събота, 10 юли 2021 г.

Versace Vanitas EDP

               Vanitas е от онези аромати, които смятам че всяка жена трябва да притежава на тоалетката. Точно като бялата риза и черния панталон. Вечни и неподвластни на времето, модата и сезоните. Идеален за всеки ден, повод, среща и излъчващ невероятна класа без да се нуждае от специален тоалет, грим или температури.


                Ако харесвате и познавате Chloe EDP и Just Cavalli EDP, за мен Vanitas e взел най-доброто от тях. Има общо и с Love Story EDP. Изящни и звънливи фрезии, поръсени щедро с пресен сок от лайм, обвити в белите и екзотични цветове на тиаре и с хладна кедрова база. А любимата тонка придава онова неустоимо и чувствено излъчване. 

                 Vanitas не е за любителите на сладки, пудрени, топли и силно дървесни или ориенталски парфюми. Но в случай че си падате по бели цветя и студени, зелени ухания - дайте му шанс непремено. В момента в който го тествах, го пожелах и не можах да извадя от ума си. Затова и предколедно си го подарих. 


                   Започва сочно, ярко и зелено с току що разрязан и изтискан лайм. Толкова е звънлив, че сякаш отпивам от чаша с фреш и тръпчивите нотки ме обливат. Действа много охлаждащо! Веднага се усещат и фрезиите, свежи и разцъфнали под пролетните лъчи, изникнали сред много зеленина и ме изпращат директно в гората рано сутрин... когато птичките и пеперудите са се събудили, пеят песни, кацат от цвят на цвят. Такава свежест и чувство ме обземат.

                    Тиарето тук придава екзотика, но го няма онова масленото и познато в плажните масла. Върху мен се показват едрите му бели цветове с жълти шарки. Сякаш разпръсква слънчеви лъчи и лицето ви засияава... напомня жасмин в комбинация с фрезията, но не мога да го сбъркам. Точно в този момент го свързвам с Just Cavalli.


                     Въпреки че в пирамидата във Фрагрантика липсват, аз усещам и розови листенца с малко османтус, каквито откривам и в Ralph Lauren Romance. В съзнанието ми изникват улиците на Лондон през пролетта, дъждовни и с много цъфнали дръвчета. 

                    Докато в повечето парфюми ванилията и муска в базата са почти задължителни, за да направят по-траен и плътен аромата, тук са пропуснати. Това обаче изобщо не е повлияло на качеството на Vanitas. И може би това е причината да се отличава, забелязва и подходящ за млади или дами 40 + 


                      Много класа и женственост има в този златен аромат. Страхотен за топлите месеци, за офиса и за специалните моменти дори. Ако трябва да ви дам насока на нещо познато от ежедневието, което да ви подскаже как точно ухае - зелен чай с жасмин. Невероятно свежи акорди и сочни зелени цитруси, фрезии с розови листенца, обвити в екзотика от тиаре с кедрова база и чувствена тонка за финал.

                     Прекрасен дори след душ, за да ти създаде комфорт и да се чувстваш уверена дори у дома по пижама. Луксозно и качествено изпълнение от Versace, което заслужава внимание и този чист аромат с доза сапунени нотки трябва да присъства на тоалетката на всяка себеуважаваща се дама!

                      Флакона също е изчистен и в златни елементи, с флорални мотиви върху капачката. Изобщо, перфектния подпис парфюм и който бих избрала да е един от колекцията ми, дори ако трябва да я намаля драстично. Не съм пробвала тоалетната вода, но EDP е просто мечта! Няма да останат безразлични околните и съм сигурна, че ще получите комплименти и от мъже. Цената му за качеството също е без коментар. Можете да откриете тестер от 100 мл за около 60 лв, който си пристига с капачка и не виждам смисъл да се купува продукт. Моя е именно такъв, купен от parfimo и съм пристрастена. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар