неделя, 13 март 2016 г.

Golden Rose Ice Chic 06

      Последното попълнение в асортимента на Golden Rose, в категория Маникюр, са лаковете Ice Chic. От марката подчертават блясъка, като изпъкващо качество в нея. Отличават се и с дълготрайна формула, плътни цветни пигменти, богата гама и шишенце, наподобяващо кубче лед. Съгласна съм с всичко, освен с наситените цветове и по-точно на светлите нюанси, напр. като 06 номер, който ще ви покажа в тази публикация.



       Мъфина е ароматизирана свещ на Gancini. Ухае разкошно на горски плодове и боровинки. Тук за повече инфо - имат страхотни винтидж чашки и буркани. Произведени са в България.


       Напоследък съм луднала по розовите пастели, аз която носех изключително рядко розово. Исках нещо светло, пролетно и лесно съчетаващо се с всякакви комбинации. Да е добра основа за глитъри и за водни стикери. В първият момент се бях насочила към 5 номер, който е мек и прозрачен бял пастел с много лек намек към шампанско. Подозирайки прозрачността му и клонящ към крели завършек, похвалите на продавачката на щанда за най-купуван 06 номер и останала една бройка, наклониха везните към него. Твърдеше че той покрива на 2 слоя, но уви. Има нужда категорично от три слоя и много внимателно нанесени. Ръката ви трябва да е тренирана, за да е на ниво резултата и маникюра да изглежда безупречно.



       Консистенцията на този цвят конкретно е леко водниста и при първия слой още, става ясно че няма как да остане на два. Четката му иначе е удобна и овала се оформя много лесно. Блясъка му наистина е хубав, но за мен не е нещо необичайно. Rich Color, Color Expert, Prodigy Gel Duo и някои от другите серии на марката, също имат красив блясък самостоятелно. А и няма как да остана без топ лак при три слоя. Съхненето ще се удължи неимоверно в такъв случай.


       По отношение трайността, почти винаги го казвам - зависи от плочката ви и какво правите с ръцете си. От месец и повече съм си дала почивка и не ползвам Eveline Total Action 8 in 1. Ноктите ми са много здрави за момента и нямам нужда от повече формалдехид, затова не нанасям база. Лаковете ми издържат почти седмица, но на мен ми писват бързо и ги свалям с тук там ожулени връхчета, които личат най-вече при тъмните цветове.



       Със сигурност ярко розовите, червените, лилавите, сините, са по-покривни. От години пробвам какви ли не марки и съм установила, че пастелни светли прасковени и розови лакове, които да покриват на два слоя и да се нанасят лесно, се намират много трудно. Дори и при професионалните марки. Точат се на конци, изглеждат неравномерно и дори се появяват балони. При този няма такива проблеми, но определено ако не сте перфекционисти и сте свикнали да отделяте минимално време за маникюр, не ви се чака, го пропуснете. Има 75 други цвята, от които да изберете. Цената им е 2,99 лв на щандовете в моловете. За сега не се предлагат по останалите магазини, доколкото ми е известно.




   
       Декорацията на безименните пръсти е с познатите водни стикери от BornPrettyStore.
 

        Ето как изглежда Ice Chic 06 на седмия ден. Тези от вас, които ме следят в Instagram, могат да видят кога качих снимка там (точно след като се лакирах миналата събота) и ето го след седмица:


        Единствено връхчетата започнаха да се показват и топ лака от там се изтрил. Ползвах бързосъхнещия топ на HK Girl. Няма напукано и може да издържи още, но искам да го сменям вече. Определено съм доволна и изненадана от качеството. Забележка имам към покритието, както и споменах в началото. Затова обърнете внимание на по-наситените цветове.

5 коментара:

  1. П-Р-Е-К-Р-А-С-Е-Н! Обожавам такива светли пастелни цветове, дори имам поне 3 в подобен цвят. Този много прилича на Essie Fiji, който също имам и покрива на 2 дебели или 3 по-тънки слоя. Определено ще ги чакам във Варната да заредят, искам този цвят! ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, този Фиджи... много хвален и харесван е, но аз така и не се разбрах с Еси. А и за тези пари мога да си купя няколко лака на Голдън Роуз. :)

      Изтриване
    2. И аз съм така, едва прежалих 11лв, пак добре че беше на промоция :D Но тези на ГР много бързо се сгъстяват и после съхнат бавно, също не са много трайни - около 3 дена. Пък есито издържа 5 без никакви забележки на ноктите ми, доволна съм, но ще си купувам на ГР, все пак и цената е фактор. :)

      Изтриване
  2. От къде мога да се сдобия с топ лака на HK Girl? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мисля че само от Америка. Излиза около 20 лв обаче. Бих ти препоръчала да пробваш гел топа на Катрис в сива кутийка.

      Изтриване