четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Oriflame Tender Care Protecting Balm

       Нежна грижа е един от бестселърите на Орифлейм. Разкрасяващия балсам се продава успешно още от далечната 1980 г, и е номер 1 продукт за суха и груба кожа на ръцете, устните, петите, колената и кожичките на ноктите. Представлява комбинация от хидратиращи съставки, пчелен восък и витамин Е. Толкова ефективна е, че не е променяна от самото начало.

 PETROLATUM, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PARAFFINUM LIQUIDUM, CERA ALBA, PARAFFIN, ACETYLATED LANOLIN, CETYL ALCOHOL, PARFUM, TOCOPHERYL ACETATE, GLYCERYL CAPRYLATE

      • Пчелният восък: е естествен восък, който предпазва и подхранва кожата.
  • Витамин E: действа антиоксидантно и предпазва кожата от ефекта на свободните радикали.
  • Комбинация от овлажняващи съставки: намалява изсушаването на кожата и ускорява естествените възстановителни процеси.


       Оригиналната и първа Нежна грижа, е в бледорозова кутийка с жълтеникав цвят и по спомен без аромат. През последните години обаче, излезнаха още няколко вида освен тези с роза и касис. Ухаят на по-готино от класическата, но състава е същия. Имаше с кокос, шоколад, карамел, ванилия, органичен мед, канела и череша. В момента на промоция е с касиса и класическата - струват по 3,90 лв.


        По Коледа пускат сетове и тази година имаше този с ванилия, карамел, кокос и череша. Струваше около 20 лв, ако не греша.


         Балсамът всъщност представлява вазелин. Прилича като консистенция на свещите на Sezmar Love, които ви показах наскоро - твърдо масло. Мазен е и оставя слой, затова аз предпочитам да го нанасям вечер преди лягане. Именно затова успешно подхранва и защитава.
    

        През изминалата седмица имаше дни, в които свърших доста работа, вкл. домакинска и ръцете ми бяха ужасно напукани. Не ги бях виждала такива от години. Разбирайте, можехте да прочетете всяка гънка на кожата ми. Бели, груби, опъваха и на места имах участъци буквално като шкурка. По сгъвките пък сякаш ми се бяха образували лишеи, като нацепена стоеше кожата. Възглавничките на пръстите ме боляха. Никой крем не ми помагаше. Мажех непрекъснато, а той си отиваше за минута. Не знаех какво да сложа и тогава си спомних за малките кутийки Tender Care, които си стояха в шкафа. Ако не бяха те, с какво щях да спасявам положението не знам.


     Само едно намазване преди сън, обилно и заедно с кожичките, на сутринта сякаш имах нови ръце. Не можах да ги позная. Нямаше и следа от сухата и болезнена кожа. Дланите, кожичките и горната страна на китките, бяха меки и гладки. А този с касис само как ухае! Божествено - на сочни и сладки тъмни горски плодчета. Сякаш е нещо за хапване.



       Балсама с роза има нежен цветен аромат. Ако искате с по-лек и неутрален мирис, това е.


        Освен върху ръцете си, обичам да ползвам Нежна грижа върху лактите и като балсам за устни. Подходящ е и за колената. Прави пухкави, супер меки и хидратирани устните. Сутрин червилото се плъзга като масло върху тях!
        Единствения недостатък за мен е малката опаковка. Много е неудобно да бъркаш с пръсти и ноктите ти да се пълнят. Но пък ефекта му е страхотен и му прощавам.


       Мултифункционален продукт е Нежна грижа, който може да ви спести доста място. А и малката опаковка ще свърши по-бързо, без риск да се развали. Компактния й размер е чудесен и за път. Цената при намаление е между 5 и 8 лв обикновено. Количеството е 15 мл. Дали си заслужава парите - според мен определено! Ако предпочитате продукти с изчистен състав, балсама вероятно ще ви се стори другата крайност заради парафина и петрола.

3 коментара:

  1. Ringer from the past :) Спомням си като бях 10-12 годишна мама много го ползваше, но на мен не ми харесваше никак как мирише. Сега от теб научавам за новите аромати и ми грабнаха интереса... а сега се сещам за един трик да не ти се пълнят ноктите. Аз загребвам подобни продукти в кутийка с нокът от вътре на вън и така количеството се озовова над нокътя, а не под него ��

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно по същия начин се опитвам да го ползвам и аз, но пък могат да променят опаковката с по-нормална, за да не се затормозявам с подобни действия. :D С касиса мирише страхотно. Имала съм и с кокос/карамел, но ми идваше леко натрапчив. Черешовата сигурно и тя ухае хубаво.

      Изтриване
    2. Задължително ще им хвърля един поглед в каталога :)

      Изтриване