петък, 12 август 2016 г.

Гладки стъпала с Avon Foot Works

        Това лято използвам много повече продукти за грижа за стъпалата, отколкото предните години. Не знам защо, но ги усещам леко груби, а от сандалите постоянно ми се появяват пришки или мазоли. И то от такива, които имам от 2-3 години, удобни са и все още не мога да разбера откъде идва проблема. Но единственото спасение за момента, което съм открила е редовно нанасяне на крем вечер след старателно почистване с пила под душа.
         Редовната грижа няма как да не ви се отплати на по-късен етап, затова бъдете постоянни. Поради тази причина съм се заредила 5 ексфолианта, 3 спрея и 5-6 лосиона. В шкафа в банята, в момента намериха своето място следните няколко продукта, и всички се оказаха са на Avon. Имам и скраба на Velnea, за който ви писах наскоро заедно с ананасовата серия на Ейвън.


         Предните лета купувах всяка излезнала лимитка, но вече спрях да ги поръчвам - не са толкова ефективни и ги смятам за глезотия. Миналогодишната с ананас става, но тази с папая не. Иначе ухае много приятно, почти идентично със швепс мандарина.


        Скраба е с толкова меки и ситни частички, че все едно е смути. И с пила го нанасям, но само тя всъщност успява да свали повечето мъртва кожа. Ако разчитам само на него, е абсурд да видя ефект. Текстурата му не е гъста, но не е водниста.


       Спрея охлажда, но нищо повечето. От такъв тип продукт общо взето не може и да се очаква повече. Има лек спиртен аромат, но като цяло не се усеща особено.


         Лосиона е толкова лек и воднист, че попива за няколко секунди (най-много минута) и за хидратация не може да става и дума. Охлажда като спрея и толкова. Ако не обичате мазни кремове ще ви свърши някаква работа, но като цяло за мен е безмислен и спрея върши същото.
Вдясно е скраба, а в ляво лосиона. Цените им не са високи, но не си струват.


        Сладурската пемза под формата на краче също е на Avon и ми върши идеална работа. Много добре премахва мъртвата кожа и ходилата стават като нови след нея!
        Ако трябва да избера един ексфолиант на марката, а и не само, то това определено ще е този с морска сол. Гъста консистенция с едри и твърди частици. Ухае супер свежо на море и сол, успява да почисти много добре стъпалата и ги прави супер меки и гладки. Страшно сполучлив продукт е! И ви е нужно малко количество от него, което го прави икономичен. Струва 4-5 лв като е намален и си заслужава всяка стотинка.         И тези 2 продукта - ексфолиант за загрубяла кожа с крем за мазоли и груба кожа не са лоши. Определено виждам ефект от тях и ми вършат добра работа.


        Ексфолианта прилича на гъста паста, в която са скрити частици. Ухае супер свежо и силно ментово. Голям кеф е в жегата да се ползва. Усеща се едно страхотно охлаждане. Много добре се справя с грубите участъци и бих го взела пак.


          Крема за мазоли и груба кожа го взех преди време заради ниска цена и не го ползвах в началото, но сега го преоткрих. Както виждате прилича на вазелин, но успява да омекоти и хидратира силно сухите стъпала. В жегите сега е необходимо да измиете сутрин краката си, ако ви се изпотяват, но пък си заслужава. Изпробвах го и върху ранички и мазоли. Помага и за тях. При второто намазване започват да заздравяват. Мирише по-леко от скраба.         Пилата с 2 повърхности - като ренде и стандартна отново е Ейвънска. Грубата страна е доста добра, но другата е прекалено ситна и не ми върши работа. Дългата пила е на Oriflame и е един от най-сполучливите аксесоари. Купувала съм я няколко пъти през годините и винаги имам по една. Не е от едрите, но и не е ситна. С хубав ексфолиант си върши перфектно работата. Често я намалят на 3,90 лв.


        След като поизразходя тези запаси, съм хвърлила око на скраба с кокос на Himalaya, както и четки на Titania, но може би следващото лято или пролетта ще ги разгледам. Вие ми споделете какво ползвате за поддръжка на стъпалата си. :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар