сряда, 4 юни 2014 г.

Garnier Miracle Skin Perfector ft. Inglot Pressed Powder

      Миналото лято най-сетне се реших да дам шанс на известните и набрали тогава популярност ББ кремове и моя приятелка, която не се спогоди с въпросния Garnier Daily All-in-one B.B. Cream, ми изпрати нейния заедно с разновидността за комбинирана към мазна кожа. Аз преди това си бях купила втория вече и й го препоръчах, но за нейната много суха кожа, се оказа неподходящ и затова аз се сдобих с 2 опаковки. Но днес ще ви разкажа за първият, появил се на нашият пазар ББ крем на Гарние. Моят е в цвят Light/Clair.


      Според мен е подходящ за хора, които нямат недостатъци и търсят леееееко изравняване на тена. Съответно не са фенове на перфектно изглеждащия грим и като цяло, които се гримират рядко и незабележимо.
      Аз уж съм с чиста кожа и без акне, но самият цвят е жълтеникав и на снимки не изглежда равномерно (не успява сякаш да ми скрие всичко) нанесен сякаш и това беше едно от качествата, което не ми допадна. Изискванията ми са за поне идея повече покривност. Другото, което не ми хареса е, че е прекалено мазен. Не знам дали мога да го определя като тониран крем всъщност, но през лятото ми е абсурдно да го нося, защото лъсвам 100 % или въобще не личи, че съм ползвала подобен продукт. През зимата пък ми идва тъмен и разликата в цвета между шията и лицето е поне 3 тона. Дори тогава обаче отново го чувствам по-хидратиращ, отколкото предпочитам да е.
    Текстурата му е гъста като на плътен крем за тяло или маска за лице, въпреки това нямах проблем с нанасянето му. Пробвах го доста пъти, напластявах го с надеждата да осигури по-голяма покривност, но не. Получавах кир ефект дори. Не можах да се спогодя с него и наскоро приятелка, която ми беше на гости и е с тъмна кожа, ме помоли да препоръчам някакъв фдт. Аз реших да я гримирам заради пробата на червило и се оказа перфектния за нея. Веднага и го подарих. Опаковката е малко над половината и ще й стигне за дълго време, не е фенка на честото гримиране и го прави само по повод. Кожата и е като моята, пасна и идеално като покривност и цвят.

   Цената му е около 10-12 лв.
   Единствено съм фиксирала с пудрата на Inglot и сложих червило. Друго по нея няма и се вижда колко добре й стои или поне на мен ми изглежда така. :)
   С Inglot Pressed Powder No.16 се сдобих от размяна, беше ми интересно да пробвам нещо на полската марка след толкова хвалене на сенките им. За съжаление пощите се бяха постарали и пристигна на сол, но аз я пресовах със спирт и си я ползвах без проблем. Цветът й също се оказа малко по-тъмен от този, който нося аз (за хора с жълт подтон и по-тъмна кожа отново). Нямаше обаче голяма разлика и се гримирах спокойно с нея.




     Стои много естествено и го няма онзи неприятен брашнян ефект. Покривността, която дава е малка и за хора с мазна кожа вероятно ще се стори прекалено лека. Не забелязах да лъсвам с нея (да със суха кожа съм! и за първи път ми се случи да лъсна с първото ББ на Ейвън миналата пролет - в черна опаковка и бях втрещена, затова държа да отбележа това), но все пак не е най-доброто, което може да срещнете на пазара. Напр. пудрите на Констанс Карол осигуряват повече покритие и са сравнително добри в матиращо отношение, особено за цената си от 5 лв. Тази струва около 20 лв поне, не съм сигурна и давам само ориентир. Ако Ви е интересна, пробвайте в магазина и поносете 2-3 пъти при възможност. Не се хвърляйте на покупка от веднъж проба.
      Моята я дадох заедно с ББ-то, защото заспаха в комплект и не съжалявам. Още таралачкам една кутия от старите метеорити Митик, имам 2 от любимите пудри на Essence OZ и още толкова от Catrice от Urban Baroque. Затова реших да освободя място в шкафа. :)

2 коментара:

  1. Аз ползвам ББ крема на Гарние , но във варианта за комбинирана и мазна кожа и съм много доволна. Една приятелка ми го препоръча първоначално, но изрично ми каза да е по-продълговатия , а не нормалния. Чувала съм и други хора да се оплакват от него и явно има защо :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да и аз другия го харесвам и ползвам вече от година. Той е добър или поне за моята кожа и изисквания. Но ето че друга моя приятелка, не тази от снимките, също ползва и й пасна точно този от публикацията. Така че въпрос на вкус и нужди. :)

      Изтриване