се справил по добър начин.

      Изтриване
    5. Извинявай, не искам да те обиждам, но наистина е по-добре да го махнеш, особено щом пишеш блог за красота. Явно имаш и хормонални проблеми, за това е хубаво да си направиш някакви хормонални изследвания. Мога да ти препоръчам и противозачатъчни таблетки Диане 35, които много помагат при такъв проблем. Колата маска е едно много добро начало, космите се разреждат и стават меки. Успех!

      Изтриване
  4. Кои са сенките на последните 3 снимки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ползвах червения цвят от палитрата на Zoeva Rodeo Belle. Тук можете да погледнете още снимки. http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.bg/2015/11/zoeva-rodeo-belle-eyeshadow-palette.html

      Изтриване
  5. Здравей,хубаво ревю :)
    Бих искала да ти препоръчам и аз един продукт :) Надявам се да ми поволиш,защото смятам ще бъдеш доволна от крайния резултат -http://malena-shop.bg/obezcvetjavasch-krem-za-lice-8-dozi.html
    Хубавото е, че грима после не става на петна , както след някой други методи на обезкосмяване. :)

    ОтговорИзтриване