вторник, 25 май 2021 г.

Продукти за грижа през лятото

              Лятото вече е официално тук. С покачването на термометрите до 30 градуса, няма как настроението да не е повдигнато и желанието за плаж все по-голямо. Подготвяйки кожата си за слънчевите бани, правим промени в някои стъпки от грижата и продуктите вече са с по-леки текстури. Не забравяйте да хидратирате обаче дори и комбинираната или мазна кожа. Знаете, че това е ключа тя да е здрава и еластична, млада за по-дълго време. Затова и аз вече направих малък подбор както към бялата козметика, така и към тази за тяло. Разбира се и ароматите за сезона са готови. 

               Най-важна обаче си остави слънцезащитата, която малко пренебрегвам през студените месеци. Признавам си, ползвам фдт с фактор, но все пак крема с SPF 50 е по-защитаващ. През лятото обаче не правя компромиси. 

                Спрях се на Apivita това лято, както и мини флуид за плажа на Vichy Ideal Soleil с SPF 50. Крема от серията Bee Sun Safe Hydra Fresh Face Gel-cream е с пухкава и бледожълта на цвят гел-крем текстура. Има страхотен лек аромат. Ухае хем на нещо свежо, хем има и типичната за плажните кремове нотка /тиаре, франджипани/. Луксозен и ефирен е, колкото да ти достави удоволствие докато разнасяш.


                 Предимството на новата слънцезащитна серия Bee Sun Safe на гръцката марка са: 

                 - широкоспектърана защита срещу UVA, UVB, IR, Blue light

                 - осигурява мигновена и дълготрайна хидратация, и свежест

                 - предотвратява преждевременното стареене

                 - изключително водоустойчив

                 - подходящ за чувствителна кожа

                Съдържа чист екстракт от laminaria digitata, алое вера и хиалуронова киселина, които помагат за хидратацията, а патентования екстракт от прополис за стареенето.




                 Гел крема не просто предпазва от вредните лъчи, но е с полезни за кожата съставки. Което директно я прави идеална за топлите дни, защото няма да ви се налага да ползвате още един крем под него. За моята суха кожа е отлична формула и си мисля дали да не си купя втора тубичка,  за да имам докрая на годината. 



                  Текстурата му е средногъста и се нанася лесно, плъзга се с лекота. Не попива за секунди, но до минута при мен се абсорбира. Имайте предвид, че не е dry touch. Ако сте с комбинирана към мазна кожа, ще лъсвате след 2 часа. От опита на три момичета около мен, съм с отзиви и едната дори сподели за кир ефект. Аз съм със суха, затова и нямам подобно оплакване. Хидратира, защитава и създава добра основа за грима. Изглежда много естествено фон дьо тена, не се свлича и не става на петна, издържа си цял ден. Не са ми излизали пъпки, което за мен го прави отличен продукт.


                  Състава мисля е добър, а цената на комплекта с несесер, мини буустер и хидратиращ лек крем от Aqua Beelicious, две сашета от любимата маска с морска лавандула, е без коментар. В момента са и намалени още в аптеки Марви - струва 22 лв и стотинки. Ако сте с нормална към суха кожа, която през лятото става комбинирана.... мисля че ще ви хареса и си заслужава да го пробвате.

           


    

                Освежаващия хидратиращ буустер и гел-кремa от серията Aqua beelicious също ми харесаха много, но имам доста кремове за измазване с 4 серума, което ме спира от покупка. Леки формули, успокояващ нежен аромат, чудесна хидратация за топлите месеци и мека кожа. Буустера прилича на есенция, не лепне и не мазнее, идеален е за сега. Гел-кремчето също попива бързо, оставя мека и гладка кожата. Нямам нужда от нищо повече при 30 + градуса.


                      Нищо лошо не мога да кажа и за слънцезащитния флуид на Vichy Soleil SPF 50 Ultra Light & Fresh, който е с по-течна текстура. Все пак и името го подсказва. Бял на цвят, но се абсорбира бързо и въпреки че не попива напълно, не омазнява допълнително. Почти сходно е при мен усещането като с гел-крема на Apivita. Изпитан е на силно слънце вече, както и от човек с мазна кожа + широки пори. Аромата е подобен на кремчто на Apivita, свеж и леко екзотичен. Не дразни и не се усеща след нанасяне.


                      Като цяло нямам проблеми с петна или лунички, които да ми се появяват през лятото и в това отношение  не мога да ви споделя дали ще ви спасят от тях. Но пък откъм защита срещу зачервяване, издръжливост на грима и лъсване - нямам забележки. Всичко над него е ок, не се окислява или свлича с четката. 



                      Тази малка 30 мл опаковка е супер удобна и практична за дамската чанта и плажа, а цената от 13 лв е като за дрогериен продукт. Ако я видите налична онлайн или в аптека около вас, я препоръчвам. За мазни кожи ще иска матиране с пудра, но знаете това е неизбежно при високи температури над 30.


                        Що се отнася да почистване с маски и допълнителна хидратация, няма да правя големи промени. Единствено ще ползвам глинени поне 2 пъти седмично, но като цяло последната година съм на мултимаскинг. Разбирайте в Т-зоната с дълбокопочистващи и контролиращи себума, а на бузите и челото хидратиращи. Знаете те са най-уязвими откъм фини линии. Ще посягам и към любимата ми с морска лавандула маска, която е супер омекотяваща!

                      За кожата на тялото няма да сменям измивните гелове и пяни, може би ще започна да се къпя с обикновен сапун от време на време и ползвам 1-2 пъти седмично скраб. Относно хидратацията след баня, съм си подготвила няколко продукта. Но един ще спомена тук, за който не съм ви говорила в публикация. През март Lidl пуснаха серия Care moments от тяхната марка Cien с кокос. Имаше душ крем, лосион и дезодорант. Наличието на много душ гелове ме спря от покупка на първия, но любовта ми към всичко с кокоса е безкрайна и нямаше как да пропусна останалите два. 


                     Caring Bodylotion е течен, заради което ви е нужно малко количество. Не е мазен, но и не попива напълно. За мен е важно освен да не оставя лепкави следи, да го усещам тежък, все пак да хидратира и подхранва прилично. Като се има предвид с колко суха и чувствителна кожа съм на тялото, няма как да остана без лосион след душ. Особено на морето.



                     Аромата беше нещото, заради което взех тези продукти. Напоследък избягвам силните и прекалено плодови или с отчетлив акцент на нещо, което би се смесило с парфюма. А моя нос е много обучен в това отношение и с внимание подбирам кое с кое да комбинирам. :)

       

                 Care Moments ми ухае на комбинация от масло от шеа, кокос, макадамия и какаов акцент. Изключително приятен, ненатрапчив млечноядков привкус с щипка какао и кокос. Хем е вкусен, хем не е типичния кокос, дразнещ и изкуствен. Малко след нанасяне става skin scent, който напомня на чиста бебешка кожа. Задържа се 1-2 часа.


                      Много приятен и нежен е, изобщо истинско удоволствие ми доставя употребата му. Какъвто и парфюм да сложа след това, не би се смесил. След дълъг ден и релаксиращ душ, се разтапям. 

                      Никой дезодорант, рол он или стик от дрогерията не успява да ме предпази от изпотяване. Само освежава и придава красив аромат. С този е същото. 



                     Уухае по същия начин, но е малко по-наситен и след напръскване го усещам идея повече. Относно предпазването знаете много зависи от кожата и хормони също. Едни се потят повече, други по-малко. Не бих казала че спира, но действа на 40-50 %, ако не е супер топло. Плюса е че няма алуминиеви соли. Пощипва след бръснене. 

                      Нямаше как да не включа и един от последните парфюми в колекцията ми, който е в унисон с тази публикация. Rem EDP е на марката Reminiscence и е абсолютен русалков и морски аромат. Солен, леко сладък, акватичен, морско-ориенталски, дървесен.

 


                     За него имаше много точно определение във fragrantica - "Не знаех, че русалките носят Shalimar". Екзотичен, солен и сладък едновременно, чувствен от тонката и с флорални нотки. Има леко ретро уклон, но точно в това му е чара и приликата донякъде с Guerlain. 



                 Представете си разбиващите в скалите морски вълни, тъмните води, прокрадващия се залез и нажежения въздух. Много интересен и красив, но не бих препоръла без проба. Освен ако не харесватe Calvin Klein Reveal или например Olympea Intense. Последната е по-сладка, но са от една категория за мен.

                  Е, това са част от моите продукти за лято 2021, към които смятам да посягам често и ще ми е интересно да чуя кои са вашите. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар