понеделник, 15 август 2016 г.

Estee Lauder Emerald Dream

        Аромата на цветя, море и сол винаги ми е действал отпускащо през топлите летни дни. А в комбинация с нотки зеленина, мека дървесина, няколко капки от свежи цитрусови плодове, усещането ви пренася на морския бряг, на някое обвито в зелени растения място, погалено от слънчевите лъчи и топлия пясък. Точно по такъв начин се чувствам, носейки Emerald Dream.


        Свежото начало поставя краставица (макар да липсва в пирамидата, се усеща) с фини нотки босилек, цитруси и орлови нотки. Но цитруса тук почти не се усеща самостоятелно. Само омекотява дървесните нотки и прибавя летен дух на аромата.


          Развитие на моята кожа почти липсва. Първите минути се усеща главно солената нотка с краставица, но след 30 минути остават мека дървесина с ирис и циклама. И сочната слива я няма. Нито пък сладостта на красивата орхидея.


         Хубав и различен летен аромат е, но изчезва бързо от мен и не си заслужава цената. Ако трябва да избирам между него и Missoni Acqua, който имам и с който го сравняват, определено предпочитам втория. Той е солен и то повече от този, цветя почти няма, но е по-освежаващ и траен. Намира се трудно вече и затова го кътам, но пък ако ми се приноси нещо от този тип, ще си взема нов флакон Be Delicious на DKNY.


Красив флакон и интересен аромат, но с малка трайност и нищожно върху моята кожа развитие. Удоволствието ми с него не е пълно и не бих ги препоръчала без проба. Brasil & Bali Dream от линията може би са по-добри, но не мисля че биха ме задоволили и те.

2 коментара:

  1. Винаги описваш аромати по неповторим начин...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Най-трудни са ми парфюмите за описание всъщност. Нямам богато въображение и дар слово за тези неща. Опитвам се уж, дано не подведа някой или пък да ми се смеят. :)

      Изтриване