сряда, 17 август 2016 г.

Agiva Magic Mitt - ръкавица за почистване на грим

       Не съм вярвала, че нещо в което няма "химия", разбирайте гел, крем, олио или мицеларна вода ще успее да почисти грима ми. И при все че приятелка я пробва и ми я препоръча, моя милост не беше убедена. Нали знаете приказката 'око да види, ръка да пипне'. До момента в който не реших да я разпечатам и сваля абсолютно пълния си грим с нея.


        Бога ми, това чудо буквално, премахва дори спиралата почти докрай. Без капка от какъвто и да е гел, само с вода и търкане. Чиста, мека, супер свежа и гладка кожа разкрива. Сваля и фдт напълно, и водоустойчиви моливи.... без болезнено и петминутно търкане, особено върху тънката кожа около очите.


        Направена е от плътен материал (80 % полиестер и 20 % полиамид), който много ми прилича на зимните термо чорапи. Не дразни и изсушава по никакъв начин кожата, макар отвън да изглежда леко груба. Много е мека! След процедурата се чувствам сякаш просто съм си измила лицето с чиста вода.




        Цената на ръкавицата е около 4 лв и с 2 ръце ви препоръчвам да я пробвате, ако случайно я откриете. Нещо което може да ви спести и място в куфара при пътуване и възможност от почивка на кожата от агресивни продукти. Или ако не обичате да ползвате често гел или тоалетно мляко. Единствения й недостатък е, че трябва да се пере веднага след употреба и естествено след няколко месеца да се сменя с нова (като бюти блендърите). Видях случайно луксозна сходна ръкавица при Миленка, но и цената й е доста отгоре.


       За София съм чувала, че я има в аптеки Ремедиум или други, предлагащи марката. Със сигурност и в обикновени магазинчета за парфюмерия и козметика ще я откриете или в някой хипермаркет със стелаж на Agiva. Пера я с препарат за съдове Медикс с балсам и пада всичко. А тампона с розова вода след почистване на лицето ми с тази магическа ръкавица без да търкам много, е точно толкова мръсен:


        Не само по етикет, но и реално тази малка няколко сантиментрова ръкавичка, е магическа!

3 коментара:

  1. Ох, аз я имам и то от години и съм я пробвала точно 2 пъти, видях, че не е моето и не ми харесва. Някак си да се налага след лицето да чистя още нещо ми се вижда много затормозяващо. Не е за мързеливи хора. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами аз независимо с какво почиствам грима си, трябва да мина с тампон мицеларна и розова вода след това. Не мога само с едно. Тази ръкавица поне успява почти на 100 % да свали спирала. С други почистващи е много трудно да постигна този ефект и с минимум търкане. И аз не я ползвам ежедневно, но пък е хубаво да я има човек при някои случаи. :)

      Изтриване
  2. Аз си купих ръкавичка на Ебелин от ДМ и съм със сходни впечатления. Много съм доволна!

    ОтговорИзтриване