неделя, 3 октомври 2021 г.

Hermes Eau de Rhubarbe Ecarlate Eau de Cologne

           Опитвали ли сте ревен? А усещали ли сте аромата му? До тази година, моя милост беше чувала бегло за това широколистно растение. Нито бях виждала, нито вкусвала от прословутия маслен пай с ревен. Но пък имах възможността на една парфюмна среща в началото на годината да се запозная с красивия му и интересен аромат. Разбирате колко ме е впечатлил, щом няколко часа по-късно го поръчах и вече е част от моите любимци. 


            Eau de Rhubarbe е един от няколкото Одеколона на Hermes, които са с натурални и свежи аромати. Но пък за сметка на това, типично по Ермески - трайността им не е никак малка. Дори напротив. Издържат няколко часа и точно Ревена при мен стои чудесно през всеки сезон. Купих го през зимата, носих го и успешно през пролетта и лятото, а сега отново стои на първа линия с другите ми любимци. 


                 В пирамидата му няма да откриете много съставки. Простичко и толкова семпло, но пък резултата е приказен! Започва със сочен, свеж, хрупкав и току що разрязан ревен. Стеблата му са като пълни със сок, точно както са и пресните есенни ябълки. Сърцевината му е хрупкава и ухае на свежест, на някакъв фреш дори. Сякаш сте изстискали сок от цвекло с червени ябълки и боровинки. Една много нетипична, но невероятна добра комбинация от плодово-зеленчуков привкус. 


                Тук няма да усетите изкуствена сладост и ванилия, а само естествена природна такава. Още щом пръснете от неустоимия червен флакон, във въздуха се разнася мириса и на сладки червени плодове. Много ясно ще доловите веднага подписа на сочните червени боровинки. Онези които има през есента и зимата. Които са пълни с антиоксиданти и те изпращат в хладната гора, пълна с цветни листа. Няма я тъгата по отминаващото лято, Eau de Rhubarbe Ecarlate ще ви покаже и колко красива може да е есента.


                  За баланс на яркия червен нюанс, има добавен муск, но не е животински или пък ухаещ на сапун. Тук е леко загатнат, като крем стои върху мен и създава усещане за чистота по различен начин. Като балсам е! Хем е сочен и ярък, хем ти действа някак успокояващо. Има хармония в този аромат. Нетипичен свежарски парфюм, който оставя диря и прави впечатление. 

 


                   Няма евтино звучене и се развива еднакво добре през всеки сезон. Температурите бих казала че не му влияят и ми носи добро настроение всеки път, когато го нося. Особено в топлите месеци, буквално имаш чувството че си изпил чаша с освежаваща напитка. Мнооого е свеж!


                  Ако не сте пробвали никой от ароматите от тази линия на марката, непременно се поправете. Аз съм тествала тези Citron Noir, Eau de Mandarine Ambree, Concentre d'Orange Verte, Eau de Pamplelousse Rose и всички са чудесни. Само първия си е откровено мъжки за мен, но останалите са приказни!


                    А за колона Eau de Rhubarbe мога да дам кратко описание - сочни хрупкави червени ябълки, полети със сок от червени боровинки и свежа зеленина върху подложка от бял мускус. Картина, изрисуваща всички сезони с ярките им цветове и вкусове, акцентираща именно върху страстния червен нюанс. Ако нямате подобен аромат в колекцията си и търсите интересно попълнение, Ревена няма да ви разочарова. Можете да потърсите в Дъглас, а ако не ви е страх от слепи поръчки - онлайн изпадат на страхотни оферти. Например в елинор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар