неделя, 7 февруари 2016 г.

Четки и стикери за маникюр от Bornprettystore

     Точно преди Коледа получих второ пакетче от сайта Bornprettystore, в което се криеха три четки за лице и комплект от 10х2 водни с едни обикновени стикери за маникюр. Вече успях да ползвам достатъчно и стикерите, и четките. Заслужават си да им се обърне внимание за тази цена. А и вече имах 2 от четките, така че и тях съм експлоатирала достатъчно, за да съм сигурна в препоръката си.


      Не бях пробвала такъв тип стикери досега (водни) и повече не искам да си купя други. Не очаквах, че толкова лесно ще е поставянето и толкова траен и естествен ще е резултата. Сложите ли ги веднъж, просто ще ги свалите само израстнали. Не помръдват буквално и ги нося по 2 седмици. Няма закачане и разлепяне от крайчетата като обикновените. Сякаш сте с лак, а не със стикери. Освен това можете спокойно да си изрежете по вашата плочка или ако сте с бадемовидна форма, лесно с четка с лакочистител да премахнете излишното. Вече описах процеса в този пост, оставих и линк с видео, ако не съм го обяснила добре. Свалят се като нормален лак. Толкова са тънички и фини, че изобщо нищо общо с обикновените, които само се размекват от лакочистителя и се налага да късате на парчета с пинцета. Задържате няколко секунди напоен памук и с едно движение остават на него. В момента са намалени и на 50 %. Ето и още едни подобни с бухали и повече цветя.


       Тук, тук и тук маникюри с тях. В бъдеше ще ви показвам и останалите, защото повечето шарки са подходящи за топлите месеци и свежи пастелни цветове. Просто не мога и толкова често да сменям лака, а и сърце не ми дава да ги изтрия, като не са мръднали. По тази причина виждате една шарка в различни цветови комбинации на останалите пръсти. :)


Тук съм със Zoya Logan. 




       Коледните стикери са от обикновените и ако трябва да съм честна, не останах очарована. Не стоят така естествено като водните, някак бързо се зацапват и резултата е неестествен. Не са лоши, но аз лично не успях да ги харесам толкова или просто не можах да се справя. Те струват 1,50 $ в момента. Следващата Коледа ще се поправя като ги заменя с другите. Тук ви показах празничния ми маникюр с тях.



      А сега за четките. Знаете че вече ползвам Zoeva от доста време, но имам и на други марки, към които посягам като изцапам любимите. Напоследък обаче преоткрих голяма част от по-бюджетните и доста често се гримирам с тях. За мен е важно да си вършат работота, надписа на дръжката не ме вълнува толкова.
      Едни от най-често и почти ежедневно ползваните четки, са тези за лице и по-точно за фдт и руж. Винаги трябват по няколко такива, защото нямам нерви и време да ги пера след всяка грим процедура. Мисля че преди съм ви показвала тази плоска buffing четка, а и вие ако се ровите по китайските онлайн магазини, може би сте я срещали. Не знам дали е имитация на някаква скъпа марка, но си върши работата толкова добре, колкото и Buffer-a на Zoeva.


     Мека, сбита и нанасяща чудесно фдт. Няма резки и подобни "екстри" на финала по лицето. Бързо и лесно се работи с нея. Не гълта повече продукт, нито веднъж не е паднал косъм. Единствено заради повечето косъмчета и формата, съхне малко по-бавно, но това не бих казала, че е недостатък.


       Тази с надписа Everyday Minerals ми е от размяна, но вероятно е купувана от подобен сайт. Angel & Demons е от bornprettystore. Също толкова добра е и за мен лично са идентични по всички параграфи. Ако не ви се дават много парички за подобна четка на MAC, Zoeva, Sigma, горещо я препоръчвам. Не само за начинаещи, но и за пристрастените като мен. Цената мисля, че е приемлива предвид качеството й.


         Другата четка, която си избрах е тази скосената, ако мога да я нарека контурираща дори. Обожавам 109 Face Paint (Zoeva) и тази ми се стори подобна, затова и я поисках веднага. Оказа се доста по-голяма и дебеличка, косъма и е като копринен, много мека и гъста е. Пробвах да правя контур с нея, т.е. със пресовани продукти, но не е подходяща за това. Кутийките на ружовете са по-малки първо и не може да се загребе точното количество, второ не успява да нанесе добре и трето - блендването е трудно. Работи обаче много добре за кремообразни продукти. Аз ползвам един по-тъмен фдт за контур (нанасям под формата на малки точици по скулата и продължавам към слепоочието). Супер лесно и бързо става, нищо общо с веган 109-ката на Zoeva, която освен по-тънка, е и по-твърда някак. Вярно, че е голяма и за фини/слаби лица, вероятно ще идва too much, но за мен е ок. И като имате предвид неусъвършенстваната ми ръка все още в контурирането, мисля че се справям доста добре. За около 2 минути съм нанесла продукта и съм го блендирала. Минавам с пудра по цялото лице, а след това засилвам контура с някакъв руж в сходен цвят. Цял ден издържа така и не избледнява. Ето линк към нея.




       Остана още една и това е копието на Nars Yachiyoo или на български "Японката". Имам още 2 черни и една бяла имитации от години, които са ми удобни за контур, за бронзираща пудра и руж, та дори за хайлайтър. Много лека, удобна, мека и мултифункционална. :)


       Обещах на приятелка да дам едната от моите, затова и реших да си я взема отново. Никога няма да ми е излишна и още една. :)


    Моите се оказаха с идея по-голяма глава от тази от Bornprettystore. Но в началото всъщност и те бяха по-мънички. Тогава ги харесвах за хайлайтър и руж. С времето някак уголемиха размера си и започнах да ги ползвам за бронзираща пудра и контур. Падат им по 1-2 косъма, но не е болка за умиране. Като бяха новички пускаха и черна боя при пране, но това отшумя бързо и си ми служат вярно вече 3-4 години.


      Тази от bornprettystore не пуска черна боя обаче при пране и косъма е по-фин, копринен. Затова и в момента ми е идеална за по-фини и пигментирани, ситносмлени хайлайтъри, както и за такива ружове. Нанася добре Milani Baked Bella Rosa, NYX Blush Red, както и Dolce Pink от печените. Не я ползвам за такива като дуото на Флормар, защото за такава формула сякаш не е достатъчно груба и не може да вземе и нанесе по подходящия начин. За тях е нужна четка с малко по-твърд косъм.



      Ако нямате все още четка за тази финална част от грима, непременно се сдобийте с поне една. По мое мнение, си струва парите и отгоре даже. Това е и причината да имам 3 броя.
      В момента има 15 % намаление и при отваряне на сайта, най-отгоре ще ви се покаже код hello2016, който можете да ползвате при поръчка или код за 10 %: 4ENG10 от банера в блога ми вдясно. Поръчките при мен пристигат за около 40 дни. Всеки артикул си е опакован самостоятелно и няма поражения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар