неделя, 25 април 2021 г.

Mixa Hyalurogel Light, Night Cream, Cleansing Micellar Milk & мляко за тяло

            За пореден път, имам удоволствието да ползвам продукти на Mixa и след като се убедих в качествата им и дадох достатъчно време, реших да ви споделя с какво ме спечели серията с хиалуронова киселина. Вече съм ползвала лекия хидратиращ крем, имам публикация за него и за мицеларната вода съм ви говорила, а сега ползвам млякото за тяло, мицеларното мляко за лице и нощния крем Hyalurogel заедно с дневния гел-крем. Та ето мнението ми за тях и дали си струва да им обърнете внимание.


                 Цялата серия е обогатена с хиалуронова киселина, която знаете се бори не само със стареенето, но и хидратира в дълбочина. Дали сте на 20 или 30 год., е от голямо значение да ползвате крем, който трябва да дава на кожата ви необходимата доза влага. Не само онези със суха кожа обаче имат нужда от нея, а всички. Затова не пренебрегвайте употребата на крем, но не забравяйте и да се хидратирате отвътре. :)


            Ще започна с първата стъпка, а имено мицеларното мляко за сваляне на грим. То е с млечна текстура и изключително приятно за употреба. Аромата е лек и свеж със зелени и акватични нотки. Не щипе и не дразни очите при сваляне на спирала и очна линия. Не му е нужно много време да разтвори грима, нито пък търкане. Задържам няколко секунди върху клепача и с два тампона при пълен грим, сваля всичко. 


           С основата на лицето също се справя отлично. Дали като първа стъпка или след измиване, за мен е чудесен продукт и бих препоръчала/подновила без съмнение. Не е необходимо измиване, ако носите лек грим. Не бях ползвала от години тоалетно мляко и скептивицзма ми изчезна още при първата употреба. Като човек със суха кожа, а и вече клоняща към 30-те, определено в бъдеще ще посягам към него независимо от сезона. 


            Много приятно изненадана останах и от млякото за тяло. Харесвам богатите формули, но със затоплянето на времето по-леките са за предпочитане. И продукта е точно такъв, само че не изчезва и кожата да го изпива, а хидратира чудесно без да оставя мазни или лепкави следи. Прави я еластична и мека. 



            Освежаващ и с акватични нотки аромат, текстура между гел и крем със свойството да попива бързо.... прекрасен за сутрините след спорт и когато нямаме време да чакаме маслата да се абсорбират. Освен това опаковката е с удобна помпичка, с която лесно дозираме нужното ни количество. Не ви е необходимо много, защото се плъзга с лекота по кожата. С две думи разкошен продукт, който заради неутралния си аромат ще бъде идеален за топлите месеци. Няма да се смеси с парфюма ви и ще стартирате деня освежени, хидратирани и готови за работа. :)

            Лекия дневен крем е с по-рядка и водниста текстура, на която наистина описанието гел-крем пасва отлично. Точно какъвто го помня! Аромата е сходен с останалите продукти и сутрин освен че освежава и хидратира, действа супер зареждащо. Заради формулата, ви трябва малко количество, т.к. покрива голяма площ. Не е мазен, но попива напълно до 2-3 минути като оставя кожата мека и хидратирана. Не лепне, но я прави еластична. 


                 Няма кир ефект дори след продължително масажиране и фдт се нанася без пробем с четка. Няма свличане или омазнени участъци през деня, нито пък избледняване. Хем е добра основа, хем тониращия продукт стои естествено. Аз съм със суха кожа и точно в този преходен момент между зима и пролет, е идеалното време за мен да го ползвам. Лятото ще ми е силничък, защото тренирам сутрин и търся още по-леки формули.




                Последен, но също невероятен, е и нощния крем Hyalurogel Night. Вече ми е фаворит! Първо добро впечатление ми направи аромата. Аз съм голям фен на белите цветя и за мен той ухае луксозно на жасмин с лека зеленина и муск. Сякаш усещам и полъх на все още неразцъфнал портокалов цвят. Изключително удоволствие е да отворя бурканчето дори само, за да го усетя! Не е твърде силен, но се усеща хубаво. Кремест и женствен! 



            Неговата консистенция е по-плътна и гъста, богата от тази на gel-cream. Моментално облекчава сухите участъци, усеща се подхранващ, дори запълва сякаш първите фини линии. Не омазнява, не запуша порите и е страхотен за обновяването на кожата през нощта. Сутрин имам филм, но само на носа, което се случва с почти всички маски или кремове. Много добър продукт, който препоръчвам на дамите с нормална към суха кожа.


               Цялата серия за мен е много добра и една от малкото от дрогерията, които смятам че си заслужават. Често има и комплекти от 2 или 3 продукта, така че няма да натоварят семейния бюджет. ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар