неделя, 18 май 2014 г.

Avon Planet Spa Provence Lavender and Jasmine Overnight Facial Oil

     Любовта ми към аромата на лавандулата и белите цветя, е основната причина да взема маслото за лице с лавандула и жасмин от тази Planet Spa серия. Допреди 2-3 год. не можехте да ме накарате да сложа крем за лице или беше супер рядко (просто нямах навик), още повече масло. А като се има предвид, че е като олио и доста мазно, вероятността да се намажа с него клонеше към нула. В момента обаче мислите ми са съвсем други и с удоволствие чакам зимния сезон, за да започна да го ползвам отново.


    Освен аромата, вече и грижите ми за кожата се промениха много. Добрата хидратация е на първо място, когато избирам крем за ноща. Дълго време се чудех дали ми трябва това масло, ще го ползвам ли и как ще ми се отрази, дали няма да ми е прекалено мазно и все подобни терзания. Пак казвам - надписа лавандула ме накара да го поръчам. Просто се разтапям при нанасяне! Сега обаче съм сигурна, че решението да го взема, беше повече от добро. Всичко, което съм ползвала до момента, разбирайте кремове за лице, се оказа едва ли не, че си върши работата  "наполовина". Това е, от което има нужда сухата кожа, когато термометрите паднат под нулата.
    Икономичен продукт е (60 мл). С много малко количество покривате цялото лице и е буквално като олио. Опаковката ще ви стигне за 2 зими поне. Аз лично редувам с още 1 крем поне и мисля, че ще имам за 3 сезона.
    Ефекта на сутринта - кожата е мека, подхранена, еластична на пипане и най-важното - не я усещам суха и не ми опъва. Покачат ли се обаче температурите, извадите ли пролетните блузки, приберете маслото за следващия сезон. Идва и тежко на кожата, когато се събудите не е попилно напълно и имате нужда от почистване с гел, за да нанесете дневния крем.
    Като недостатък бих посочила, че вече не се предлага. Спряха серията преди около 2 години мисля. Успях да се сдобия с този любимец от една нетна оферта срещу 5-6 лв. Има обаче масло от линията със средиземноморска маслина и предполагам качествата му ще са сходни. Най-вероятно ще го взема и него на по-късен етап, но нека първо измажа малко от запасите.

Тук е момента да спомена още един продукт, дори 2, с които наистина открих своите за зимния сезон. Говоря за концентрата на Yoghurt of Bulgaria Probiotic Aqua Expert Concentrate 8 %.

http://beautycosmetic.biz/bio-fresh-yoghurt-bulgaria-aqua-expert-probiotichen-koncentrat-p-5422.html
и дневния крем Victoria Beauty Day Face Cream with Pure Argan Oil

      От концентрата особено се впечатлих. Не очаквах такава силна и добра хидратация, а като се има предвид, че ме спаси от буквално белене в зоната на носа януари месец (най-големия студ) и успокояваше мястото веднага след нанасяне, нямаше как да не се превърне в мой фаворит. Приятелка ми изпрати от концентрата 10 мл и ми стигна за цял месец без никакво пестене. Зарекох се, че следващата зима ще го купя задължително. Освен за лице, може да се ползва и за тяло. Получавате 150 мл за цена от ~ 8 лв.
     Имах притеснения за миризмата, т.е. дали ще ми понесе. Не обичам роза принципно, но тази се разминава доста от онази на "натурална" българска роза и ми е съвсем приятна. Дори напоследък започнах да купувам парфюми, лосиони за тяло и кремове с роза, явно обонянието ми се променя с времето и започвам да харесвам "забранени" от мен цветя, съставки и т.н.
    Дневния крем на Victoria Beauty няма да бързам да хваля много, защото пробвах от мостра в началото на пролетта и от 2-3 намазвания няма как да бъда обективна, но все пак ще напиша какви ми бяха впечатленията.
    Видях ги в близкия магазин и си поисках. И от него не очаквах нищо. Бях останала с нагласата, че марката предлага кофти продукти. Явно съм сгрешила, защото напоследък чета доста положителни ревюта. Та кремчето е доста плътно, гъсто и се усеща такова. Няма проблем обаче с разнасянето по кожата. Ако харесвате леките и бързо попиващи, то този няма да е вашият. Особено, ако спортувате и се потите обилно, го отпишете. Но за много суха кожа според мен, е добър вариант и ако сте готови да прежалите едни 8 лв за 50 мл, му дайте шанс.
Така и ще направя аз. Стига само да не съм затрупана с 5 броя, непременно ще си купя.

2 коментара:

  1. Определено подкрепям мнението ти са маслото, аз ползвах тази зима това с маслина и ако можеш да ги сравниш, ето линк с ревюто ми - http://beautyandrelaxblog.blogspot.com/2014/01/avon-planet-spa-heavenly-hydration.html :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря за ревюто. Наистина изглеждат сходни като ефект и най-вероятно ще си взема едно. Пристрастена съм към аромата на лавандуловото, но като свърши нямам избор. :)

    ОтговорИзтриване