понеделник, 28 ноември 2016 г.

Aura Geisha

         Aura Geisha е най-новата колекция на сръбската дрогерийна марка, която от 10 дни е вече по магазините. Подобно на останалите им продукти, тези продължават да държат качеството на ниво и постоянно задобряват. Опаковките им, замисъла и усещането при употреба, е повече от на дрогериен клас.


          Фаворити са ми ружа, пудрата и очната линия. Изкуствени мигли все още не съм пробвала да слагам и нося, все отлагам. Матовото червило е изсушаващо и наистина като изсъхне, стяга почти напълно и цял ден не мърда. Дори и с балсам под него, изсушава устните малко. Но пък някои момичета харесват точно този напълно матов финиш, който е бетон!


        И двата цвята руж харесах много, затова смятам да взема и този в кафеникаво-прасковено. Много са пигментирани и трябва да се работи с лека ръка. Буквално само с лек допир вземам, защото иначе ще съм като матрьошка. Свързвам "Maiko" веднага с Milani Baked Bella Rose, NYX Red и The Balm Instain "Pinstripe". Можете да смесвате трите цвята, както и да носите самостоятелно, ако успеете загребете само от единият.
   

          Текстурата му е финосмляна и мека, като кадифена и не се разпрашва. Носих го няколко пъти и не съм забелязала да остава нещо в опаковката след като съм минала с четката. Трайността им е точно като на Instain на The Balm. Издържат цял ден. Тествах в по-екстремни условия дори. Наложи ми се да нося грим сутринта от 7,30 до 2,30 на следващия ден, което е около 17 часа. Свалих го малко избледнял и най-вече от пипане. Цената му е 19,49 лв.

          Ако нямате много ружове, смятате че нюанса ще ви пасне, много ще ви хареса. Аз нося почти ежедневно малинени, червени и патладжанени червила през този сезон, което го прави страхотен за тази гама. Освен това е много подходящ и като сенки. Нанесен в сгъвката за преливка, стои ефектно и различно. Няма никакви частички, матови са и трите цвята.


        Опаковката е стабилна и се отваря като с нокът леко бутнете от вътрешната страна. Няма начин да се отвори в дамската чанта, защото се чува силно щракане при затваряне. Принта е подобен на мозайка.


         Матовото течно червило Geisha Matte Lip Cream "Maiko" е с класически апликатор и аромат на ванилови бисквитки. Не е химичен и е приятен при нанасяне. След изсъхване не се усеща. Цвета е мауви - смесица между лилаво и кафяво. Интересен е и си заслужава внимание.


         Формулата му за мен прилича на течните матови червила "Absolute Matte". Изглежда водниста и леко прозира, докато разнасяте по устните и оформяте контура. Но засъхне ли веднъж, цвета става равномерен и не прозира изобщо. Освен това се бетонира, което го прави почти с около 8 часова трайност (цял работен ден) и то с хапване. На чашите остава лек отпечатък, по-скоро от самите устни, отколкото от червилото. Хубаво е да ползвате молив обаче, защото иначе не стои толкова готино и перфектно.



         Естествено, ако се храните с мазна храна, ще се поизтрие леко, но ако карате на салати с месо или нещо подобно, не бихте имали нужда от подновяване. Аз лично следобяд слагам балсам, защото усещам устните си в центъра сухи и имам нужда от малко хидратация.


        Ето как изглежда грима ми сутрин и вечер след работа и над 8 часа без подновяване и никакви поправки. Само сенките са ми се събрали, но очната линия и ружа не са мръднали. Над червилото съм с малко балсам, за да не ми изсъхват устните от студа допълнително.


           Вечер при сваляне на грима, има някои сухи участъци, но положението не е трагично и с преспиване с някакъв балсам, на следващата сутрин няма проблем. Аз го носих и с такъв през деня. Очаквах това да повлияе на трайността и финиша, но не забелязах нищо такова. Цената му е 10,59 лв. Другият цвят е тъмночервен "Mononoke" и също е чудесен за този сезон.


           Тъкмо ми свършваше очната линия и Aura Geisha Gel Eyeliner дойде като по поръчка. Ползвала съм само гел очната на Есънс, та нямам голяма база за сравнение. Очаквах да не успея да се справя особено и с четката към продукта, но още от първото нанасяне, ефекта беше повече от задоволителен за моята нетренирана ръка.



            Консистенцията на очната линия е гелообразна, но не е толкова мека като на Essence, а малко по-стегната. Затова и се рони леко, ако вземете по-голямо количество и трябва да се работи сравнително бързо. Не за секунди, имате достатъчно време за нанасяне, но до 1-2 минути е хубаво да сте нарисували окото.


        И този продукт, като горните два, е с перфектна трайност. Тази очна линия не мърда дори без сенки /база/ цял ден. Свалям я абсолютно непокътната. Нося малко коректор за скриване на тъмните си кръгове на подвижния клепач, а обикновено с него моливите ми се събират, но на този продукт не му пречи.


         Четката е със средна големина и макар първоначално да ми изглеждаше неудобна, всъщност формата й е направена с точният размер и се рисува лесно. Почти не можете да сгрешите. Щом аз за първи път боравих с такова "чудо" и се справих, значи няма какво да се обърка. :)


          Относно свалянето - почиствах грима си с мицеларна вода, тоалетно мляко и почистващ крем. Най-добре и бързо я разтваря тоалетното мляко. Задържам около 30 секунди на окото и дърпам тампона с леко разтъркване. Пада почти цялата. С мицеларната вода се рони на трохи и ми е нужно повече време + тампони. А в банята при намокряне, почистващия крем с пъпеш на Кауфланд, размазва и след него общо взето приличате на панда. Открих сред наличните измивни продукти, че само на Регал антибактериалния гел с магнолия успява да я почисти перфектно и без никакви следи. Цената е 19,49 лв.


              Миглите струват 6,99 лв.


         За пудрата Geisha Mattifying Translucent Pressed Powder вероятно няма да чуете нищо ново и по-различно, от казаното за тяхната прахоообразна Shine Killer пудра. Същия ефект върху кожата, но без да хвърчи продукта около вас и да стои леко брашняно. Невидима е направо и не се праши. Същата трайност, като аз в края на деня съм леко лъснала на носа, ако нося фдт Oriflame The One. Нанасях я с 3 различни четки и с никоя не забелязах прашинки. Всичко залепва по лицето.


      Опаковката и е като на ружа и се затваря плътно. Чудесна е за пътуване. Струва 14,49 лв.




            Освен по щандовете на Аура, колекцията е заредена и в bonjour.bg

         * Продуктите са ми предоставени за проба.

9 коментара:

  1. Червилото изглежда прекрасно! <3 Ружът също е много красив! Много ме радва идеята за такава колекция, но има нещо неестетично и грозно в опаковките според мен. xD

    На Aura матовите червила са убиец, яркочервеното което си взех не го свалям!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е хубав цвета наистина. И се радвам, че случих на него, а не на червеното. На теб обаче то ще ти стои страхотно. Опаковките бих казала са класически. Аз лично не съм претенциозна и са ми ок. Може би щяха да са по-скъпи, ако ги бяха изпипали повече. :)

      Изтриване
  2. И аз да повторя казаното - червилото е супер. И на твоя тен в комбинация със светлите очи е разкош! Мале, как си мечтая за светли очи, всичко стои много по-добре с тях хахаха :D

    ОтговорИзтриване
  3. Червеното червило също е разкошно :)
    Много ми се иска да пробвам ружа и пудрата (очната линия определено ще си я взема).

    Случайно да знаеш колко време ще бъде налична лимитираната серия? Или пък български фейсбук на марката?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честно казано не знам, но предполагам че поне 2-3 месеца трябва да се продават или до изчерпване на количествата.

      Изтриване
  4. На мен и опаковките ми харесват и май ще купувам ружа.

    ОтговорИзтриване