понеделник, 8 април 2019 г.

Neutrogena Hydro Boost: Serum, Water gel, Hydrating spray

             Hydro Boost серията на Neutrogena забелязах в края на лятото в BIPA, когато бях във Виена. Чаках на касата и грижа за кожата се оказа на ръка разстояние. Аха да купя серума, но нямах никаква информация и се спрях. През есента обаче отново я зърнах, този път по щандовете в дрогерии gratis & watson в Турция. Взех си спрея Express hydrating spray. След това пък приятелка ме изнуди да си избера подарък за Коледа и така се сдобих с другите 2 продукта, а именно (Supercharged) Aqua Serum и Cleanser Water Gel. Доста четох и се чудих за гел крема, но се въздържах за сега предвид отзивите с какъв хидратиращ ефект са. Факт е, че хиалуроновата киселина ме поблазни и и се отразява добре, така че нямаше за губене.


               Първо започнах да използвам серума, защото времето все още не е за лека грижа и на моята суха кожа, не й е достатъчен само крема. Има много приятна гел текстура, която се абсорбира бързо. Не е като вода обаче и се усеща, че сте нанесли продукт. В същото време, ако съм си у дома и направила маска, мога да остана по него. Нужни са ми около 1-2 помпички за цяло лице. След измиване с гел понякога, аз не мога без крем. А и като цяло идеята на серумите е да хидратират "екстра", така че го намирам за нормално да се носят под някаква грижа.



              Изхабеното количество е за около месец, веднъж дневно употреба.



                Аромата и на трите продукта е доста приятен. Свеж и с акватични нотки, напомня на морския бриз и зелените клонки по плажната ивица. Ако открия парфюм или крем за тяло с такова ухание, веднага ще си го взема. Отпуска сетивата и сякаш си в оазис.


               Ползвах цял месец серума и тогава реших внезапно да извадя почистващия гел от кашончето. Толкова се пристрастих към мириса и формулата, че любопитството надделя и отворих поредната тубичка от измивен продукт в банята. И не съжалявам, защото и той оправда очакванията ми. Същия прекрасен аромат, мека гелообразна текстура и отлични измивни свойства.


               Знаете че се гримирам ежедневно, като напоследък нося и по-лек макияж. Разбирайте не слагам сенки и очна линия редовно. Така че съм изпитала гела при всякакви количества помади. Сваляла съм нощната грижа сутрин, както и дневната като съм си била у дома през деня и нямам забележки. Отличен във всяка ситуация. Единствено, както може би се досещате, изпитва леки затруднения при измиването на очния грим и по-точно спиралата. Но честно казано, аз не съм срещнала продукт, който да я премахне от-до. Винаги остава по нещо извън или вътре в окото. Не пресушава кожата, макар че има дни в които си опъва малко при мен. Особено ако съм правила почистващата маска или съм "горила" пъпчици с крем Здраве. Не е фрапантно и с крем се контролира. Оставя освежено и сякаш буустнато лицето, точно като гела на Yves Rocher HydraVegetal. Сякаш ви инжектират вода в клетките. Затова обичам да посягам почти ежедневно към него.


              Икономичен е освен това. Една помпичка измива цялото лице без проблем, а ако сте с лек грим или сваляте нощна грижа, половина е напълно достатъчна. Механизма пуска колкото пожелаете и капка не се похабява. Гледам с пренебрежение към олиото с лайка на The Body Shop, което е с отвратителна помпа. :))) Точно един тампон с мицеларна вода, е достатъчен за обиране остатъците.


               Остана да ви кажа дали си заслужава и експресния хидратиращ спрей, от който не мислех че ще прави нещо. Взех го от любопитство, защото не съм имала подобен. Купих го от супермаркет Migros в мол Erasta в Одрин и за да не съм капо. Струваше 25 лири по спомен. Оказа се също приятен и дори е по-силен от серума. Консистенцията му е като на гъсто прясно мляко и напомня на спрей-лосионите за след слънце или терапиите за коса 10 в 1 на Revlon Uniq One, но по-течен.
              Пробвах го като спрей първоначално, но отиваше по косата предвид размера на струята и след това реших да пробвам с ръце, като лека хидратираща грижа/серум преди нощната грижа. Накрая опитах и да нанасям преди дневния крем. Оказа се, че върши работа и по трите начина. Лятото пък ще е супер приятен след слънчеви бани за освежаване.


              Не прави кир ефект, не лепне или каквото друго ви дойде на ум. Много обичам да го нанасям вечер след работа, когато си сваля грима и не бързам с нощната грижа. Измивам с гел лицето, минавам с тампона с мицеларна вода и пръскам 2-3 помпички на пръстите си. Обтривам цялото лице и шията, оставям да попие и се залавям с приготвянето на вечерята. :) Няма сухота и на допир кожата е еластична, мека и гладка. Преди да легна, посягам към нощния крем и околоочния. Сутрин действам по същия начин и отново чувството е приятно. След тренировка и душ, докато се разхождам по хавлия попива и преминавам към дневната грижа. Върши си работата без да ми създава проблеми с грима.
              Както разбрахте, останах с чудесни впечатления от серията и с удоволствие бих подновила всеки един продукт. Дори ме е яд, че не се запасих със серума при последното ходене до Турция предвид ниската цена тогава. Има още шийт маски, околоочен гел, 2-3 крема за лице, мицеларна вода, измиващ крем, скраб. При възможност за сдобиване, ви препоръчвам да тествате поне едно нещо от Hydro Boost. Смятам че няма да ви разочарова. А ако сте ползвали вече, споделете ми дали сте доволни.

2 коментара:

  1. Тази серия на Neutrogena ми беше много любопитна и затова си взех гела за почистване на лице. (Първоначално пък се бях насочила към крема за лице).Аз си го взех от Notino. Ароматът му е наистина много свеж и почиства добре ,но след използването му винаги усещам да ми изсушава кожата ,въпреки че ми е комбинираната и затова не бих си го закупила отново.
    А за магазин Gratis ...ахх,как ми се пазарува от там. :) Мога да ти насоча вниманието за козметиката на RoC ,която предлагат там и по-специално тяхната анти-ейдж грижа (ако не за теб,за подарък поне). Страшно качествена козметика ,а цените там са поне двойно по-ниски в сравнение с Нотино примерно .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, има го това изсушаване и при мен, но не е толкова зле. Поне измива хубаво. :) А RoC съм я виждала, но не съм обръщала внимание досега. Ще следя за намаления и какво предлагат. :)

      Изтриване