събота, 9 юли 2016 г.

Bronzing Summer - колекция "бронзиращи пудри"

      Миналото лято имах само две бронзиращи пудри в колекцията ми и това бе първата, която си купих преди 3-4 години, а именно популярната Флормарска "чиния" и Sun Glow на Catrice. Бронзъра на Flormar си има този прякор, защото наистина е огромна и сигурно ще ви стигне доживот, ако имате няколко други като мен. Но обикнете ли продукта, няма да останете с един.
     Тотално се преобърнаха представите ми за грим изведнъж през изминалата есен и както се чудех какво значи да нанесеш контур, след това руж, че и хайлайтър, в момента аз не излизам без тези 3 продукта върху себе си. Бронзиращите пудри станаха част от ежедневието ми и не спирам да обогатявам познанията, а и видно колекцията ми. Вече имам достатъчно за няколко години напред, но вероятно няма да се спра.



       За едни от най-хубавите на пазара като цяло, са смятани Герленските бронзанти, следвани от тези на марката Сефора, а и на Clarins. Dior Nude, Benefit Hoola Bronzeer и Шоколадовите на Too Faced също са в челната класация и не трябва да отписвате, ако сте решили че имате нужда от нов, затоплящ тена продукт. :)


        Днес ще си поговорим за няколко марки бронзиращи пудри от ниския, средния и високия клас. Ще започна както и в началото на публикацията споменах, с Flormar Bronzing Powder Faced & Body 03. Цената й варира на различните места, но най-евтино съм я виждала за 12 лв. За толкова я взех и аз. Струва си всяка стотинка, че и отгоре. Стои много, много естествено. Не можете да прекалите с нея. Смляна е толкова добре, затова и изобщо не се разпрашва. Най-фината от всичките ми пудри е. Цвета на номер 03 за мен е неутрален. Хем затопля тена, хем е с неутрален подтон за моя вкус. Пробвах и 04 преди да я купя, но тя беше по-жълта и избрах тройката. Предните 2 ми дойдоха светли.
         Количеството е 30 грама, освен това е супер икономична и ще ви стигне за много дълго време. Ползвам съм я не веднъж или два, но както виждате почти не е мръднала. В момента е и намалена в дрогерии Лили (от 1-ви до 31-ви юли), така че нападайте.


       Това май е единствената напоследък бронзираща пудра, която не съм ви показвала как стои. Не са най-добрите снимките, но колкото да придобиете някаква представа.


      Продължавам с една страхотна Honey Bronze на The Body Shop. Не е толкова бюджетна, но е най-сходна като ефект с тази на Флормар и реших тя да заеме почетното второ място. Цената й варира според това дали е намалена. Можете да се сдобиете с нея за около 30-35 лв с доставка от английския сайт на марката.


       Заслужава си всички похвали в интернет пространството и тази пудра. Супер, супер натурален завършек придава на лицето. В поста за нея, съм ви показвала как стои. Не се разпрашва. Частичките са много фини и галещи кожата буквално. Аз имам номер 03 отново и в момента ми идва по-светла, затова й си остава зимната ми бронзираща пудра. Ако сте тъмни, определено погледнете номерата от 4 нагоре. Останалите ще са ви бледи.

         Следващата и всъщност втората в колекцията ми, е Catrice Sun Glow Mineral Bronzing Powder. В началото, когато я получих, ми се стори жълтеникава. Научих се да я нанасям след няколко опита и е една от най-използваните ми пудра. Може би е и с най-видими частици, заедно с Герленската, но не стоят фрапиращи, а много красиво. И тя като горните не се усеща да се разпрашва или е съвсем леко. Също доста ползвана от мен, но очевидно е икономична, защото изглежда като нова почти. Препоръчвам! Струва около 10 лв.



       В началото на годината, Аура се завърнаха подобаващо на нашия пазар или поне аз ги открих тогава. Получих няколко техни продукта за проба и от всичко съм доволна. Тази е първата им бронзираща пудра, която не отстъпва на горните 3. Може би цветовете на всички, са или светли, или с по-жълт подтон, но ако намерите вашия сред предлаганите, няма да останете разочаровани от качеството. За нея вече съм ви писала тук и не искам да се повтарям.



       В началото на пролетта, се сдобих с прословутата Bahama Mama, а след нея и с тази красива хидратираща бронзираща пудра на Guerlain. Тя е най-блестяща от всичките ми налични, но определено не са така видими частиците на кожа. Много естествен контур прави и ухае на луксозен крем. Тук повече за нея.


       Отляво надясно: Aura 402, Aura 909, Catrice Sun Glow, Guerlain Terracotta 02, The Body Shop Honey Bronze 03, Flormar BR03, Essence 02 Oriental Beauty, The Balm Bahama mama

      Bahama mama е със най-студен подтон от всичките ми бронзанти и е най-пигментирана. Буквално с няколко прашинки, е достатъчно да оформите контур. Тук може да си припомните какво мисля за нея.


        Предпоследното ми попълнение е бронзъра от Ориенталската колекция на Essence, за който много се радвам че успях да взема. Голяма драма е с тези лимитки, но нищо ново под слънцето. Като пропуснем това, продукта е чудесен. Подобно на Флормарската пудра, цвета на 02 Oriental Beauty е хем затоплящ, хем със студена жилка в него. Много добре пигментиран е, издържа цял ден и също е доооста икономичен. Поне 10 пъти съм я ползвала до момента и без да пестя, но както личи - почти не е мръднала. Тук ви говорих за нея по-подробно.



       Последната ми придобивки в тази "категория", е нова в асортимента на Aura и е за тяло, освен и за лице, както и тази на Флормар. Единствената от всички с по-меката си формула, която се разпрашва повече, но не непоносимо и да не може да се контролира с четка и по-внимателно нанасяне. Разкошния й златен принт се поизтри, но той не е подходящ за носене заради брокатените частици. Повече информация за нея има в този пост.


Като заключение бих казала, че всички пудри от притежаваните харесвам и ползвам с удоволствие, затова на която и да се спрете - няма да сгрешите. Въпрос на предпочитание е и сред коя марка ще откриете вашия цвят и финиш. Естествено, ще се съобразите и коя е по джоба ви, и е лесно да откриете за проба.  


        Отляво надясно: Aura 402, Aura 909, Catrice Sun Glow, Guerlain Terracotta 02, The Body Shop Honey Bronze 03, Flormar BR03, Essence 02 Oriental Beauty, The Balm Bahama mama



        В моя уишлист  в момента са Chocolate Soleil на Too Faced и от бронзърите на Сефора, които пускат всяко лято. А ако все още не сте сигурни какво търсите, тук можете да си "сверите" часовника още повече. Има голям избор в американската Сефора. ;)

4 коментара:

  1. Много полезна публикация. Напоследък нещо и аз съм се запалила по такива продукти, но все не се решавам да си взема някоя с по-неутрален подтон :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен най-добра за теб е Флормарската. След нея бих ти предложила на The Body Shop, но ще ти е по-трудно да се сдобиеш с нея и не си струва да хвърляш толкова пари. Има я в този сайт всъщност https://mybodystore.bg/catalogsearch/result/?q=%D0%BF%D1%83%D0%B4%D1%80%D0%B0 , обаче не й оправдавам парите като можеш да вземеш двойно количество на 1/3 от цената. :)

      Изтриване
  2. Бронзиращата пудра на Флормар е единствена по рода си, няма свършване след години позване (макар и непостоянно)! :D При мен с нея определено има прашене, но съм съгласна с всичко друго, което каза - страхотен продукт е! :) Много бих искала да тествам тази на Боди Шоп, а и имам техен магазин в близост, така че след позитивното ти ревю може би ще заложа на нея скоро!

    ОтговорИзтриване