вторник, 14 април 2020 г.

Rituals The Ritual of Ayurveda, The Ritual of Happy Buddha

              Както ви споменах, началото на тази седмица ще е посветено на Rituals. Днес ще ви представя още две от регулярните им колекции, от които притежавам по два продукта. За да съм по-изчерпателна, включих и душ олиото от Oriental Beauty на SenSual (Cien by Lidl), чиято лимитка имитира Rituals и не стигна до България.


            Колебаех се дали да не разделя постовете на два, но реших да ги слея поради малкото налични продукти. Нека пристъпим първо към The Ritual of Ayurveda, която също е не по-малко любима за мен от Sakura и Dao. 


             Посланието на колекцията е за балансираният живот, който е основният принцип на Аюрведа, науката за живота. Тази древна мъдрост от Индия Ви помага да подобрите здравето и благосъстоянието си, като пречиства и подхранва енергията Ви. The Ritual of Ayurveda е внимателно създадена в подкрепа на тази философия и предлага колекция от луксозни продукти за дома и тялото, с които да постигнете този баланс между тялото, ума и душата.    


            "Използваните в колекцията индийска роза и хималайски мед създават балансиращ ефект и Ви помагат да започнете деня си с вътрешна хармония."

              Аюрведа ухае топло, леко сладникаво и ориенталско.С екстракт от индийска роза и сладко бадемово масло е. Не си представяйте обаче пипер, джинджифил и много ванилия. Не е натрапчив, свръхсладък и пикантен както си представяте. Не! Отново е супер балансиран и чувствен. Интимен и луксозен. Носи типичното за марката усещане под душа и след него. Просто знаят как да поглезят сетивата от Rituals. Не знам кой гениален ум е създавал уханията им, но са вълшебни без да преувеличавам!
           
             Според мен е идеална за хладно време, но заради приглушения мирис и ефирност, мога да я ползвам целогодишно без да ми досади. Толкова пристрастяващо действа, че я чувствам като афродизиак. Има такова очарование в нея.


              Пяната за под душа не само че те отпуска и дарява кожата с мекота, но и свързваш изживяването с японски ритуал. Аюрведа по-скоро значи друго, само че тук няма анасон, канела, пипер и джинджифил за това усещане. Като текстура и ефект, не е по-различна от гел пяната Сакура. Само цвета е розов, докато при черешовата е бял.


               Все си казвам, че няма как да ме изненада един крем за ръце, особено щом е със срамно висока цена. Но в този продукт на Rituals се влюбих от първото намазване. Толкова богат, плътен и подхранващ продукт се среща рядко. Кожата ви след намазване е като коприна. Оставя филм, но буквално запълва сухите участъци и фини линии ако щете. Моментално облекчава! Все едно е обвита в луксозен воал, органза!



                  The Ritual of Happy Buddha е друга готина серия, която според мен би допаднала и на мъжкото съсловие. Тя ухае на кедър и грейпфрут, свежо и хладно. На гора след дъжд. На мен ми напомня много на джинджифил и червен портокал, дори на желирани бонбони кола. 


               "Преди 1100 години в древен Китай живял монах, известен като Смеещият се Буда, който разпръсквал щастие навсякъде около себе си. В продължение на векове потъркването на корема му е било символ на добър късмет и просперитет. Тази традиция вдъхновява колекциятa от ободряващи продукти, които честват неговия позитивизъм. Пропита със сладък портокал и подобряващата настроението сила на кедровото дърво, нашата енергизираща колекция Happy Buddha прибавя към живота Ви дневна доза щастие."


                  Олиото е с мека и приятна формула, без да оставя хлъзгавина по плочките или поне аз не забелязвам. Нанасям от раменете надолу и не се е случвало да има злополуки, каквато слава се носеше за пяните на Nivea по спомен. Не прави пяна, но се вижда леко бял цвят при масажиране върху кожата. 


                   С наситени оранжеви нюанси е и доста мека формула. Супер нежна и деликатна, като измива много добре и оставя кожата ви чиста, гладка и мека. Не пресушава и не оставя мазен филм. Чудесен продукт за студените месеци! 


                  Усмихнатия скраб :)) е като тубичката на Sakura, с енергизиращ и много освежаващ аромат обаче. Сваля мъртвите клетки бързо, лесно и е ефективен! Отново липсва пресушаване, а налице е обновена кожа и гладка като бебешка. Много обичам да го използвам заедно с олиото сутрин след тренировка и за събуждане, защото кедровото дърво в комбинация с червения сочен грейпфрут, действат като кофеин. Като човек който не пие кафе, това е тайната за отваряне на очите. :)



                   Нека видим и дали душ олиото на SenSual Oriental Beauty има допирни точки с Rituals. Тубичката му е същата и на пръв поглед са се справили доста прилично с имитирането. Текстурата също е подобна, но за мен не е толкова подхранваща и го усещам повече като гел, отколкото като олио. При масажиране изглежда много близко и се превръща в млечна текстурата, въпреки това между дланите няма как да не забележа разликата. Чисти и меки са ръцете, но няма онова масподсуша ли с кърпата и


                   Не изсушава, измива деликатно и аромата е от типа на Ayurveda, от която серия всъщност е вдъхновена Oriental beauty, но е ядков и маслен повече, отколкото топъл и чувствен. Остава деликатен намек и след баня на чисто, обаче аз със затворени очи мога да позная кой е оригинала. Когато са ви минали стотици мазила през ръцете и обонянието е тренирано, се познава кое е скъпо и кое евтино. Това важи и за консистенцията. ;)
                    Сред парфюмните ми съкровища, се показа и ето това сладурче - Poeme d'Azаr, което беше част от миналогодишната коледна колекция. От нея всъщност имам и чая, но той не ме впечатли. Твърде слаб и разводнен. Флакончето за щастие е по-прилично. Ухае на сочни и тръпчиви плодове в първата минута, но е балсамов и млечен аромат. С ядков привкус и изискана сладост от роза и ванилия. Не знам защо ми напомня за Tom Ford, но неговите са атомни бомби. Докато Poeme d'Azar е другата крайност.
                  

              Не издържа много, но честно казано подобни ухания предпочитам да подновявам, отколкото да ме тровят и заемат от пространството на околните. Комфортен и меко пудрен е.



                  Ами това беше от моите скромни запаси на Rituals, които използвам с кеф. Имам желание да пробвам The Ritual of Karma и Amsterdam Collection, а и от Hammam не бих отказала черния сапун. Ако вие имате нещо от тези серии или пък обичате някои от другите аромати, споделете ми.

1 коментар:

  1. It's a mixer of the body of insects and fungus. A fungus on a caterpillar's head, which is used as a medicine. It has an Indian name called Kida Jadi, which is known as an insect herb. Kida Jadi founds on the Himalayas, also known as Himalayan Viagra and energy booster, also effective for many diseases, including impotence and cancer, more expensive than sleep. It reduces tiredness and improves strength, increases energy levels as a result of it has the most demanded in China, where it is used for medical purposes since the 14th century. Keeda Jadi Supplier Cordyceps Sinensis Supplier

    ОтговорИзтриване