сряда, 1 февруари 2017 г.

Guerlain Insolence EDP, EDT, Eau Glacee

        Insolence е един от най-красивите, безумно трайни, шлейфови и запомнящи се парфюми, излизали някога. Когато някой каже "виолетка", първото за което ми идва наум е той. С право името му в превод означава наглост, високомерие. Аромат, който отнема от свободното пространство. Който или обожаваш, или не можеш да понасяш. Влачи километри шлейф, изпитано. Прави катастрофи! Дързък, свободен, интригуващ, чувствен.


         Жената Insolence няма задръжки. Нахална е, със самочувствие, непоклатима и дори бих казала жестока. Изключително свободна, спонтанна и това я прави прекрасна, и различна!


       "Insolence is a transfiguration, a totally new and yet familiar flower that will whisk you away to a world full of daring, irreverence and freedom..."


        Невероятния флакон е създаден от скулптура Серж Монсу. Бутилката изглежда като издълбана в светлина. Нищо не идва между отделните части и сиянието го улавя. Тялото, шията, капачката: тези три половинки сфери образуват тройна революция около себе си.
        Тайната на аромата е във виолетката. Пудрена, опияняваща и обвита в много ирис. Изненадващ и чувствен. Толкова е виолетов, че очите ти и обонянието стават лилави. Сякаш вървите в гората и фея над вас ръси с вълшебната си пръчица прах от бонбонести виолетки. Чувството е като при свръхдоза, високо напрежение.


        В "Insolence" няма просто виолетка. Тук има тонове виолетки. Много силни, страстни, с много ирис и пудра. Все едно се къпете в тази комбинация. Толкова е мощен, че ви влиза под кожата. Сякаш е вечен и сянка, която ви преследва. Има и червени боровинки, но те са скрити от виолетката, губят се (EDP).
       Insolence е с пословична трайност. Нужни са ви не повече от 3 пръсвания и ще го усещате през целият ден. А по дрехите до изпиране. Носи се на талази и напомня постоянно за себе си.


       Insolence Eau Glacee е като глътка свеж въздух до бонбонесто-сладкият EDT и предизвикващият главоболие EDP. Като току що изпрани чаршафи с луксозен омекотител от виолетка и пудра. Това е Insolence, който мога да нося спокойно през топлите месеци. За офиса, ежедневието и разходки. Ароматът, с който можете да ходите на пръсти и да витаете из облаците с пакетче теменужки в ръка и стрък ирис в коса. :-)


       Insolence Eau Glacee е пудрен, но по един прозрачен начин. Кара те да мислиш за виолетки в студено утро. Глейс е ледена вода с парченца зелена ябълка и виолетка в сребърна кана. Няма сладост тук.
       Той пристига в нежни виолетови нюанси и с леден акцент. Базиран на вкусни и свежи зелени ябълки, искрящи цитруси, които дават усещане за свежест. Радостен и обнадеждаващ, с галещи небцето червени боровинки, докосващи въображението виолетови листенца и ирис.  Лансиран през март 2009 г. Предлага се във флакон от 50 мл. и ЕДТ концентрация.



         Insolence EDT е безкраен буквално. Изкачете няколко етажа и помолете някой да мине след вас. Ще ви открие къде сте, гарантирам. Божествен, вкусен, въздействащ, пудрен. Той е всичко това. Най-красивите пудрени виолетки, кадифена роза, прекрасна смола, няколко капки цитрус и ирис. Вълшебен, пудрено мек, но силен и сладък, елегантен, богат, романтичен!
          Красив като роза, но и остър като бодлите !


        Три пръсвания максимум и колегите в офиса цял ден примират от шлейфа му. Сутрин са пред припадък почти, а следобяда ми казват да затворя стаята, защото се носи около тях. Така че ако не ви издържат парфюмите и обичате виолетки и пудра, непременно се запознайте с този виолетов шедьовър.



        Insolence EDP се предлага във флакони от 30, 50 и 100 мл. Създаден е през 2008 г. от Силван Делякурт и Морис Русел. Той е за ексцентричната и шикозна жена, която живее за съвършенство. По-чувствен и наситен от предшественика си (EDT) и решен в наситен лилав цвят. Мистериозен и дълбок. Базата му е от сандалово дърво, дървесни нотки и боб тонка.
       * Капачката му също е тъмнолилава, моят просто е тестер и намерих от тоалетната вода след като го взех, за да не ми е голичък флакона.




        My Insolence също ми мина през ръцете преди години, но в него няма виолетки и въобще не ми хареса тогава. Затова и бързо се разделихме. Но май трябва да си ги припомня. Той е сладък, с малини, бадеми и цитруси. Има мека и сладка база от пачули, боб тонка и ванилия. Точно мек и сладък, леко пудрен аромат. Ухае на червило и пресована пудра, като гримове с вкус на плодчета. 
        Макар и много нахални, колкото фенове, толкова и антифенове да имат, за мен Insolence са съвършенство и обожавам. Затова и Guerlain всъщност ми е едната от 3-те топ марки любими парфюми. Много красиви виолетки има и в спрения Виолетов Ангел на Тиери, но те са по- различни. Ако обаче не харесвате този тип аромати, а си падате по свежите и непринудени, с Lanvin Eclat d'Arpege може би ще се обикнете. Във Valentino V-Ete съшо има разкошни виолетки, но той също е спрян и не смея да препоръчвам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар