събота, 7 юни 2014 г.

Лятото е тук. Готови ли сте за него?

    След като снощи си помрънках за смотаното време за пореден път, което въобще сякаш нямаше намерение да става, каквото трябва да е през юни месец.... днес взе, че направо очуди света. И такова настроение ти създава, направо да ти се приходи на море!
    Какво повече си казах е нужно за една такава публикация? Любими аромати, рол-он и део спрей заедно с прекрасна освежаваща и почистваща маска за лице. Това са едни от продуктите, които използвам много често в горещините, затова избрах да ги споделя с вас.
    Днес на път към залата по случайност ме видя познат и качи, веднага попита с какъв парфюм съм. Аз супер учудена му отговорих и се оказа, че приятелката му също била болна на тема аромати. Купувала и понеже й се свидели да не свършат, пръскала по няколко пъти и така стоели. Е, моя милост не е чак толкова зле все още и мина сякаш този период. Та бях с Rochas Aquawoman и след това впечатление от мъж и комплимент, си казах ще пиша за него днес, защото е перфектния летен и освежаващ унисекс парфюм. У дома обаче ме осени мисълта да включа и други любими нещица, та ето ме готова с материала. :)

  
     Избрах няколко от фаворитите ме сред ароматите. В жегите предпочитам зелени, мускусни, свежарски, кокосови и аква. Харесвам цветни и плодови също, но в 40 градуса понякога ми идват в повече и предпочитам нещо освежаващо и което няма да ме задуши.
     Avon Jet Femme Holiday взех с голямо недоверие, а сега просто обожавам. Първият и класически Jet Femme не ми беше много по вкуса тогава, но след толкова промени във вкуса ми.... сега може и да не се окаже толкова лош. Holiday такова лятно и морско настроение носи, че да се чудя как ще живея без него! Кокос, морски вълни, нагорещен пясък, сол, личи и само подобни прекрасни нотки усещам. Смокинята също сякаш е поръсена с мед. Представете си един красив остров, а вие сте се излегнали на плажа с чаша коктейл в ръка!
     Paris Hilton Passport South Beach е в супер сладко шишенце, украсено като за тинейджърка. И макар аз вече да не съм такава или поне не се мисля, го харесвам и т.к. ми е подарък от много скъпа приятелка, си го нося с голямо удоволствие. Цветен, леко кисел и плодов, но ненатрапчив. В първите минути нектарината е на преден план, развива се бързо и няма характерната за повече подобни аромати нотка. Чудесен подарък за малките госпожици!
     Oriflame Amazonia е една от най-готините серии на марката от доста време насам. Щом безброй пъти пускаха продукти от нея и двете тоалетни води особено в предходни каталози и намаления, значи е имало защо. Знаете какво става, когато клиентите искат нещо! Вече съм писала за тях и крема за тяло, но неможах да я пропусна. Много свеж, зелен и дървесен. Не е сложен и лесно се харесва. Това ми е втори флакон, а колко от него и този за половинките поръчах на познати... цифрата не я помня вече. За цената от 7 лв, не е за изпускане.


      Oriflame Bahia Sunset & Bahia Paradise. Винаги ще съжалявам и скърбя за тези 2 парфюмчета, които пазя като очите си. Цялата серия ми беше ужасно любима и със сълзи на очите изхабих лосиона, сапуните и душ гела. Пръскам много рядко от тях, но ще трябва да ги изхабя все някога, защото миризмата сигурно ще се промени. Да чукна на дърво, засега са ок и са ми от 7-8 год. По 15 мл са. Съжалявам и че не успях да взема лилавия. Помня ясно как го поръчах 2 пъти. Първия пристигна 1 пръст на дъното, а втория малко над половината и върнах. Тогава обаче не бях толкова запалена и не потретих. Той също бе страхотен! Bahia Sunset е жълто-оранжевия флакон. Портокал, манго, кокос и ананас са в основата, на върха на пирамидата. Толкова сочен, слънчев и тропичен.... пренасям се в рая. Имах съученичка, която също го обожава и когато се пръсках с него, винаги искаше по мъничко на китката, за да си го душка. Bahia Paradise е с розовите шарки и зелена капачка. Не мога да опиша точната категория, но е по-свеж от Sunset и се усеща зеленина. Има непознато за мен цвете "Strelitzia", което го прави много различен и единствения по-особен такъв, който познавам. Интересен и в същото време нетруден за носене. Моля ви Орифлейм, върнете ги!
     Oriflame Elvie White Magic свързвам със зимата, с леда и пързалките. Усещам мускус, цитруси и бели цветя, но ми е трудно да го опиша повече и ползвам в студа. Тогава харесвам и нося топли аромати, ориенталци. В минусовите температури само смразяващ ноздрите ми парфюм липсва и ще съм загинала нейде в някоя преспа. White Magic носи прохлада и свежест под жаркото слънце. Цената му е около 20 лв.
     Rochas Aquawoman е малък аква разкош! Неслучайно го отбелязоха днес и заслужи да бъде включен в днешната публикация. Не знам как случих на него в продавалник и макар да не бях сигурна какво ще получа, защото е спрян от производство и много скъп, го взех. Поръчах с недоверие и си казах "ще го ползвам, докато свърши дори да е менте". Да, но се оказа ок. Познавах оригинала и трайността за този тип аромат от 4 часа, ме накара да се уверя в моя.  Самото шишенце си заслужава.... толкова морско и сладко ти става, когато е в ръцете ти. Стъклото е гравирано, а капачката му е тежка и масивна, не знам защо са измислили такава.
Неслучайно споменах унисекс по-горе, макар да не го водят такъв от бранда. Може би, защото е много изчистен и липсва онази характерна спиртност за мъжките парфюми. Макар да бях на тренировка с него днес, изобщо не ми пречеше и се държа достойно. Морска вода и мускус са ми в главата, останалото от пирамидата моя нос не разграничава. Моля не ме линчувайте, че не мога да описвам!
     Не се изчерпват с тези няколко флакона любимците ми, но с други ви запознах миналото лято и това ще продължа. А ето останалите продукти, които са ми верни приятели. :)


     Преди година-две Орифлейм пуснаха Activelle. Никаква вяра нямам на дезодоранти и рол-они против изпотяване. Имах проблем доста време и единствено Odorex ме спаси. След хубави коментари се пречупих и взех део спрея за тъмни дрехи, който не оставя следи. Сега мога да кажа, че винаги поддържам в шкафа него или рол-она, защото го ползвам целогодишно. Вече не се потя толкова и пръскам Одорекс много рядко. Activelle ми помагат и действат, а аромата на този със сива капачка (ще пиша в отделен пост за него) е като парфюмен. Включих обаче Cotton Dry, понеже нали всичко е в любимата синя гама и трябваше да не излизам от тематиката. Не че не ми върши работа, аромата е като на познатите и класически Dove, Nivea... от този тип. Оставя бели петни, това е проблема му и вече го пръскам само когато ще бъда със светли дрехи. На няколко пъти забравях и реша ли да облека черна тениска, всичко става на черти. Sensitive е със свеж зелен аромат. Също ефективен, но и той ми оставя бели петна. Вече е към края си и може би след време ще подновя. Сега имам други, които чакат ред. Цените са нормални. Дезодорантите струват по 5,90 при намаление за 150 мл продукт, а рол-оните от порядъка на 2,90-3,90 лв за 50 мл.
     Himalaya Herbals Refreshing Fruit Mask бях готова да запратя нанякъде след първата употреба, но след втората и третата се отказах. Точно преди 3 дни си я направих и останах без думи. Толкова свежа, чиста, гладка кожа остави след употребата й, че се превърна в любима за този сезон. Текстурата е като на гъст крем, на цвят е бледопрасковена. Точно като на плода папая. Аромата е лек и едва доловим плодов. При нанасяне в първите 3-4 минути се усеща много неприятно парене и щипене. Точно това беше и причината, поради която се чудех дали да не я махна. Мислех, че ще съм цялата червена и обрината след сваляне. След 5 минути обаче това чувство изчезва и маската започва да съхне и стяга. От типа на маската с минерали от Мъртво море на Ейвън е. Престоявате 10-20 минутки и отмивате. Не трябва да правите гримаси и мимики, за да не ви се образуват бръчки. Кожата ми буквално беше като на бебе. Мислех си, че пипам бебешко дупе или бял лист хартия. Толкова гладка стана. Очаквах да има опъване, но не. Чиста, свежа и без осезаема нужда от хидратиращ крем. Аз си го нанесох  все пак, защото ми е навик. Единствено количеството, макар и 75 мл, ми се струва малко. Не може на третото ползване едвам да излиза и да има за още толкова. Дали аз съм случила на непълна догоре или така ми се струва. Както и да е, няма да плюя повече, защото е видимо колко съм доволна и с удоволствие бих си я купила отново. Цената е 4-4,50 лв.
     А кои са вашите любимци за настоящия сезон? :)

2 коментара:

  1. От известно време се чудя на тази маска. Ефекта подхранващ ли е или дълбоко почистващ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен почиства, освежава и изглажда. Подхранващите са по скоро под формата на гел и хидратират също. Но нали знаеш как на всяка кожа действат различно някои продукти.

      Изтриване