петък, 23 юли 2021 г.

Van Cleef & Arpels Santal Blanc

               Смокините това лято са ме обсебили и често посягам към парфюмите с този аромат. Не мога да им се наситя! Затова и днес отново ще ви запозная с такова ухание. Но не просто на смокиня, а на луксозни дървесни нотки с виолетови нюанси и мускус. 

                 Колекцията Extraordinaire е специална, защото в нея са използвани най-красивите естествени съставки от парфюмерията. Свежи цитрусови плодове, пролетни и екзотични цветя, комбинирани с дървесни нотки, за да подчертаят поетичната страна на природата. 



              Ако харесвате натуралния аромат на все още неузрелите плодове, който се усеща заставайки под дръвчето и ясните дървесни нотки без сладък лепнещ привкус, които има в Средиземноморската смокиня на Pacifica, почти съм сигурна че ще оцените и Santal Blanc. Той е с по-изразени дървесни акорди, с преплетен бял мускус и кремест финиш от смокиново мляко. 


                 Започва сочно и малко остро с мандарина, която при мен изчезва много бързо и веднага се появява смокинов нектар със сандал. След това се усещат нюансите на виолетката, които със свежото и наситено сандалово дърво, придават елегантно и луксозно звучене на аромата. В базата пък мускуса и чувствената тонка с бензоин, го правят много привлекателен и успокояващ едновременно. Леко хладен, но и в същото време с лека топлина именно от зрънцата тонка.


               Чист с пудрен акцент от виолетка, кремест, мускусен и дървесен е Santal Blanc. А ако не сте попадали на Extraordinary Collection, тя е от по-високия клас аромати на Van Cleef & Arpels. Не са просто маркови, както повечето хора ги наричат, а могат да се причислят към нишовите. По-интересни и рядко срещани са. Така че ако искате да избягате от мейнстрийма, пробвайте ги. 


               Единствения минус, който за ценовия диапазон поне за мен, е трайността. В бутиците са около 280 лв, което значи че трябва да имат средна трайност. Аз за такъв намирам именно Santal Blanc, който се задържа около 5 часа. Другите изчезват за максимум 3 при мен и е грехота! 



              Освен това бижу в бяло, за пролетта разкошен е Neroli Amara, който е най-красивия и женствен, кристален парфюм с мирис на луксозен портокалов цвят и цитруси, минавал през ръцете ми. Много хвалят и California Reverie, но него не съм пробвала.


                От тестваните от серията, за мен най-голяма трайност показа именно Santal Blanc и затова съм в негов плен вече 2 месеца. Не го прибирам в шкафа, за да мога да го вдишвам дори само от капачката.


                Ако и вие сте фенове на мускус със сандалово дърво, непременно се отбийте в Дъглас или Бютизон. Сандала със смокиновия подпис създават усещане за кокос и загоряла от слънцето кожа. Или сушени смокини върху дървесна кора. Много красив аромат, който и върху мъж би стоял добре. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар