неделя, 27 ноември 2016 г.

Jumbo Haul + Jysk

      На 25.11 беше официалното откриване на Джъмбо в Стара Загора, но аз отложих да посетя магазина на 26-ти. Първият ден е било лудница, затова и не напирах да ходя още тогава. Бях си направила списък предварително и изпълних може би 2/3 от него. Повечето неща, които купих, са за коледна украса. Нямам почти никаква, затова и ми трябваше от елха и играчки, до фенери и венец. Но сега като украсих, виждам че няма нищо излишно и се радвам, че не похарчих напразно парите. Определено половината количка не беше планувана, но като гледам всичко ми е необходимо и ще използвам с удоволствие. :)




        Относно цените - очаквах да е значително по-евтино, но мисля че повечето неща струват колкото в левчетата и някои домашни потреби. Коледните играчки (топките) и гирляндите дори ми се сториха скъпи. Кутия с 6 обикновени (мъхести или посипани с брокат) да струва 4-5 и нагоре лева, не ми се вижда малко. Гирлянди по 4 лв. Домашните потреби също са на цени, колкото съм ги виждала на други места. По-евтини са венците, със стотинки до левче някои от керамичните свещници и декоративни дядо коледовци, ангелчета и т.н. На много добри цени са големите Дядо Коледа, които в Юск например и магазини за сувенири, струват двойно. Започваха от 10 лв и 20 за съвсем нормална големина, до 40-50 лв за еднометрови сигурно. Елхите не ме спечелиха. Бях от онези, които си личи че са изкуствени отдалеч. Затова си взех днес от левче до нас каквато исках и висока почти колкото мен (около 1,50м) на много добра цена и с доста прилична изработка.


         Тези висулки от плат са супер сладурски. Камбанка - 0,79 лв, елха - 0,99 лв, звезда - 0,79 лв, ботуш - 1,99 лв.


         Ръкохватките и те са готинки и празнични. Има избор на шарки. Цена - 2,99 лв.


         Салфетки продават навсякъде, но като си отишъл да пазаруваш и слагаш наред каквото ти е нужно в количката. Тези са 1,49 лв.


         Белият фенер е 5,99 лв, а керамичният с дядо Коледа - 2,99 лв. Камбанката е 1,99 лв.


         Лампичките са лед - във формата на звезди. Струват 19 лв. Сребърната круша е 4 лв. Имаше и ябълки, които също бяха страхотни. Коледните звезди са по 0,99 лв.


          Голямо чудене падна пред топките. Не исках да имам от всички цветове и си взех само в бяло и сребърно (2,99 лв) + червени (3,99 лв). На белите им се оказаха къси дръжките и голямо навиране беше по клонките, но ги закрепих с малко усилие.


         Много ми хареса дървената елхичка с лед светлина. Имаше и звезда, както и още 2-3 други, но тази ми легна на сърце. А и струва 8 лв. Потпурите ухаят страхотно (4 лв). Имаше и с повече подправки (май джинджифил), но тези са по-приятни и освен това ще вършат идеална работа за снимки. Смятам да си взема някаква табла или дървен поднос, в които да декорирам със свещи и клонки. Дори съм харесала комплект от 3 размера в Юск, но ще изчакам да огледам и на други места. А ако искате други цветове - хубави потпури има в айко. Техните са идея по-слабо ароматизирани, но също са много добри. По 2 лв са пакетите. Имат повече цветове и аромати.


        Върховете за елхи не бяха особено евтини по мое мнение, но си взех сребърна и да не се занимавам повече. Струва 5 лв. Снежинките от стереопор (0,99 лв) и самозалепващите с елхите (1,99 лв) взех за прозорците. От вторите сложих и на един шкаф. Стоят чудесно и нямам търпение навън да стане бяло. Ще изглежда още по-празнично. :)


          Ако не ви хареса никой от готовите венци или просто искате да си направите сами, има доста клонки и различни коледни цветя. Аз сложих тези 2 клонки + сребърна звезда в черна правоъгълна ваза и стана чудно. Клонката с червени боровинки струва 1,49 лв, а другата нещо не мога да я видя на бележката, но и тя предполагам е толкова. Венеца е 5,99 лв.


       Приятелката, с която си разменяме коледни колети всяка година, видяла рекламата за Джъмбо по ТВ. Показали няколко керамични чаши и тя ме помоли да й взема тази. Много е красива и голяма. Буквално за двойна доза чай или горещ шоколад/капучино. Но си заслужава. Цената и е 4 лв.



        Майка ми грабна една табла за нея уж, да има като се правят кексове и торби да обръщаме и на касата се оказа, че са били 2 залепени една за друга. Та и аз намазах едничка. По 2,99 лв са.


        Метална е, така че си заслужава. И за подарък са супер. Можете да направите сладки или да напълните с вино и сладкиши, опаковате в хартия с панделка и поднасяте. :)


        Взехме и някои домакински дребошлъци, но не съм снимала всички, защото майка и татко си ги прибраха. Понеже си счупих скоро шишето на работа и бях в траур направо, нямах търпение да отида за ново. Добре че си запазих старата капачка хаха, защото тази е по-тъмно цикламена и не ме кефи особено.


        Плюс за мен е че всичко е на едно място и няма да ви се налага да влизате в 10 магазина, защото в един не намирате всичко нужно. Ако знаете че ще похарчите сериозна сума обаче и нямате нужда от нищо, не си струва да се ходи. Както на мен ми е на другия край на града, най-много още веднъж да отида до Коледа и след това ще е от дъжд на вятър.


         За малчуганите е помислено много, защото секцията с играчки е стабилна. Ние минахме набързо от там, като взех само една топка за подарък. Но определено има голям избор.

          От четвъртък до днес включително имаше намаление и в магазин Юск, който пък е точно срещу нас и го посетих 2 пъти. Взех си от тези свещници с лед светлини за единият прозорец, буквички XMAS, допълних си с още 2 светломентови възглавници дивана (откога ги дебнех за намаление и намерих в един ъгъл последните, та ги грабнах моментално) и от светлинните вериги с по-малки топченца за тоалетката. А и батерии за тях, защото всичко се продава без. :)


       Буквичките бяха намалени на 6,50 лв. Възглавничките на 5,50 лв, а светлинната верига мисля на 9 или 10 лв. Свещника за прозорец - 9 лв.



          Та смятам да не купувам повече декорации, само поднос за масата и вероятно за подарък. Вие готови ли сте с коледната украса? Аз не можах да изчакам първи и си пуснах лампичките на елхата.

7 коментара:

  1. Еееее защо не даде да я видим тая елха ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаха, мислех си, ама викам още е рано и да оставя за 1-ви. :D

      Изтриване
  2. Голямо пазаруване ще пада! Днес с триста зора се добрах до Джъмбо, обаче от цялата лудница вътре успях да взема две-три по-дребни нещица. Планирам да купувам елха и украса, но ще се нанасям в нова квартира другата седмица и искам да изчакам, за да преценя размера. Ще се запася стабилно с коледна украса, тъй като в момента нямам дори едно звънче :D В края на краищата като видях колко дълги опашки има пред касите направо си върнах трите свещника и няколкото дрънкулки и се изнизах без покупки! Ще отскоча през седмицата, дано няма толкова народ тогава.
    Виждала съм те няколко пъти в Стара Загора, ама все ми е било неудобно да не стане странно, ако ти се обадя с репликите "Здравеееей, голям фен съм на блога.." :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ние бяхме втори на една опашка и минахме за 5 минути, но наистина си има хора. Сега първите дни ще е така, после ще се поуспокои и след празниците ще е мъртвило сигурно. Изчакай да видиш какво ще ти е нужно и тогава купувай. И ми се обади другия път, когато ме видиш. Не хапя. :D

      Изтриване
    2. С най-голямо удоволствие! Всичко добро :*

      Изтриване
  3. Джъмбо отвори още в четъвтък и тогава беше много спокойно, защото повечето хора не бяха разбрали :D И аз имам бутилката със сламката с надпис Life is a beautifil ride 0 лятото си я взех, но при първото миене надписът и голямата рисунка на колело паднаха :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз разбрах, че още на 24 са го отворили от колежка и затова написах официално на 25-ти. :) На предната ми бутилка надписите не се бяха изтрили, но приятелка също ми каза, че нейните са поизчезнали. Дано се задържат и на новата ми.

      Изтриване