понеделник, 30 септември 2019 г.

Празни опаковки - лято 2019

                 Преди 2 дни изхвърлих последната огромна торбичка с изразходени продукти за това лято, но всъщност има още малко от някои. Не ми се щеше да задържам повече боклука и реших да ги включа в следващата публикация. А сега ви оставям с настоящите празни тубички. Има любимци и нетолкова добри попадения, както и малко сладки изкушения за хапване. :)



                Започвам с любимата ми част, а именно водите за уста и антиплаковата паста за зъби на Elgydium. Вземам я за втори път, този път заради четката в комплекта, защото беше изгодна в Ремедиум и се уверих, че за мен е обикновена паста. Не усещам така свеж дъха си и чисти зъбите. Водите на Елудрил харесвам. Помагат много на чувствителните ми венци. Успокояват и освежават чудесно. Daily беше с цитрусов вкус и страхотна през лятото. Нямаше лекарствен вкус, а много интересен. Не люти, но оставя доста приятно чувство след джубурене и определено бих си купила пак.


              Не си спомням дали съм ви показвала тази терапия с кератин под формата на спрей на Avon Instant Repair 7, но опаковката на серията отдавна е сменена. Мисля че и името дори. В момента ползвам олиото за краища, като от него съм доволна, обаче тази "терапия" въобще не разбирам да прави нещо. Пръскам 6-7 пъти и резултат не виждам. Шампоана на L'oreal Elsexe Dream Long Restoring също ми допадна. Измива отлично и придава страхотен обем при мен. И той ме оставя с отворена уста като вдишам, защото ухае на сладки тропически плодове. На ананас, манго и маракуя. Типичното лятно настроение носи. Не ми хареса само как се отразява на краищата. Изсушаваше ги леко и косата ми изглежда непокорна след него. Хвърчат фризове навсякъде.


            За Matrix Biolage Cleanreset Normalizing съм говорила вече. Любим ми е! Чиста, мека, гладка и пухкава е косата ми след него. Когато не знам от какво имам нужда и искам да съм сигурна в ефекта след сешоар, винаги посягах към него.
            Маската с годжи бери на Garnier или по-скоро храната за коса, ми хареса доста. Ухае невероятно на сочните сладки червени плодчета. Веднъж забравих кутията отворена - целия шкаф миришеше от нея, но слава богу не беше изсъхнала. Бяла е на цвят и със средногъста кремообразна текстура. Нанасям количество, колкото голям орех в краищата и престоявам 3-4 мин. Косата ми е мека, блестяща и подхранена. Не си спомням дали ви споделих за банановата, която също се отразява чудесно. Тази обаче ме плени с аромата си!




               Това бяха продуктите за слънцезащита за лято 2019. Във флуида на Avene Dry touch SPF 50 бях сигурна, защото преди 2 лета бях с него, но в практичната опаковка. Стигна ми за целия сезон и дори в градски условия под грима нямах проблеми. Млякото на Vichy Capital Soleil обаче не ми се понрави особено. Текстурата му е по-течна и трябва да се внимава като се отваря. Оставя бели следи, въпреки че обещанията са други. Особено като излезна от водата е ужасно на моменти. Освен това, не успя да ме предпази. Слънцето в Гърция ли беше силно, но изгорях още първия ден на стъпалата и по сгъвките, а се мазах на всеки 2 часа! Последния ден ме хвана и слънчева алергия. Изби и на лицето, затова не знам дали да виня него.


              Не знам дали отново бих се доверила на марката. Майка ми също го ползва на нашето море и каза, че леко се е зачервила. При мен обаче беше по-страшно. Добре че за 5 дни се оправих. Но флуида на Avene, ви препоръчвам и отново бих купила догодина. Колежка също беше с него, а тя е с много мазна кожа и остана доволна.




                Този ароматизатор на Smart line с круша има много свеж аромат и не е досадно сладък предвид кафявата захар. Реших да разнообразя от Air Wick & Glade, та тези са попадение. Издържат същото време и струват наполовина. Душ крема на Cien Indian fruit бях купила от Лидл в Италия миналата пролет заедно с кокосов и още един. Хубав продукт и с готин аромат на passion fruit, но нищо изключително. British Rose обаче ми е голяма любов! Невероятно нежен и красив аромат на свежи пролетни рози. Такова удоволствие изпитвах сутрин при вземане на душ, а след това и с йогурта. Отново искам да присъстват в рутината ми. Съвършени са! Лосиона със смокиня от Italian summer fig ми хареса и той, но не подхранва добре. За топлите дни беше ок. Серията вече не се произвежда и не сте загубили толкова.


                Магнезия на Doppel herz aktiv не ми свърши работа. Пие се по половин капсула, защото е с бавно освобождаване, но не ме възстановяваше изцяло и имах мускулни крампи сякаш през някои дни. А комбинацията с калций и цинк на Biotech USA приемаше майка ми, опитах и аз 5-6 капсули, не е лоша добавка.


                Pudding Cream на Pure Beauty ми е мноооого любим. Първо заради пухкавата си, но лека формула и второ заради аромата. Ухае като Eclat d'Arpege на Lanvin, попива бързо и беше идеален като хидратация за топлите дни. Дневния лосион на марката от серията Urban Shield с SPF 20 ми помагаше и той. Използвах го пролетта основно, когато не беше толкова топло и сега привършвам. Млечна текстура, не е мазен и е отлична основа за грима ми. Хидратира леко, ухае приятно и се радвам че го взех. Термалната ми вода не успях да използвам докрай. Оказа се, че пулверизатора нещо се е прецакал и едва пръска, дори тече. Но и като цяло няма кой знае какъв ефект. Охлажда и уж успокоява, ползвам след слънце или вечер.

              Hydraphase Intense Legere на Ла Рош е класически хидратиращ крем. Не е нещо изключително и не бих взела в пълен размер. Измазах 2-3 мостри, не ме впечатли. Но hydrating booster на Simple ме спечели. Лек като серум, нанасяйте се усеща като вода, обаче толкова освежаваше и буустваше кожата, сякаш инжектирате вода в клетките.... просто ми доставя изключително удоволствие и подготвя идеално за крема. Имам още една тубичка в запас! Околоочния на Regal Q10 не струва. Много е лек и текстурата при нанасяне се превръща все едно в мляко. Хидратира слабо и друго не прави.


                 Струва 5 лв, но не си заслужава да губите времето с това непотребно кремче. Щом майка ми без претенции каза, не е кой знае какво и не си заслужава, трябва да ви е ясно. :)


                Лосиона Encanto е със сладък и дървесен аромат, подобен на Eve Confidence, но ми бе слаб откъм хидратация. Озаряващото масло Caribbean Escape е друга бира. Подхранва и хидратира чудесно, има фини блестящи частички в него и за сухата ми кожа, се отрази чудно. В големите жеги само дойде по-тежко.


                Ухае наистина на нещо готино лятно, но не типичния тропически аромат на плодове, а на цветя. На остров с много зеленина и хибискуси. :) Маската ми хареса също. Масажира се като ексфолиант, защото е с фини частички, но не изсушава и почиства като глинените. Оставя мека и влажна кожата, еластична на допир.



                Последните месеци вместо околоочни кремчето, използвах маски за зоната в сашета и съм доста доволна. С гъста формула са и стягат, регенерират, подхранват в дълбочина. Нанасям и в назолабиалните. Предпочитам ги дори. Шийта на faberlic с алое вера не е лоша, но е доста напоена и може да се ползва поне 2 пъти, ако не и 3. Знаете оставят лек слой след сваляне, който е добре дошъл за възраст 30 +.


                  От любопитство взех за проба от еднократните дозички за бяло пране на Heitmann, но не останах очарована. Не успя да извади всички бели тъкани снежнобели и освен това, всички дрехи ухаеха на препарат (Доместос!). Няма да повторя. Но пък праха им за петна в кутия, ми изчисти панталон с черно петно, който стоя 5 години в шкафа. Така че не всичко е лошо. :)


               Накратко за сладостите сега. Бисквитките на gullon без глутен са доста добро попадение за големите хранителни вериги. Видях че някои продукти има в Била. Сравнително хубав състав имат, не са досадно сладки и са по-здравословен вариант. На мен единствено нишестето не ми допадна. Усеща се и при ядене, та аз не бих сложила като правя. Оризовките на Rice up! са ми любими и имам 2 пакета в шкафа. В комбинация с фъстъчено масло и боровинки или малини, ядков тахан или пък солени с котидж сирене и краставичка, са чудни!



               Повече протеинови барове съм се зарекла да не купувам. Този на Amix Zero Hero имам чувството, че беше по-сладък от нормална вафла. Странен вкус и дори леко химичен. Абсолютно не заслужават парите си. Предпочитам суровите на Livity, на които усещам всяка съставка! От gym beam ми бяха изпратили дозичка на аминокиселините си BCAA 4:1:1 с вкус на портокал и е отвратително това нещо. По-гадно е дори от прахчетата за настинка. Толкова изкуствен и химичен вкус.


                Ако все още не сте опитали от черния и бели Toblerone, се поправете. Разкошни! Белият е супер вкусен и нищо особено с гадните Милки. Ядките хрупат много готино и шоколада е млечен, но плътен. Предпочитам го и преди Lindt. А 82 % какао на Nestle е най-хрупкавия и твърд шоколад, който съм яла. Чудесен за режим, почти никаква сладост, но и не горчи. Трудно се чупи, но смятам че е доста добър вариант. Черният с 55 % какао и шам фъстък не е толкова режимен ха, ама е вкусен. Ако не сте фен на безвкусните от към захар десерти, този по би ви устроил при глад за сладко. :)


               Бях влюбена в белия шоколад с бадемов пълнеж от Алпийската седмица в Lidl. Вкуса ми към сладко се промени последния месец рязко и едва го изядох на няколко пъти. В състава ли смениха нещо или при мен се объркаха рецепторите, но сега не ми бе така вкусен. За разлика от черния битер на Ulker с шам фъстък. Аз и млечния им харесвам, така че който и да вземете - топ са! А двете десертчета: Kinder Happy Hippo Cacao и duplo chocnut white ми ги изпрати приятелка с подаръчето за рождения ден. Ами и двете марки Фереро и Киндер нямат грешка. Крема в тях е много вкусен, вафлената обвивка крехка и хрупкава. Ненапразно децата примират за Киндер яйце, а дъртите за Фереро Роше. :)


             Е, това успях да изхабя през август и септември. От утре започвам да събирам отново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар