четвъртък, 9 май 2019 г.

Lumene Nordic Chic CC Cream Light

               Неусетно измина последният месец, защото не съм пускала публикация от средата на април. Когато се натрупат умора, задачи и забързано ежедневие обаче, понякога времето не  стига да се свърши всичко планирано. Празниците минаха и лека полека започнах да влизам в ритъм. Затова днес ще ви споделя за един много харесван и коментиран СС крем, който бях тествала преди година. И когато го видях наличен в parfimo - козметика онлайн преди няколко седмици, везната наклони към сдобиване веднага. :)


              Някак не мога да оценя продукт, ако не го ползвам дълго време и затова предприех стъпката, да избера пълноразмерен. Тестера ми показа текстурата и покривността, така че бях сигурна в тях. Варианта в сайта, е с 2 тубички по 30 мл в кутийка. Идеален да го поделите с приятелка, която има желание да пробва или е с нормална към суха кожа.

              Но стига съм губила време, а да ви споделя защо всъщност е толкова обичан. Може би заради леката текстура, средната и нежна покривност, естествения финиш.


              СС Cream Nordic Chic е с течна консистенция, но не твърде водниста. Лесно се контролира точната "доза". Моят цвят е Light и го намирам за неутрален, макар да изглежда леко жълт. Всъщност пасва отлично на бялата ми кожа!


               Покривността е лека към средна, в зависимост от нанесеното количество. Виждате, че не успява да покрие напълно вените ми, но пък стои естествено. За дами, които търсят леко изравняване на тена, е страхотен. Ако имате недостатъци, акне или силни червенини, вероятно няма да ви допадне. Аз използвам 2-3 средни капчици, които ми стигат за дневния грим и не усещам да ми тежи. Чувствам се много комфортно с него!
               Финиша му не е сочен, но не е и матов. Определено смятам за необходимо нанасянето на пудра, защото не се задържа на място цял ден. Ползвах го с 3 различни и с най-ефирната, изчезва следобяда. С любимата ми Evernudes на Trend it up например, е бетон от сутрин до вечер. Не акцентира върху порите и сухите участъци, освен ако не са белещи. Втората тубичка отиде при колежка с комбинирана кожа и мазна Т-зона, която е на 46 г. и с добри гени. Разбирайте няма бръчки и е с чисто лице. Около 12 наобяд виждам как челото и носа й лъскат доста, но тя рядко ползва пудра. При мен забелязвам леко врязване в назолабиалните, което не е толкова видимо и не го отчитам като минус. Ако и вие имате сухи бузки, ще ме разберете. :)




               Та да обобщим - суха кожа, особено на бузките и челото, червенини около нослето и леко забележими фини линии около устата, ключа. :) При мен CC-то пасна отлично със серум и добро хидратиращо кремче под него, но за дами с мазна кожа и пъпки, белези - не е подходящ. Освен ако не успявате да туширате блясъка през деня с хубава пудра. Естествен финиш, почти целодневна трайност и лесен за адаптиране цвят. Определено ме спечели този коригиращ крем и със сигурност бих подновила тубичката в бъдеще. Не ви е нужно голямо количество, така че би стигнал за 3-4 месеца.
              

               За цената си и онова което прави, го намирам за чудесен продукт и определено препоръчвам, ако имате като моя тип кожа и нужди.



              Споделете ми вие пробвали ли сте СС крема на Lumene или някой друг, от който сте останали доволни.


           * Продукта ми е предоставен от parfimo.bg

5 коментара:

  1. Аз също съм със суха кожа. Това ще бъде следващият продукт, който ще добавя към рафта с козметични принадлежности.

    ОтговорИзтриване
  2. AЗ съм с мазна кожа, не ми хареса,отиде цял в коша!

    ОтговорИзтриване
  3. Ивче, знам, че имаш опит с ББ крема на Мишша, би ли направила кратка съпоставка помежду им? Кой би предпочела? Аз имам комбинирана кожа, но през студените месеци клони към суха и дехидратирана в някои участъци от лицето ми, много харесвам ББ-то на Мишша, но се двоумя дали да не го заменя с този на Лумене.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет. Ами трябва да пробваш в такъв случай. Имам колежка на 45, която е с комбинирана кожа и сега доста лъскава Т-зона, много е доволна от Миша. По отношение състав смятам че корейския води, Lumene обаче също е хубав. Аз съм със суха през зимата и Мишата ми е точно! Но и през лятото бих го ползвала.

      Изтриване