понеделник, 22 февруари 2021 г.

Ariana Grande Thank u next

             Сладки, бонбонени, пудрени и много наситени са ароматите, модерни и продължаващи да трупат аудитория през последните години. Ако има пирамида без ванилия или поне пачули с боб тонка, вероятно на младите дами би се сторил скучен и незапомнящ парфюма. А и трайността е водеща при избора от тийновете, която често бива постигана именно със сладки дървесни нотки. Затова и популярната звезда Ariana Grande не излиза от тренда, нито пък от обсега на повечето звездни аромати. Нейните са точно такива. Момичешки, сочни, кремести и ухаещи на вкусен десерт с плодове.


               Thank U Next за мен не е банално и накъртващо сладко гурме, от което да те заболи глава и точно в това му е чара. Ако трябва да ви насоча към вече познати на пазара, бих казала без колебание че е комбинация от Montblanc Signature и Dolce Garden на Dolce & Gabbana. Има пухкавата, ванилова база с малко муск от Signature и лятното кокосово начало със сочни малини и захаросани круши, което е много сходно с Градините на Долче. Докато Montblanc е елегантен и женствен с премерена сладост и дървесна основа, то в Thank U Next малините с маслените круши и кокоса, обвит в мъгла от рози го прави с младо и тинейджърско дори бих казала звучене. Точно каквито са Dolce Garden.



                 Точното описание за този малък бонбонен флакон е голяма мелба от ванилов сладолед, поръсена с щипка карамелизирани ядки, полята пищно с редуциран сос от сладки малини, декорирана с кокосови кубчета и резенчета жълти круши. За разкош на върха е поставен френски розов макарон. Изключително щастлив, цветен, кремообразен и като топка захарен памук. Ухае на лято, слънце, усмивки и вкусна малинова паста с маслен крем. На розова сладкарница и бонбони!



                  Има една пудрена и пластична нотка, която избива върху моята кожа при душване от близо и тя е единствената дразнеща за мен. Сякаш е изкуствена и суха ягода. Шлейфа обаче е чудесен и при него липсва този неприятен нюанс. Дори сега през студените зимни дни, се разкрива много красиво и напомня за слънце, палми, тропически остров и вкусен сладолед.

              Въпреки че е интензивен и се усеща с часове наред, все пак е концентрация EDP, Thank U Next не ме замайва от сила или лепнеща сладост. Пръскайки сутрин, следобяда остава близо до кожата и иска подновяване. Поне аз не желая да се оливам, а да нанасям нормално количество. Така му се наслаждавам без да дразня и другите около мен. И ванилията, и кокоса са премерени за моя вкус. Червените плодчета придават сочност, руменина в цялата пирамида. Розата е просто за фон, защото тя не изпъква, а е сякаш розов облак. Чудесния парфюм за малки момичета или пък такива, обичащи кокос.


                  Капачката е с изрисувани букви X и О от четирите страни, които се редуват и вероятно се получава xo xo. На върха има разбито сърце. 

               В случай че трябва да ви препоръчам обаче за покупка, не бих го направила. При цена от 65 лв за 30 мл и обикновен флакон, който ако не е обвит с почти разделено сърце, би струвал не повече от няколко лева....  А и уханието на Signature е в пъти по-луксозно. Изкуствената плодова нотка липсва при Dolce Garden. И при двата флаконите са разкошни, така че смело се насочете към тях. Онлайн изпадат на страхотни цени - за 60 лв можете да купите големите флакони и си струват много повече. Но за подарък на тинейджърка, която обожава Ariana, определено това би бил идеалния избор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар