неделя, 30 ноември 2014 г.

Какво изразходих през ноември

     Изобщо не усетих кога дойде и кога си отиде ноември, но е факт. Натрупаха се доста празни опаковки и този месец, които вече изхвърлих и се старая с пълна сила да изразходвам нови! Ето ги и поредните empties :)

   1. Dontodent Med Care Extra Schutz - вода за уста с плодов вкус (мирише подобно на малини). Почиства и освежава. Бях си в взела мини и след това купих тази опаковка. Имам нова вече, но от ментовата. Струва ми се, че тя ми допада повече заради още по-освежаващия и леко "парлив" ефект след употреба. Цената и е около 3 лв. Бих си взела отново, но зелената.
    2. Peony Nature of Agiva Nature Soft Body Scrub - ексфолиант за тяло с екстракт от божур за кадифено мека кожа. Пише, че е и за лице на опаковката. Мисля, че веднъж и за там го ползвах, не беше груб и кожата се чувстваше добре. На мен освен на божур ми ухаеше и на роза. Много приятен и добре почистващ скраб, който не изсушава. Частиците му са от кайсиеви ядки и бяха средногруби, останах доволна и бих си купила пак някога или пък варианта с маслина. Минусът е, че трябва добре да изполивате банята, защото частиците остават по плочките. :D Имам отделен пост за него. Струва около 4 лв в Елитис.
    3. Ebelin Nagellack-entferner - любимият ми лакочистител от години. Всеки път ви го хваля, затова няма какво повече да кажа.


   4. Avon Planet Spa Thailand Lotus Flower luxuriously body souffle - ужас! Това е най-гадният продукт за тяло, който съм имала. Не хидратира, не подхранва, не омекотява и остава противни бели следи по дрехите ми, ако не е попило напълно, а след баня съм все едно варосана. Маската за лице харесвам, но това чудо не! Не препоръчвам заради хубавият му аромат само. Изразходих го с голям зор, от месеци го мъча.
  5. Impression Hydra Energy - балсам за мазни корени и сухи краища. Още един "измъчен" продукт, който размотавам от средата на януари. Никога не бях ползвала балсам за коса през живота си и не исках да хвърлям пари на вятъра. Вярно, че е 2 лв, но пък никакъв ефект не видях от него. Пробвах го с т.нар. "обратно измиване" и пак нищо. Зимата имах чувството, че косата ми се наелектризира от него. Мирише сходно на продуктите с маслина и аромата му се задържа и след баня. Чудя се как толкова хора от едно време го ползват и купуват.  


    Не знам дали ползвате ароматизатори за стая, но напоследък покрай свещите си заредих моята машинка и за седмица този пълнител замина. Миришеше ми много сходно с Calvin Klein Beauty. Вече си взех нов, но на Air Wick този. И той е с доста силен аромат на пролетни цветя, на чисто.
    1. Freeman Clay Mask Chocolate & Strawberry Face Mask - обожавам тази маска! Почиства, освежава, изравнява тена, омекотява и не изсушава кожата. Аромата и е прекрасен. Най-любимата ми маска за лице! Страшно икономична е. Не успях да изразходя и половината тубичка за половин година. Изпратих на съфорумка преди няколко дни да я пробва, защото срока изтича след 2 месеца, а не искам да я хвърлям. Когато посвърша наличните пак ще си взема от нея. Цената и е около 8-9 лв, но за това количество и качествата си е направо без пари. Купувам я от Елитис, там е най-заредено и има 5-6 вида.
   2. Garnier Daily Purifiyng Pads - безполезен продукт. Купих ги преди доста години още като излезнаха и от време на време при къпане почиствах лицето с тях, но са подходящи сякаш за мазна кожа заради салициловата киселина. Леко лютяха в близост до очите. Изхвърлям ги, защото не ми вършат работа и срока им отдавна изтече. Само ми заемат място. Струваха 10 лв.
   3. Avon Cherry Ice Exfoliating Scrub- ексфолиант за стъпала с аромат на череша. Нищо интересно, освен приятен аромат. Частиците са фини и става за ежедневна употреба, но при груба кожа няма да има никакъв ефект.


   4. Avon Cherry Ice Cooling Foot Spray - освежаващ спрей за стъпала с аромат на череша. Общо взето безполезни продукт, които са каприз. Освежават и охлаждат, леко ароматизират. Не мисля, че са ми нужни, но ги купувам. Тази серия я взех и това лято, но ако бях започнала по-рано наличните едва ли щях да ги купя.
   5. Avon Lavender Foot Soak - разтвор за накисване на стъпалата с лавандула. Отново глезотия отколкото необходим продукт. Вечер преди лягане, докато стоя на компютъра си накисвам стъпалата в него в гореща вода. Мирише освен на лавандула, леко и на мъжки парфюм. Имам още 2 разтвора от други серии, но мисля че и с обикновен душ гел ефекта ще е същия. Леко се навдига мъртва кожа от петите, ако има такива, но това е от горещата вода май.



   1. L'Occitane Verbena Shampoo, Shower Gel & Body Lotion - доколкото разбрах тези минита (заедно с балсам за коса и сапун, аз имам и сапуна) ги има в стаите в някои български хотели. Мариетка беше говорила за тях. Миришат свежо на лимон, душ гела особено ухае на лимонов кекс, но без ванилията. :) Шампоана само на лимон според моя нос, а лосиона е с аромат на желирани бонбонки по-скоро. Не бяха лоши като продукти, но не ме впечатлиха. Шампоана измиваше косата като нормален шампоан, душ гела си е най-обикновен, а лосиона става за топлите месеци. Стигат за 4-5 ползвания, което е ок за често пътуващи. Материала на опаковките обаче е доста твърд и ми беше трудно при стискане да изкарам продукт. Дори на шампоана както виждате му се счупи част от капачката и остана в отвора, затова ги изхвърлям. Не могат да се отварят, ако мислите че можете да ги ползвате след това.




  2. Avon Mineral Fix - доста ползвах този заздравител за нокти преди, но от месеци съм го спряла. Имам 2 нови опаковки, не знам обаче кога ще ги започна. Минах на Eveline 8-in-1.
  3. Palmers Cocoa Butter Formula with Vitamin E - този лосион с какао си има отделен пост. Щях да го давам на приятелка да пробва, но така и не стигна до нея. Затова реших да го доизмажа, но той е толкова гъст, че се наложи да разрежа опаковката. Мирише много силно на какао. Хидратира, обаче за мен недостатъчно. Макар и плътната текстура, се разнася лесно. Не е лош и има доста фенове, но не мисля че ще си купя голяма опаковка.


   4. Четката за коса от почти година се каня да я хвърлям и днес я засилих с голям кеф към коша, защото най-накрая се сетих да я включа в поста. Имам няколко четки и все търся перфектната. Купувам и след първото ползване, прибирам. Гъстата ми и дълга коса, често се заплита и не знам вече каква трябва да е, за да ми върши работа. Изразходих и поредна опаковка от почистващите тампони на Agiva. Отворих Ебелинските вече, не са лоши и те.
   5. Farmona Tutti Frutti Cinnamon Body Butter - маслото за тяло с канела не ме впечатли. Гъстичко е и макар да изглежда на топчета, се топи и нанася много лесно. От години искам да пробвам нещо на марката, обаче май няма да взема. Аромата му на канела не е особено траен.
   
 
   6. The Body Shop Vitamin E Moisture Cream - доста лек и воднист, прилича ми на серум, който е подходящ за под крема. Хидратира добре, но за голям студ няма да е достатъчен. Мирише подобно на синята Нивеа, като е по-нежен аромата. Май не бих си го купила в пълен размер.
   7. Oriflame True Perfection Perfecting Day Moisturiser & Renewing Night Care - дневен и нощен крем от новата серия за 25+. Едва за 2 пъти ми стигна всяка мостра и не успях да разбера почти нищо. Все пак - струват ми се недостатъчно хидратиращи и за тази възраст са прекалено леки. Не бих си ги купила и тях.
   8. Oriflame Pure Nature Pear & Nectarine Eye Gel - освежава и охлажда, хидратация от такъв продукт не очаквам, освен моментна. Ако ще се гримирам със сенки обаче, ползвам само гелове. От околоочните кремове сенките ми се събират. Имам нов такъв.
   9. Amethyst Lalique EDP - приятен и наситен свеж аромат. Много ми прилича на Нилските градини на Hermes, като липсва солената нотка. Доста осезаемо се усеща, но се радвам, че го тествах няколко дни. Прекалено бързо ми омръзват парфюмите и отливките за няколко разносвания са ми напълно достатъчни. Големите флакони ги забравям и не ползвам.
   10. Colgate Maximum Cavity Protection No Sugar Acid Neutralizer - беше подарък в сп. Грация през октомври. Нищо особено, паста като паста. Има лек ментов вкус, за измиването аз съм много капризна и ми се налага да ползвам друга паста след нея. Трябва ми доста търкане, за да усетя наистина чисти зъбите си. Тук можете да прочетете повече за нея.

4 коментара:

  1. Много неща си изразходвала, браво!
    Tangle teezer четка за коса пробвала ли си?Може би ти харесала.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм пробвала Tangle Teezer-a и от доста време се чудя дали ще се справи при мен толкова добре, колкото казват. Явно и тук ще трабва да се пробва. :)

      Изтриване
  2. Ехее,браво!! Доста неща си изхабила.Аз сега ползвам такава вода за уста,но с грейпфрут <3 Уникална е ,дано не я спрат,защото пише че е лимитка :(

    ОтговорИзтриване