неделя, 31 януари 2021 г.

Guerlain Rouge G Lipstick No. 06 + Emerald Wish case

             Случвало ли се е да си купите нещо само заради външния вид - принт, опаковка или пък рекламно лице? Аз често се подхлъзвам, макар да се старая вече да придобивам само стоки, които са с добро качество и си оправдават цената поне на 2/3. Но да си признаем - жените сме неразумни същества и честичко красивата бутилка или хубавата реклама, ни изиграват лоша шега. Дайте да сме реалисти обаче, именно в това се крие и удоволствието. Не може всичко да ни е необходимо или полезно, за да го купим. А и когато сме изпаднали в дупка или пък имаме повод, свършили сме работа, дори за повдигане настроението след неприятна ситуация, трябва да се поглезим. Така де, да имаме стимул да продължим. :)

               Rouge G е точно от тези луксозни вещи, от които най-малко имаме нужда и си струва дори 1/2 от себестойността, но просто толкова неустоимо привлича! Знаете ли, борех се 2 години със себе си и се убеждавах, че това глупаво и ужасно скъпо червило не ми трябва.

И до ден днешен го знам. Avon-ските от 5 лв са с по-добра трайност и да не кажа качество, но да му се невиди аз почти сънувах тази опаковка. Толкова ми харесваше, че още месец преди черния петък се прежалих. И платих високата му ценa като поп..... Защото кеф цена няма! Все пак го поръчах с 20 % намаление. Мога да кажа - не съжалявам. Работила съм за него и ще му се наслаждавам, а щом така силно го исках и дълго време, значи си е струвала покупката. Но сега ще ви разкажа малко повече за линията и капачките. 


                За съжаление, червилото пристига без капачка. Срамота е, за този клас и сума, да получите пълноразмерен продукт с вид като на тестер. Но както Шанел, така и Герлен си имат една тенденция на непрекъснато увеличаване на цените почти всяка година. Преди стандартно се продаваха със сива капачка Rouge G с леки детайли или пускаха по празниците с принтове, но от 2018 година обновиха и допълниха серията. Имат си клиенти, та могат да си позволят очевидно. Плюса тук е, че имате избор на доста капачки, а тази есен предпразнично се появиха и още 8 нови- в кралскосиньо, смарагдовозелено и малинено. Това е колекцията Stunning gems, дело на френския бижутер Лоренц Боймер, създател на компанията Place Vendome. 


         В капачката е вградено двойно огледало, което прави нанасянето и употребата истинско удоволствие. Да извадите красивото като бижу червило от дамската чанта, ще ви накара да се почувствате специална. И няма да остане незабелязано, бъдете сигурни. Rouge G си е малка атракция. :)


                 Всички капачки се отварят с издръпване на гилзата, където се крие огледалцето. Не можете да го ползвате без да извадите самото червилото. Малката кръгла плочка с логото на Guerlain играе ролята на държач да го наречем. С ваденото се "отключва" и воала! Някои от капачките или по-точно последната коледна колекция, се превръщат в кутия за бижута! Да, когато се премахне отвътре разделителя, стават за съхранение. Още по-интересното е, че са изработени от памучно кадифе и почти eco friendly. 


                 Формулата на Rouge G е обогатена с масла от жожоба, манго, ултра-хидратираща хиалуронова киселина и растителни полимери за перфектни устни през целия ден. Съдържа и диамантена пудра, която отразява светлината. С лек и приятен аромат, текстурата като масло прави нанасянето мечта. Нежно, пухкаво и обгръща с воал устните. Особено през зимата, това червило е страхотно именно заради грижата.


                   Не подчертава недостатъци, не изсушава, не тежи и се усеща точно като балсам. Леко, комфортно и с подхранващи свойства. Именно поради тази причина, аз си взех неутрален светъл цвят в кафеникавата гама (No. 06), за да мога да го нося без молив и слагам в движение. Няма опасност да е неравномерно, да изисква много време и усилия. 


                 На тази красива опаковка и отива класическо черно или страстно малинено, но поради наличието на поне 10 такива в колекцията ми и кремообразната текстура, се насочих към светъл и носим в ежедневието нюанс.


                   За трайност тук не можем да говорим. Знаете колко бързо си "отиват" такива с лека консистенция продукти. Особено ако говорите много, пиете вода или се храните с мазни ястия. Но няма как да получим и грижа, и наситен траен цвят + бижу, нали? Тук се задоволяваме с две от посочените изисквания.



                   Исках да ви покажа с красив грим това разкошно червило, но напоследък или бързам и закъснявам, или времето е мрачно и не става за снимки. Та имам само тази, която пък ще е разнообразие от цветното и пълно с блясъци лице.


                 В сайта на Guerlain вече има и Валентинско Rouge G със сърчица, както и капаче в сребристо с червено сърце. А и пролетна колекция с 2 нови кейса. Но да си призная, аз не ги тача и ако не се бяха появили Stunning Gems, категорично щях да си купя мраморното бяло с гланцово покритие. Нито кожените, нито другите ме вълнуваха. Относно червилото - заедно с капачките, пуснаха Sheer and shine в 4 полупрозрачни цвята, а има и Mat. Тях не съм поглеждала, защото отдавна си бях избрала 6-цата.

                 Поръчах своето от douglas.bg, а в началото на месеца неочаквано в notino ги бяха заредили по 29,80 капачките и червилата около 45-48 лв, та се набутах лекинко и въпреки това не си развалих кефа. Ако имате повод или просто искате да притежавате това малко бижу, приемете цената и помислете дали би задоволило желанието, критериите ви.... след това се впускайте в приключението и го грабвайте. Но в случай че не държите на външния вид, не умеете да си пазите вещите - дрогерията е вашето място. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар