четвъртък, 9 март 2017 г.

L'oreal Micellar Water Sensitive Skin normal to mixed

        Козметичния пазар вече предлага доста богат избор от мицеларни води на дрогерийни, медицински и висок клас марки. Да се чуди човек какво да вземе. В дрогерията, едни от последните излезнали са тези на Лореал в опаковки от 400 мл. Предлагат се 2 вида - за чувствителна кожа (с розова капачка) и за нормална към комбинирана кожа (светлосиня).
        Аз успях да пробвам предназначената за нормална кожа и смея да кажа, че е най-добрата мицеларна вода, която съм ползвала до момента. Харесвам и розовата на Гарние, но Лореалската наистина успя да ме спечели за кратко време. Не съм ползвала от старите им, в правоъгълни и плоски шишета, за да ги сравня.


        Дозатора и е удобен и бутилката не би се разляла дори при пътуване. Не се разтича и лесно успявам да си напоя памучния тампон без да похабя от количеството. Опаковката е голяма и тежка за път, но се отваря спокойно и можете да си отсипете в малко шишенце.
        Продукта няма някакъв конкретен аромат, а просто си ухае класическо на мицеларна вода. Както розовата на Гарние. Нанасям толкова, колкото и от другите мицеларни, които съм ползвала. Нито повече, нито по-малко. Да е напоен добре тампона, но не да е подгизнал. :)


        Тествах я многократно, когато носех пълен грим. Плътен очен грим, както и на лицето. Пробвах я и с черната спирала на Maybelline, която се сваля доста по-трудно от розовата. За нея и новите спирали на Aura, категорично са нужни по 2 тампона на око, за да се изчисти хубаво. Но ако носите по-лека, по един е достатъчен. Нещото, с което ме спечели тази вода, е че нито една сутрин не съм видяла влакна или трохи от спиралата вътре в окото ми. Не знам как сваля всичко, че да няма остатъци след събуждане. Справя се много добре и с фдт и пудра. Но аз винаги имам нужда да измия лицето си с гел след това, така че тази стъпка не я пропускам с никоя мицеларна вода. Освен че успява да почисти прилично, за мен беше важно че грам не изсушава допълнително и без това сухата ми кожа. Не люти и не оставя никакъв лепкав, хлъзгав или какъвто и да е филм. Кожата е чиста, гладка и мека. Не се е пени като водите на Mixa. Така че получава 6 точки от мен.


       Ако трябва да я сравня с някои от другите дрогерийни мицеларни води, със сигурност това ще е споменатата вече от мен Garnier. Откъм начина на сваляне на грим, мога да кажа че се справят почти идентично, но факта че не се събуждам с всякакви чудесии във водната линия и липсата на опъване, накланя везната веднага към тази на Loreal.


         Не знам за колко време би стигнала тази тубичка, все пак не всички ползваме по един и същ начин, но за премахване на целият ми грим, са нужни 5 тампона. Така че поне за 3 месеца ще ви стигне. Цената й в Лили и ДМ, ако още е намалена и не греша, е 7,60 лв. В ДМ беше с 2 лв по-скъпа, но в момента разгледах новият журнал от 9-22 март и там е 6,99 лв. :)


         Ако ви е свършила поредната бутилка с мицеларна вода или искате да пробвате нещо ново и различно в бъдеще, смятам че тази си заслужава всяка стотинка!

2 коментара:

 1. И старата на Лореал беше хубава.
  Благодаря за ревюто, за мен беше много полезно. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Нея заради цената не съм я пробвала. Все е около 10 лв като я гледам, а количеството от 200 мл ми се струва малко и пропускам. Ще трябва да следя за някоя намаление и да я взема. От дрогерията и по-популярните марки, само тази май не съм ползвала.

   Изтриване