четвъртък, 6 април 2017 г.

John Galliano John Galliano EDT, EDP

        Парфюмът John Galliano за мен е истинско съвършенство. От опаковката, през флакона... та до самата композиция. Мистериозен, тъмен, дървесен, пудрен и събрал в себе си всичко онова, което те кара да изпадаш в душевен екстаз. Лансиран през 2008 г. и до днес остава една от класиките на ексцентричната модна къща. Ненапразно е бутилката, към която посягам по няколко пъти седмично през зимата всяка година.


        Секси, обаятелен, широкоскроен и с много характер! Прекрасния готически флакон се допълва от кутията, наподобяваща книга. Истинска красота! Цветно-алдехидно начало, с богата база от пачули, амбра, малко мускус и тамян. В комбинация с кедровото дърво, завършека е магически и опияняващ.


         Този парфюм е за онези от вас, които обичат алдехиди. В комбинация с анжеликата, създават илюзия за тъмни горски плодове, но не сладки и лепнещи. Дори бих казала че това е скъп и луксозен ликьор от вишни, отлежал дълго и поел от аромата на дървената кутия.


      Чувствам се така, сякаш паля хубава пура, отпивам от силно като абсент питие, а бадемови ядки ми галят нежно небцето. Леко остро, но не по онзи неприятен и суров начин. Бергамота отнема от мощността и оставя развитието в ръцете на прекрасни виолетки с роза и божур, ирис и стрък лавандула. Да, тук има от любимите ми виолетки, но не онези обсипани с много ирис и пудра, каквито са в Insolence. Тези са леко опушени и романтични, среднощни и земни. Усеща се и фина роза с приказни розови божури. Щипка лавандула за разкош и сте готови да покорите света.


       John Galliano EDP има богато, но чисто и цветно излъчване. Елегантен и готически е - в унисон с външността си. Перфектно въведение към тамяна, но не е "църковен" в никакъв случай. Повече пудра отколкото тамян! Много алдехиди и цветя, амбра и пачули. Галиано е младата дама, която носи тъмни дрехи и е дръзка, пленява и подкосява крака. Мори наред с шлейф и ви оставя без дъх. Така че да я помните дълго. Оставя диря, която трудно се забравя. Прекрасен за студените зимни дни и вечерите с тъмно настроение.


          EDT е малка и подрастваща госпожица. Срамежлива и притеснителна.  През деня е силна, а през нощта се крие.
         Този аромат е светлата страна. В него се крият рози, но не от мускалите от Карлово. Те са за тези, които "не обичат рози". Прозрачни, свежи и сочни. Няма нищо вамп, дарк и пудрено, а по-скоро зелено и леко горчиво. Като намек за марципан или бадеми, но в никакъв случай гурме завършек. Ежедневен аромат и за топлите дни.


          Есенция от роза абсолю и ирис от Монако, дъбов мъх и кедър. По някои от "чертите" бихте ги свързали, но роднинската им връзка е далечна. EDP е сигурният, а EDT неопитната. Претенции към нея не имайте, защото трудно ще ги оправдае. 



            И двата аромата са с доста ниски цени напоследък, но предвид алдехидите не бих ги препоръчала на 100 % за покупка на сляпо. И все пак, за мен си заслужава само EDP. Обира много комплименти и е разкош в студено време. Нося го с голямо удоволствие през зимата, а през лятото го крия надълбоко в шкафа да почива.
            ЕДТ купих от parfimo.bg, а EDP ми е от parfumi-shop.net. Изключително добри за стойността си и бих казала бюджетни аромати, така че не ги пропускайте. Попадение са!


1 коментар:

  1. Искам да имам всеки парфюм, за който пишеш, след като прочета ревюто ти за него. :D

    ОтговорИзтриване