събота, 12 октомври 2019 г.

Nuxe Bio-Beaute Radiance Skincare Set

            Bio Beauty серията на Nuxe не е нова на пазара, но аз съм търпелива и едва тази есен успях да я пробвам. Нищо не ме привличаше силно, а и освен запасите, още ми държеше влага разочарованието от гела с мед и сухото им олио. Толкова много суперлативи се изписаха за портокаловата маска обаче, че когато пусках поръчка тази пролет от remedium.bg и видях сета на цена под 30 лв, го сложих веднага в кошницата! Реших че няма да е голяма загуба и му дадох шанс. За пръв път оставам доволна от продукти на марката, та ако ви е интересно защо ме спечелиха - останете докрая.         

            BIO-BEAUTЕ® от NUXE е био козметика инспирирана от стремежа на Aliza Jabes - създателка на NUXE да достигне едно следващо ниво в натуралната концепция. След редица изследвания на лаборатория NUXE през 2008 година се появява BIO-BEAUTE® от NUXE като сертифицирана БИО гама на NUXE насочена към грижата за кожата. Тя е разработена по иновативна формула в комбинация от активни растителни масла.


            Аз днес ще ви споделя за моя опит с детоксикиращите и озаряващи околоочен крем против тъмни кръгове + крем за лице със защита от замърсяване и популярната портокалова маска, богата на витамини в борбата ви със загубилата естествения блясък кожа.


            Detox Cream Anti-pollution and Radiance-enhancing е крем за лице с портокалова вода и пулпа от ацерола. Изненада ме доста приятно, защото е със сравнително плътна текстура и успява да хидратира и подхрани сухата ми кожа отлично. Има средносилен аромат на портокал. Аз лично бих предпочела да е по-лек, но марката явно обича да набляга на наситените аромати.


              Нанасям го върху hydro booster на Simple вечер (понякога и самостоятелно) и кожата ми се чувства много добре. Като застуди още малко и ще посягам към серум, но в момента ми е идеален в тази комбинация. Сутрин не е попил напълно и има онзи защитен слой, но не омазнява и не тежи. Не усещам и лепнене, а само обгрижена и еластична кожа. Тена е избистрен и има свеж вид. Ползвала съм го и през деня, но тогава предпочитам по-леки формули, които попиват бързо и имат защитен фактор.
              Не ви е нужно голямо количество, предвид текстурата. Колкото голямо бобово зърно е напълно достатъчно за цялото лице. Ако наблягате и на шията активно, двойно обаче. :)


             Detox Eye Cream Radiance-enhancing and anti-dark circles е околоочен крем с детоксикиращ ефект, който обещава озаряване и коригиране на тъмните кръгове. Знаете последните колко са упорити и имате ли ги, си ги носите доживот. Много сън, вода и почивка са нужни за намаляването им, но понякога и те не помагат. Та не очаквайте това кремче да ви избави от тях. Но ще ви помогне да хидратирате зоната, нанесете коректор спокойно и няма да се събере или да ви предаде.
             Пристига в удобна опаковка, която е с помпичка и дозатора пуска точно колкото желаете. Един натиск изкарва достатъчно количество за двете очи, дори остава и за назолабиалните. Аз предпочитам да ползвам половин помпичка и да повторя, защото формулата е лека и не попива бързо.
     

             Неговата текстура е наистина копринена, та от Nuxe не са излъгали. На мен точно това не ми допада в него, защото трябва да нанасяте малко предвид бавното абсорбиране. Иска дълго масажиране, за да се поеме от кожата. Изглежда сякаш е водниста, което не е плюс при липса на време сутрин. Очудващо хидратира добре и зоната става много мека, но за заглаждане на линии и дълбоко подхранване.... не мога да съм сигурна ще бъде ли достатъчен. По скоро го виждам за млади момичета в диапазона 25-30 и би им свършил чудесна работа.
             Отличен е и под коректора. Не съм имала проблем с врязване във фините линии или трудно нанасяне с четка. Ползвам го сутрин и вечер, без забележка съм. Ако беше с по-плътна формула, щеше да ми хареса повече. Той ухае едва доловимо, така че тук нямам забележки. :)


              И дойде ред на най-големия виновник за тази публикация, а именно Vitamin-rich Radiance Detox Mask. Детоксикиращата маска с витамини и портокалова вода ненапразно си е спечелила толкова много 'почитатели'. Подходяща е за всеки тип кожа и сезон. Съдържа 99,3 % натурални съставки и 32,8 % от биологично земеделие - есенции от портокал и био сусамово масло, които детоксикират и изравняват тена. Не съдържа парабени.
             След дълъг работен ден, плаж или пък почивката през уикенда, ще ви помогне да възстановите сиянието на кожата и да я направите по-мека и свежа.


               Тя ухае много ободряващо и на луксозно масло от портокали сякаш. Действа супер приятно и отпускащо, ако сте изморени. А текстурата й ми напомня на отлепящите маски, но всъщност е гелообразна и не засъхва. Няма да свалите половината мъх от лицето си, спокойно и щедро мажете.  Като маската с мед на The Body Shop е, но върху моята кожа има по-добро действие.
            

              Въпреки малкото количество от 50 мл и изкушаващата гелообразна текстура, всъщност не ви е нужно много от нея. Аз я нанасям с четка от таклонов косъм и като загреба 2 пъти, покривам долу горе цялото лице. Обичам да стоя по-дълго време с маската, около час и след това я измивам. Така забелязвам още по-добър ефект. Кожата ми става супер мека и гладка, освежава ме и сякаш наистина избистря тена. Еластична е на допир. А аромата ви пренася на спа ритуал. Отпуска сетивата! Лицето придобива отпочинал вид и чувството е доста приятно.
               Не съм от хората, които се доверява току така на положителни отзиви, но съм силно изненадана от тази маска и определено бих си я купила отново като свърши. В момента има и 15 % акция на марката в remedium, та ако и вие се чудите от доста време - грабвайте я!


                 На пръв поглед базови продукти за грижа за кожата, но пък се оказаха ефективни и се радвам, че дадох шанс на тази серия. Имат сет с минита, така че и те са вариант за проба в случай на недоверие от ваша страна. :)


                   Има и озаряващ флуид с портокалова вода, който заглеждах също, но не се доверих за покупка. Ако сте го пробвали, ще се радвам да ми оставите коментар. Дали може да се ползва като серум и в комбинация с крема например.


Няма коментари:

Публикуване на коментар