петък, 2 декември 2016 г.

Avon Rare Pearls, Diamonds, Sapphires

         Rare Pearls е един от първите и най-познати на аудидиторията аромати на Avon. В продажба е от 2004 г., но след това спират. Преди 7-8 години отново се появи по желание на клиентите и от тогава е редовно в каталога, подобно на ТТА трилогията, Малка Черна Рокля, Персив и Инкандесенс.


       Това е парфюма, който никога не можете да сбъркате на улицата. Веднага се разпознава. Аромата му би бил леко остър за някои вкусове, но и в същото време много различен, интересен и запомнящ. Нищо общо с цветните, плодови, ориенталски или сладникави парфюми.


 
       Започва с бразилско розово дърво, пипер, слива и бял мед. Магнолията се долавя след като утихнат първоначалните нотки. Базата му е от пачули, муск, сандалово дърво.


       Rare Sapphires е в синия флакон и този ми е любимия от всички перли. Има най-земния и чист аромат. Началото му леко цитрусово от грейпфрута, а смокиновия плод го прави мек и зелен. След половин час се появяват едни от най-красивите, кремести бели цветя. Гардения, лилия и кокиче. Обожавам парфюмите с тях и тук отново се влюбих още от първия миг. В комбинация с кедър, смокинови листа и ветивер, завършека е комфортен, чист, щастлив и много балансиран.

     
        Това е парфюма, който казва "аз не съм нещо повече от останалите, но съм достатъчно красив сам по себе си.". Посланието, носещо се от вас, би звучало по следния начин "Аз съм различна от Диор, Том Форд и Шанел, но не съм по-малко хубава, важна, забележима, специална." Аз съм Земно момиче, коета ухае прекрасно.... и секси. Стъпила съм на земята, не витая в облаците и съм ок с това.
 
 
     Сапфира е перфектно балансирана бленда от смокинови листа, бели цветя и кедър с ветивер. Той не ухае само на плодове, просто на букет цветя или дървесни видове. Аромата, постигнат от тези 3 разковничета е прекрасен зелен, леко кремест, белоцветен и мек дървесен. От всичко по малко и в умерени количества. Няма да ви изненадва през 10 минути, а запазва своя характер почти до края след развитието си. Трайността и шлейфа му са на ниво. Не стои близо до кожата и позволява да му се насладите на макс. Раздава се докрай и когато си "измори", си отива тихо и спокойно.


      Диамантените перли (Rare Diamonds) взех с голям ентусиазъм след проба от мострата. За мен той е най-нежния, женствен и срамежлив аромат от цялата линия. Познавам и Златните, Аметистовите и Платинени (най-новите) перли.

 
         Началото при мен е остро и спиртно. Крайно разочароващо, неприемливо и срамно за такова име. Очаквах аромат, достоен за "Диаманти". Но в негово лице виждам малък розов пръстен във формата на диамант, който носят момиченцата като детски бижута. Искат да са големи принцеси веднага, но им трябва още много, за да порастнат. Като поредния чифт дънки, който сте си купили и никой не би забелязал навън.


       Много срамежлив и тих, свит в ъгъла и нямащ намерение да излезе пред света. Аромат, който стои близо до кожата и няма шлейф. С богата пирамида, която е само хубава на "снимка", но всъщност не струва цената, която й искат.


     Гуава, циклама и божур
     Лилия, Жасмин, Орхидея
     Кашмир, Пачули, Амбър


         Красиви цветове, но със слаб аромат. Само да ги гледаш, но да не ги пипаш. И да поискаш повече от тях, те не са силни толкова и не могат да ти дадат. Подобен като развитие на Valentino Rock n'dreams, а аромата му за мен е бледо копие на Гучи Гилти. Малко жасмин и орхидея, подплатени с кашмир за доза самочувствие и щипка пачули за лека сладост. Нито прекрасните и кичести розови благоуханни цветове на божура, нито меката и топла обвивка на амбъра се появяват при мен.


      Rare Pearls е майката с 2 дъщери. Тя е нахална и със самочувствие. Знае какво иска и как да го постигне. Сапфири е голямата. Готова да завладее света с чара си без да очаква всички да са в краката й. Добре възпитана и умна. Диамантите са малката 5 годишна принцеса, която се крие с червилото на мама и обувките на кака. Иска да им подражава, но нищо не й е по-мярка все още. Вие в коя от трите "дами" се припознахте? :)
       Перлите вече са в нови опаковки, но ако трябва да съм честна, старите ми допадат повече сякаш. И все пак - важен е аромат, не толкова флакона. 


       В случай че харесвате сладките аромати с ванилия и топли амброви нотки, обърнете внимание на Rare Gold. В него също има бели цветя и плодове, но се откроява ванилията с амбъра. Аметиста също не е лош. Пудрен воал от синя слива, виолетка и сандалово дърво ви обгръща. Хубав, шлейфов и сравнително наситен е. Новият "Platinum" ми се стори лек от ароматизираната страница и не го пожелах.

2 коментара:

  1. Много обичам описанията ти на парфюми <3 Перлите не са за мен обаче. Мисля, че съм пробвала само първия оригинален вариант - има нещо наистина нетипично и различно в него, но сякаш ми е твърде цветен.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, дами и господа,
    Позволете ми да ви представя възможност в края на годината, в красота и радост. Правите невен за новогодишните празници, ще искате да прекарате коледа запомняща се и незабравима. Аз ви давам възможност на заем, бързо и надеждно в кратки срокове. Не се колебайте, само адреса се свържем с вас за повече информация.
    E-mail: wilson.josue1947@gmail.com
    Благодаря ви, че ми доверие.

    ОтговорИзтриване