неделя, 10 май 2020 г.

Kenzo Jeu d'Amour l'Elixir EDP Intense

             Топлите, сладки и ванилови парфюми са типични представители на студените есенни и зимни дни. А и някак не се чувствам в кожата си, ако ухая на сладкиш през лятото. Но аромата, за който ще ви разкажа днес далеч не е толкова обсебващ и напудрен. Достатъчно гурме, за да ви носи уют в минусови температури и достатъчно премерен, за да ти е комфортно докато го носиш. Умерен шлейф и ванилов акцент с вкус на карамелен тарт, който го прави изкушаващ и галещ като балсам сетивата. Но не какъв да е, а кремообразен и разтапящ те! Като карамелено мляко за торта медовик!


             Започва с тръпчивост и цитруси. Узрели и месести къпини, които са обилно потопени в портокалов сок. Отчетливи и наситени са, няма как да ги сбъркате. Тръпчивост и сочни акорди, но не на сладки тропически плодове. И след първите няколко минути отшумяват тези изразени нотки. Хубавото е, че продължават да се прокрадват и уравновесяват аромата за по-дълго.

              Комбинацията от къпини и ванилия ме препраща леко към La Petite Robe Noire на Guerlain, който е с вишни и в него те са на почит. Еликсира не акцентира на горските лилави плодове обаче, а се превръща в тарт с карамелен крем. 


              Белите цветове не жасмина и туберозата добавят типичния женски характер - нежност и ефирен пудрен воал с кремест финиш. Да, усещат се цветята и това го прави носим дори през пролет, ако е хладна като тази.


              Основата и акцента на Jeu d'Amour, е карамеления привкус с ром и пачули. Ако харесвате ароматни пайове с кондензирано мляко или крем брюле, но да не лепне от сладост и да ви отваря зверски апетит за въглехидрати, този парфюм е за вас. Напомня бонбоните Тофифи, но не очаквайте гурмета и ядки, нито пък амбра и захарен памук. Гушлив, вкусен и като пухкав маслен крем разстилащ се по кожата.


              Създава воал и го чувствате като луксозна пудра, а не като ядрена бомба. Не тежи и навлиза в личното пространство. Не е брат на La vie est belle. ;) Вкуса му е като на домашно сладко от къпини, а час по-късно се превръща в рачел. Ако ви кажа на кое ми навява спомени, ще ме помислите за луда, но това е любимата ми заливка на чийзкейка San Sebastian в Мадо. Точно на карамелизирано мляко, което те разтапя при всяка хапка. Хем е сладко, хем основата му балансира и не можеш да спреш. Гали небцето и сетивата. Оставя те заситен и в същото време с апетит да изядеш още поне едно парче.


                Не мислете че ванилията тук я няма. Усеща се и още как. Но не е натрапчива и евтина, нито пък предизвиква главоболие. Тя е основата за аромата на един типичен домашен сладкиш с масло и плодове, но не е единствена. Както е и в Jeu d'Amour l'elixir. Просто картината с нея има друг вид. Завършена е! Не чувствате че липсва някоя съставка. ;)

                 Дървесен намек от сандал се прокрадва, но колкото да придаде характер и лека небрежност. Той е онзи, който уплътнява и създава добра основа на аромата. За да се разгърне и остане за по-дълго. И успява да го направи, защото при мен в хладните месеци парфюма издържа от сутрин до вечер. Няма го силния шлейф, но ми е комфортно и ухая на вкусна есенна вечер. :)

                Аромат без възраст за мен! Подходящ и за млади госпожици или за дами на 30 + стига да си падат по карамел и ванилия. Ще го оценят и носят със самочувствие. Ако пък искате нещо още по-сладко и бюджетно, къпини и много ванилия има в Avon Imary Elixir.

Няма коментари:

Публикуване на коментар