вторник, 3 юни 2014 г.

Victoria Beauty Hand Gel Passion Fruit

     Много хора не обръщат внимание на хигиената, не са запознати с това до какви вреди може да доведе едно най-елементарно "отбягване" на миенето на ръце дори. Всеки ден се сблъсквам с огромна мръсотия и буквално на моменти съм отвратена как не се обръща внимание - яде се с мръсни ръце, децата са омазани до ушите буквално и им се дават изпуснати предмети от земята. Да не говорим за ромите. Лошото е, че и големи хора, които се предполага, че са наясно и най-вече някои, изглеждащи като излезнали от списание, правят впечатление с ужасна култура за чистота и елементарно поведение. Но стига съм се правила на учителка, а да премина към предмета на днешната публикация.
     Често се случва да сте на място, където няма вода и не можете да се измиете, а се налага да пипате нещо чисто или ще ядете, а дори и само искате да освежите ръцете си и тогава на помощ идва антибактериалния гел или мокрите кърпички. Преди да започна да пиша отворих да потърся информация, защото не знаех как да започна днешния пост и ми беше объркано. Попаднах на блог, в който авторката твърди, че този продукт е по-скоро вреден, отколкото полезен и едва ли не хората го купуват като знаят свойствата, описани на гърба и как предпазва от бактерии.... А може би аз погрешно разбрах думите й, но както и да е. Не знам колко е вярно това и понеже химията и биологията са ми гола вода, няма да кажа пренебрегнете написаното и си купете антибактериален гел, за да имате винаги под ръка в чантата. Бих ви посъветвала единствено да се миете по-често и най-вече да не се пипате по лицето, ако сте с мръсни ръце, защото особено сега в жегите аз лично се опъпчвам много бързо и по устните знаете какви гадости е възможно да ви се появят.
     Това ми е трети антибактериален гел, но не съм свикнала с употребата и така си застоява. Не виждам полза от него, предпочитам 100 пъти пред него крем за ръце, който ще омекоти кожата и ефекта му няма да е няколкоминутен. Единствено ми харесва освежаването и лекото охлаждане малко след нанасяне. Аромата му е приятен - на страстен плод, но има и леко спиртна нотка. С витамин Е и А е. Производителя пише деца под 6 г. възраст да използват продукта само под родителски контрол. Вероятно заради течната консистенция и възможност от лесно "разливане" или да не се изкушат да го опитат.
  

     Има сини топченца, които се разтварят при разтъркване на ръцете, приличат може би на ексфолииращи, но не са. Като минус бих отчела, че се събират на купчинка на дъното, ако не се използва дълго време.
     Опаковката е прозрачна и сладурска, виждате колко е голяма. Капачката се затваря с щракване. Аз обаче избягвам да нося в чантата, защото на предишния ми гел беше се отчупила частта, която държи плътно затворена и се отваряше без проблем.
     Количеството е 50 мл, цената беше около 2,50 лв.

     Марката е българска, имат богат асортимент и понеже много харесах крема с арганово масло, давам шанс за в бъдеще. :)

4 коментара:

  1. Аз мога да ти кажа, че такива гелове ползват и лекари/мед.сестри, защото понякога при спешност и липса време за миене , те използват този метод.
    Вредното на продукта е само едно - спирта, който е основна съставка, може да доведе до атопичен дерматит, което е заболяване на кожата и през последните години го водят като най-често развивщо се от прекалена употреба на такива гелове на по-чувствителна кожа.
    Аз също ползвам тазвам такъв тип гелове и досега имам само позитивно мнение за тях, макар да съм със суха кожа.
    Идеята му е да се унищожят микробите, не да хидратира ръцете, така че очаквай само този ефект.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за информацията. Логично за спирта, но кой да се сети. :)
      Аз предпочитам да си мия ръцете, както и писах - не съм свикнала да нося и ползвам често. Като свърша този трябва да видя на Детол и най-вече начина на нзатваряне, за да не оплескам някоя чанта.

      Изтриване
  2. Ползвам подобни гелове ежедневно, защото работя с хора, пипам пари и ползвам метрото всеки ден. Знам, че не малко хора твърдят, че са вредни, но кое в днешно време не е? Неудобството на мокрите кърпички е, че винаги след употребата им ти трябва кошче, а такова не винаги има.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно. Например за парабените и още 2-3 съставки започна да се пише много, а до преди година-два не се обръщаше внимание на това. Зачудих се откъде започнаха толкова да се интересуват някои хора след като освен в козметиката, лошото е че и в храната има големи боклуци. На нея сякаш обаче не се отдава кой знае какво значение.

      Изтриване