неделя, 9 юли 2017 г.

Уикенд шопинг в Одрин

      Последното ми ходене до Одрин беше преди 2 или 3 години. Паспорта ми изтече, а до скоро не ми се отваряше възможност да пътувам с познати. Тази събота обаче направих сефтето на новия ми паспорт. Много ми се ходеше и най-накрая осъществих тази разходка. Реших да направя отново този пост, защото предишната ми публикация за града, е една от най-четените и новите придобивки винаги са ви били интересни.


           Не бях мислила да пазарувам особено, освен в MAC. Както разбирате от торбите, излезнаха малко извън контрол нещата, но имаше страхотни намаления и не можах да устоя. Така де, подранили подаръци за наближаващия рожден ден. А и спалните комплекти, както и сетовете за хранене, си заслужават много там. Качеството е страхотно!


            Плана беше главно новооткрития през май мол Ераста. Исках да отида най-вече заради MAC, но в последствие си взех доста други неща от останалите магазини. А от MAC от 4-5 набелязани продукта, купих само желаната палитра от Fruity Juicy. Базата за сенки беше изчерпана, продавачката или опитваше да лъже с цените, или не ги знаеше и говореше на изуст. Много непрофесионално според мен е, да няма никъде цени. Само на касата пред парфюм в 2 опаковки видях. Не може за всяко нещо да се пита. Каква е тази политика не знам, но мен не ме привлича като клиент. И на четката за сенки 239 и 105 лири в сайта, тя ми пише 120 лири на листче хартия. Та от тази гледна точка съм разочарована. Преди месец още си проверих кое колко струва и миналата седмица влезнах отново в сайта за Турция, всичко беше с 10 или 20 лири отгоре. Не знам по тази причина ли не слагат цени в магазините си, за да вдигат незабелязано цените си или е нещо друго. Това мен обаче ме губи като редовен клиент.
Както и да е, имам си сенките и ще им се радвам. Мисля че беше последната бройка, но да не подведа някой, ако е решил да ходи за нея.



        Парфюмите от тази серия бяха доста наситени и пудрени, нещо което не очаквах.


        След това се отбих във Флормар. Много чисто и подредено е в магазина, останах с добри впечатления. И за разлика от MAC, има навсякъде цени и етикети на намалените продукти. От там исках много хайлайтъра от лимитираната лятна колекция Tropical Splash, но разбира се само той беше изчерпан и пропуснах друго.



       Взех си от другата им лимитка мини крем за ръце с аромат на бонбони и ванилия. Насочих се към кокоса първоначално, но напоследък искам да разнообразя. И този сладурски розов цвят на Cotton candy със сладък и вкусен аромат, ме плени. Харесах и двойната четка за руж и пудра. Косъма е много мек и приятен.







          Тоалетните води ухаеха приятно, но не са трайни.


         Изяждам се от яд, че не си купих разкошните ярко тревистозелени сенки от Теракотените. Бяха и намалени, но реших да ги взема от тук и днес видях, че при нас този цвят не е наличен. Тук можете да видите реалния цвят на E12, сега се чудя как да ги придобия, защото не спирам да ги мисля.


        Познатата ми си купи от тези матови червила/чъбита Twist up в ярко коралово. Аз го пробвах, но не съм очарована. Цвета е сравнително наситен, но подчертава недостатъци и се изтрива бързо при ядене. А и цената му от 30 лири не е никак приятна за подобно качество.
Иначе се нанася лесно, не изсушава и е комфортно за носене.


        Отбих се да разгледам още в Watsons и Gratis. В двете вериги предлагат сравнително разнообразие от четки. Има Ecotools, Real Techniques, Revlon, L'oreal, копия на нашумелите с форма на четка за зъби, както аз им казвам - Nascita. Цените обърнати в левове по сегашния нисък курс на лирата, са долу горе като при нас.



       В Watsons има по-голямо разнообразие. Освен познатите Maybelline, L'oreal, Max Factor, Golden Rose, се предлагат Sleek, the Balm, Wet n'wild, Alix Avien, Note, Holika Holika, както и техни марки с козметика за тяло с натурален състав?



        Бяха заредени и новите цветни спрейове /оцветители/ за коса на L'oreal Colorista.
Аз залитнах по четките естествено и лаковете. От Watsons си купих от четките на Revlon за руж от серията Expert FX. Бях я заглеждала в сайта на parfimo.bg, но на живо си е друго.



        От gratis взех 2 лака - сив холограм от новите на Golden Rose Holographic 01, както и един прасковен крем от Pastel Soft Pop 784 Be Happy. Холограмните са с шокиращата цена 16,90 лири. Не знам колко ще струват при нас, очаква се зареждане.



        От DeFacto не си избрах нищо за гардероба този път, но на касата разглеждах и окото ми беше привлечено от този красив розов шимър No.758 с лилавеещ оттенък. Много ми напомни на красивата единична сянка на Wjcon, с която ви показах грим преди няколко дни. А и струваше само 2,50 лири, затова го грабнах веднага. Нямам подобен цвят в колекцията си.



                                 
      Gratis предлагат Екотуулс и имаха Bold на Real Techniques. Последната снимка със стената е от там, а горните 2 колажа са от Watsons.

       Толкова за козметичните ми находки, а сега преминавам към останалите. Ако не се интересувате, можете да спрете до тук. Ще показвам разнообразни покупки - дрехи, стоки за дома и аксесоари. Започвам с Koton. От там си взех тази много нежна и стилна бяла рокля. Беше сред намалените стоки, затова не и простих. Вече предлагат козметика, та си избрах четка за детайлно нанасяне на сенки около долните мигли или акценти в основата на окото.




        Харесах цикламената пола на витрината на Sateen, но тази дължина и модел не бяха за мен. Но пък си избрах над коляното друга в светлосин цвят.


        Намаленията не са започнали изцяло, но се намират и хубави неща на 50 %. Стига да ви се обикаля и мери.

       Линка по-горе е на друг десен, но модела е същият. Има голямо разнообразие от поли по 20 лири и си заслужават.

         На влизане в търговския център си харесах спален комплект и комплект за хранене, но исках да обикаля. Преди да тръгнем се отбих, защото те ми останаха в главата. Освен това течеше и до 70 % намаление на някои стоки.


       И всичко в Karaca Home, от където е чинията по-долу + сервиза, е с чудесно качество. Нашите магазини на English Home ряпа да ядат в сравнение с тях. Разкошни комплекти за хранене от порцелан. На Pierre Cardin особено са един път! Цените им започват от 600 и стигат до 2700 и 3800 лири, но има защо. Изпипани са до най-малкия детайл и веднага грабват окото.


         Заедно със сенките, сглупих че не си направих една 6-ца от тези красоти, но....


        Пиер Кардин са ми над лимита, но тази красота също си заслужаваше и нямам търпение да ползвам. Напоследък интереса ми към оборудване за кухнята е голям. А в Турция със сигурност има изкушения и това беше едно от тях.



       В този магазин мога да остана с часове и да гледам. Наслада за окото! Ето и сайта им, ако искате да погледнете отблизо.



        В Linens се залепих логично за ментата и колкото да оглеждах останалите, взех него.



Не съм го отваряла още, затова ви оставям линк към сайта и изображение от там.

С това приключих покупките от Ераста, но с нетърпение чакам следващото ходене. Определено има къде да си похарчи човек парите. Разнообразни марки и за всеки джоб. Само с време да разполага и разбира се желание да обикаля. 

 
Когато го отвориха, отзивите бяха че вътре все ще прилича на строителна площадка, но към момента смятам че е с приличен вид и довършват. Просторен е и приятен за разходка.


      Не стигнахме до 4-ти етаж, където са заведенията за хранене, защото времето напредваше, но това е повод да се върнем отново много скоро. :)
       Продължихме по централната улица на града, която не мисля че се е променила за тези 2 години или не осезаемо. Имаше хора, но не много и липсата на навалица е повод, да прекараш деня спокойно. А и температурите от около 33 градуса бяха идеални.



         След като обядвахме, отидох до Madame Coco. Бях чела доста похвали от по-големи дами, но не очаквах че ще намеря толкова красиви комплекти. Винтидж шарките ме плениха! И от там се сдобих с още един, този път в лилаво. Също хванах намаление. С него цената падна толкова много, че си струваше да се вземе.




        Не мога да запаметя изображението, затова ви оставям директно линк към сайта.


        Ако търсите за подарък или Вас луксозно спално бельо, декорация за дома, кухненски сервизи, горещо ви препоръчвам да посетите магазините им. Цените са да не кажа 2 и някъде 3 пъти по-ниски от тук. А и разнообразието е огромно. Само за сравнение - последните месеци разглеждам доста в интернет и физически магазини текстил за спалня и комплектите от памучен сатен стигат до 240 лв, там ми излезнаха единият 75 и другият 92,50 лв.


         От Мадам Коко си тръгнах и с този сладурски сет от сапуни във формата на макарони. Ухаят безумно вкусно! Не мисля да ги ползвам, а ползвам за ароматизиране на стаята или просто декорация, снимки. Бяха намалени от 50 на 15 лири и щеше да е грехота да пропусна.




        След Мадам Коко хапнахме десерт. Има 3-4 витрини със сладолед на главната, но този на малката сладкарницата Altay, ми е любим. Не е прекалено сладък и е перфектен след обяд за разхлаждане. А до него ядох най-вкусния дюнер с прясно месо, свежи зеленчуци и хубави картофки. Нищо общо с българските.


        Разходихме се още малко и този път неочаквано за мен се спрях на няколко витрини за бижута. Никога не са ме привличали, колкото и да са красиви, но явно и моите мании няма да спрат да се менят. Слава богу, не съм се прехласнала, защото ще фалирам.



         От Lale accesories, в което и преди сме влизали, си взех този сладурски ключодържател с ментов макарон и еднорог, както и колие в ментово и златисто. За колежка също избрах за подарък от ключодържателите, но с ягодка. Беше точно в нейн стил и исках да я изненадам.


         Много са сладки и двата. Явно макароните и еднорозите са голям хит. :)





          От уж любимия ми магазин за дрехи, от който е жълтата ми рокля, останах малко разочарована. Стоката вътре този път не ми хареса особено, сякаш собствениците или наемателите са други. Бяха доста простовати почти всички модели. Харесах си само една бриджитка и когато погрешка съм питала клиенти в магазина за цената, продавача им каза 15 лири. Като видя че сме българи, ми изцепи 20 на мен. Аз се омотах първоначално и си платих. После всъщност се усетих и трябваше да му закача сутиена на главата и да си тръгна. Страшно ме дразнят такива тарикати. Губят ме като клиент и толкова.


        Много съм доволна от покупките си и с нетърпение чакам следващото посещение. Сенките на Flormar, които не взех ще сънувам, както и една плажна капела. Но да съм мислила на време. :)


        И за финал няколко дребни нещица, които купих от тук последната седмица. Може би няма да пускам нови придобивки този месец и затова вмъквам в този пост.
        Трябваха ми ножчета за самобръсначката и си взех любимите. Стика на Dove с круша гледам от зимата и се навих да го пробвам. Ухае много хубаво, крушата е като в колекцията на Yves Rocher, но няма коледен намек. Не ме предпазва на 100 % обаче и оставя леки бели следи.


          След като базата на MAC не беше налична, реших да заложа пак на Artdeco Pure Minerals Eyeshadow Base Sensitive. Преди я харесвах и се надявам сега отново да ме разочарова. Цената обаче вече е нагоре. От 15 е стигнала 19 лв.
           Не съм фен на матовите червила на Голдън Роуз, но колежка ми подари 01 номер от Longstay Liquid Matte Lipstick. На нея не стоял добре нюанса, като аз не и повярвах при суоча. В момента на нанасяне на устните ми, разбрах какво е имала впредвид.


        Не е от най-равномерните и не съхне особено бързо, а финиша не е никак комфортен. Цвета обаче е безумен. Като мъртвец съм. Добре че не съм се изкушила да си купя от тях досега.



       Успешна нова седмица и топъл отпускарски юли Ви желая!

1 коментар: