понеделник, 14 юли 2014 г.

Oriflame Cherry & Olive Oil Hand Creams

     Голяма сврака съм щом става въпрос за кремове за ръце. Цветните опаковки и плодовите такива, ме привличат неустоимо. При все, че не са нещо особено от "ароматна" гледна точка, не знам все още защо продължавам да купувам. Детска му работа!
    В предишния каталог на Oriflame имаше 2 нови кремa (лимитирана колекция), които ме привлякоха с точно горепосочените причини и поръчах. Не ви ли напомнят на The Body Shop? Самите картинки лъжат малко. Аз лично си мислех, че ще са един вид "био". Сега пишейки, погледнах състава им и виждам парабени. Не съм от привържениците на изцяло изчистените от тях и купувам нещо щом ми хареса, но го споменавай в случай че се интересувате.


    Черешовият (Refreshing Hand Cream with Cherry Extract) е с много приятен, вкусен и естествен аромат на череша. Не е силен и натрапчив, а точно освежаващ. С лека и подобна на балсам текстура е. Попива бързо и не оставя мазен филм. Напълно подходящ за летните месеци. Прави кожата много мека и гладка, но си иска редовна употреба. Аз го ползвам по няколко пъти на ден. След измиване задължително намазвам.
   

   Опаковките им са удобни, от стабилна пластмаса. Нося си ги в чантата, защото са малки (по 75 мл). Няма опасност от отваряне, ако сте завъртели добре капачката. :)
    Маслиновият или по точно Caring Hand Cream with Olive Oil - с екстракт от зехтин, е по-гъст и плътен, но също толкова лек. При разнасяне трудно можете да усетите разликата в текстурата с този на черешата. Подхранва и омекотява кожата. Аромата му освен на маслина, има сякаш бели цветя и зеленина или поне аз ги усещам. На мен лично ми напомня на парфюма TTA Amour (Avon). Много приятен и нежен е.


    Доволна съм от кремчетата за настоящия сезон, но за есен и зима ще са ми прекалено леки. Тогава имам нужда от силно хидратиращи. Купих ги по 2,50 лв.

                                                        Ето и състава им:

                           Вляво сложих от черешовия, а вдясно от този със зехтина.

Имат много блед цвят и двата. Единия розовее, а другия зеленее. Предполагам се вижда как черешовия се плъзга по кожата, защото както писах е с текстура на балсам според мен.


    Вие какви кремчета предпочитате за топлите месеци и въобще ползвате ли такива?

1 коментар:

  1. Изглеждат чудесни :)) в момента използвам крема за ръце на Nuxe от травъл сета :)

    ОтговорИзтриване