вторник, 9 октомври 2018 г.

Essence - insta perfect, Camouflage +, Velvet matte lipstick 06

               Днес е ред да ви споделя впечатленията си за 3 от новите продукти на Essence, които получих преди 2 седмици от марката. Имам опит с техния фдт Camouflage 2-in-1, както и с коректора от серията. Също и от Камуфлажа на Катрис, така че ще ви направя и сравнение с тези култови за двата бранда и дрогерията продукти.


            През зимата определено нося повече грим отколкото през лятото и за мен от особено значение за цялостната визия е фдт. Изравнява тена, очите изглеждат в пъти по-добре с перфектната "основа" и контура, ружа и хайлайтъра издържат цял ден. Затова insta perfect  liquid make up се оказа много мой и веднага се нареди след любимците. А и факта, че номер 30 ми пасна отлично, съвсем ме спечели.


                Тубичката е пластмасова и много лека, удобна за път. Аромата е подобен на синия крем на Nivea, но по-свеж и много приятен! Разклащам за секунди и с количество, колкото 2 бобови зърна, покривам цялото си лице. Текстурата му е гъста и кремообразна, но се разнася за секунди и без никакви проблеми. Не е сух и не придава ефект на маска. Единствено, ако носа ви като моя се бели от стискане, може да подчертае на места без да е фрапантно. Ако го хидратирате добре 2-3 дни, всичко ще изглежда безупречно.
                Покритието му е от средно към пълно с напластяване, но аз нямам нужда и като цяло не харесвам да нося много фдт. Почти винаги се справям с 2 помпички и рядко нанасям повече.


              Относно издръжливостта също нямам забележки. Това е фдт, който почти не мърда от носа ми. Аз съм с очила, които нося нон стоп и в края на деня има едва забележимо изчезване. Носих го с 3 различни пудри и винаги го свалям след 10 часа с минимално избледняване. И в същото време финиша е натурален! Обикновено на бузките, под очите се вижда че липсва малко и на челото точно посредата ми се събира, което е вероятно да е и от пипане и местене на очилата. Но фдт за моите нужди е прекрасен и ми харесва повече от Camouflage 2-in-1!
              На снимката можете да видите колко добре се справя с изравняване на тена. Коректора е Camouflage + на марката, за който ще стане въпрос в следващите редове. Но ако нямате тъмни кръгове като моите, спокойно можете да използвате insta perfect за зоната под очите!
              Предлага се в 4 цвята и на цена 9,79 лв.
      

             Коректора Camouflage + Matt е с гъста и плътна формула. Аромата му е по-сладък и пудрен от този на фдт, но не предизвиква дразнене. Моят е в цвят 010 light rose, който е наистина доста светъл. За съжаление има само още един нюанс, който пък изглежда доста жълт. С удобен апликатор е, но трябва да сте внимателни с количеството предвид текстурата и покритието.


            Ако кажа, че не изсушава и изглежда естествено, ще ви излъжа. Но определено, можете да го накарате да работи за вас като нанесете добър хидратиращ крем и внимавате по колко нанасяте. Аз съм със сух контур и не използвам бюти блендър, не съм свикнала просто и въпреки това, с адекватно количество и добро разнасяне, резултата е чудесен.


              Можете да видите  с колко малко, успявам да прикрия добре жълтеникавите си сенки под очите. А с пудра го запечатвам задължително и накрая на деня, може да се е събрал незабележимо. На подвижния ми и паднал клепач обаче, се забелязва значително "crease-ване".


             Коректора има високо покритие, но предвид моята техника на преливане и сух контур, не мога да си позволя да нанасям повече и като хората с няколко нарисувани лентички да изсветлявам цялата зона под окото. Не е моето нещо. Затова пък, старият вариант на Camouflage ми е отличен. Мога да нанеса два пъти повече и няма да стои пудрено, освен това е чудесен и като база за сенки! Варианта на Catrice ми е по-сух и не го предпочитам, но за дами с големи тъмни кръгове, е решение. Не препоръчвам обаче тези коректори на жените над 30.
            Цената на Essence Camouflage+ Matt Concealer е 5,99 и определено ще използвам, когато имам нужда от безупречна визия и силно покритие!


               За финал остана червилото Velvet matte в наситен малинен нюанс (06), което действително има сатенен финиш. Комфортно и със средна трайност, но за онези от вас със сухи и белещи се устни, би било решение да се поглезят с тази формула. Опаковката му е симпатично, затваря се стабилно с щракване и чудна за дамската ви чанта!


              Ухае на нещо плодово, сладко и свежо. Червилата за обем на Avon имаха такъв аромат по спомен. Не е силен и малко след нанасяне спира да се усеща. А формулата е кремообразна и се плъзга като масло. Пигментирано е и ви е нужен само един слой за цвета, който ще видите на снимките по-долу.


              В случай че имате недостатъци, е добре да ексфолиирате устните си, за да не акцентира върху тях. Макар текстурата да не е суха, заради високия пигмент, е възможно да подчертае някои линии. В началото има блясък, който постепенно изчезва.


             Издържа средно около 4-5 часа, като при консумиране на мазна храна се поизтрива и остава подобно на стейн. Носих го с молива на Catrice Velvet Matt Colour & Contour, като имаше леко разтичане извън контура и не беше фрапантно.


                                    Червилата се предлагат в 5 цвята и на цена от 4,99 лв.


               Най-впечатлена съм от insta perfect, но останах много доволна и от трите продукта, така че ще ги използвам през студените месеци с удоволствие. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар