понеделник, 5 януари 2015 г.

Zoeva Face Brushes

     В последният месец от изминалата година ви показах колекцията ми четки за очи на немската марка Zoeva и споделих впечатленията си за тях след година употреба, а днес съм готова и с мнението ми за няколко от асортимента им за лице.


     Преди няколко години, когато още нямах хубави четки, ползвах пръсти и харесвах резултата. Дойде време, когато започнах да се интересувам и чета отзивите за тези на Elf, Ecotools, пуснаха Real Techniques, след това се появиха и Zoeva. Дълго трупах смелост да поръчам изобщо няколко. Колебаех се какво ще постигам, дали няма да е неравномерно нанесен фдт и все въпроси от този тип. Дойде време за първа поръчка от немския сайт и се започна отново едно чудене, четене в продължение на дни. Започнах с около 2 и до ден днешен колекцията ми за лице наброява 8 (само от тази марка). Но стига толкова с празните ми приказки, а да преминавам към съществената част. Само ще кажа, че каквото съм взела, си е останало при мен и използвам с голямо удоволствие.

 
Няма "издънки", а след като преминаха и няколко броя по-сериозен тест (споменах ви, че се наводнихме и 10 дни 3 от четките на марката бяха във вода, само пластмасовата част на дръжките се напука и изпада на 2 от тях, но космите не се разлепиха от метала), мога да съм сигурна в качествата им и да ги препоръчам, ако търсите хубави и на добра цена четки.



  1. 104 Buffer - прословутата бъфинг четка, която набива фдт в лицето или казано с по-прости думи: прави по-добро и плътно покритие. За човек с мазна кожа или повече недостатъци, мисля че ще върши хубава работа. Естествено всеки си има предпочитания, зависи и какъв фдт се използва. Аз лично я ползвам, когато другите четки са ми мръсни и не, защото не я харесвам и не ми удобна,  а защото нямам толкова нужда от покритие. Удобна ми е, нанасям фдт с въртеливи движения, но ако сте свикнали със заоблена форма като на Експерта, може и да ви се стори по-трудна. Космите и са жилави, но не твърди и не се огъва при разнасяне. Върши си работата перфектно и нямам забележки. Ползвам я от скоро, взех я есента, но досега не са и падали косми и не е променила формата си. Цената и е 14,80 евро.


 2. 103 Defined Buffer - тази е сходна с бъфъра, но с по-малка и "отсечена" глава. Ако ви е голяма 104, тази би ви допаднала повече откъм големина. Космите са същите на пипане и правят добро сцепление. Обаче заради "наклона" работата с нея е по-ефирна и лека, ако мога така да го нарека. Трудно ми е да го обесня с думи, трябва да я хванете и да нанасяте, за да разберете.. Аз съм свикнала с какво ли не, затова не го отчитам като минус, но ако тепърва ще се учите да ползвате четки, би ви се сторила странна предполагам. Плюса на по-малката глава е, че помага идея по-лесно и прецизно да нанасяте в зоната около носа напр. Покритието е сходно и при нея, но по-леко и естествено. Тя струва 12,80 евро.
     * Тази не знам как, но устоя на наводнението и не се сцепи дръжката й. Предмина почти двуседмичен срок във вода. :D

     Ако кажа, че нямат заместители сред по-евтините и китайски ментета, ще излъжа. Аз лично имам 3 със сходна форма. Две от тях са китайски и с предназначение като на 103 и 104, а третата е известната Елфска за пудра. Тя си е за пудра и аз я ползвам за това, защото влакната са и мекички (не са жилави - за кремообразни продукти според мен трябва да бъдат такива), но някои момичета са споделяли, че нанасят и фдт с нея.


    Тази с дървената дръжка пише, че е подходяща и за минерални продукти. Предполагам имат предвид прахообразен фдт, но аз от години не ползвам такъв и си нанасям кремообразния с нея. Добра е, върши си работата. Космите и, както и на другата (с черната дръжка) сякаш се огъват леко. На тази най-вдясно се огъват най-много и не се получава толкова добро сцепление, колкото с двете на Zoeva, но пък е с по-мекичък косъм от другата. Както казах, въпрос на свикване е и след време почти всичко, което хванете, ще ви е удобно. На тренираната ръка нищо не може да и се опре, освен ако не е нещо супер некачествено. ;)
Аз съм свикнала с всички и честно казано трудно мога да намеря разлика и да кажа с коя получавам по-хубав завършек. Разликата е в космите както казах. При китайчетата често се случва да падат и да страдат от значителен косопад или да им се промени формата, докато при по-скъпите това е по-малко вероятно. Моите да чукна на дърво, са в отлично състояние.
    И двете са ми от размяна, но съм ги виждала тук. Безплатна е доставката от сайта. За парите си са идеални и ако не ви се инвестира или ви идват скъпи, си заслужават. Черната я има, ако не същата, то подобна в този сет. Дори и като 103.

  3. 110 Face Shape - откакто реших да се пробвам с контурирането, т.е. от миналата седмица, я ползвам всеки ден. Нанасям по тъмен фдт на скулите, по контура на брадичката и около слепоочието (+ над веждите) под формата на точки и леко размазвам с пръст, преливам с въртеливи движения и се получава много приличен вид. Аз както съм бяла, си правя естествен тен и затоплям, ако мога така да се изразя. Определено имам нужда от подобрение, но не предполагах, че ще се работи толкова лесно с нея. Сега разбирам защо имат такъв хубав контур блогърките и ютубърките, а при мен с руж нищо не стоеше така добре. Вече слагам руж само на изпъкналата част на бузките. Много повече ми допада така, т.е. и без контур не стои лощо, но съвсем друг вид на лицето придава контурирането. Космите и са перфектни, сбити и идеални за целта. Нямам досег с друга подобна четка до момента, но очаквам на Саманта - Contour Brush и ще ги сравня, когато я получа и придобия впечатления. Цената на Face Shape е 9,80 евро.


    4. 102 Silk Finish - това е и първата четка за фдт, която си взех на марката и ми е любима. Не вярвах, че може толкова добре да разнася фдт и няма да ви казвам колко ревюта изчетох преди да се убедя да я купя. Напразно беше! В зависимост от продукта и желанието ви, можете да постигнете плътно, средно или леко покритие. Супер естествено стои всичко, което съм нанесла. Перфектно разнасяне и удобство при работа с нея. Сега като имам и Експерта, мога да кажа "не се колебайте и купувайте". И с двете постигам идеални резултати. Разликата е във формата и големината, но която и да изберете няма да сгрешите. Космите на Експерта също са по-мекички, докато на Silk Finish са таклонови. Забравих и не искам да ползвам пръстите си вече. Никакво омазване и нужда от миене на ръце, преди да сте приключили с грима си. Прана безброй пъти, изглежда както когато я купих. Струва 12,80 евро и ми се е изплатила отдавна.




   5. 127 Luxe Sheer Cheek - една от любимите ми четки за руж заедно с angled от бамбуковата серия на Елф. Това е единствената, която се скубе малко. От време на време при нанасяне и миене падат по 1-2 косъма, но това не е променило формата й или пък допринесло за кофти ефект. Желателно е да не я перете с шампоан, който ще я направи по-мека, защото може да се разпери повече и да нанася ружа на по-голяма площ. Изпитано от мен и затова не препоръчвам.


 Много е мекичка и приятна, нанася и блендира чудесно, с идеалната за мен големина е. Докато не се контурирах, нанасях с нея по цялата скула ружа и се справяше супер и с това. Имам 2 от нея. Като едната, ви споменах защо е с "нарушена" цялост на дръжката. Може би и по същата причината космите изглеждат груби и встрани пипани са малко по-жжилави, но на пипане отгоре си е също толкова  мекичка и ми върши работа. Бях решила да я хвърлям, обаче се отказах след като я изпрах. Поне засега ми остава верен помощник. Нейната цена също е 12,80 евро.
    * Втората ми изпратиха безплатно от сайта, понеже се оплаках от косопада, но явно тя си е такава и от време на време профилактичното падане не е проблем за мен. Не е приятно, ако се усети, но лично аз рядко забелязвам и не го отчитам като голям минус.
    6. 126 Luxe Cheek Finish - тази за мен е със сходни, да не кажа същите свойства като горната, но от Zoeva казват, че е подходяща за бронзър, хайлайтър и руж (3 действия, 1 четка). Аз си я ползвам само за руж, бронзираща пудра не слагам почти, а за хайлайтър ми е прекалено голяма и разперена. Също много мекичка и приятна за работа. Аз свикнах с наклонените четки за руж за контур изцяло по скулата и затова с тази си нанасям само на изпъкналата част на бузките. Цената и е 14,80 евро.



    7. 105 Luxe Highlight е идеалната четка за хайлайтър. Мекичка е, пухкава и разнася много добре продукта. Дали заради хайлайтърите, с които съм ползвала до момента, но не ги разпрашва и не мога да прекаля. Взема малко и мога да контролирам в зависимост от желанието и ефекта, който искам да постигна. Сетинга на Саманта е мисля по-малка и за момичета с малки лица, вероятно ще е по-добро решение, но не съм я пробвала все пак. Zoeva пишат, че е подходяща и за контуриране, скоро ще разбера дали ми е удобна за това тогава. :)
Дълго й се дърпах на тази четчица, струваше ми се скъпичка (12,80 евро), обаче се предадох и хич не съжалявам. Преди това ползвах тази в черно (имам 2 от нея), но от прането явно, се разпери и стана обемна, вследствие на което нанасяше на много голяма площ, а и сякаш ми разпрашваше идея повече.


     8. 109 Luxe Face Paint - това е официално най-откачената четка, която имам и въобще не съм предполагала, че ще си купя някога. Още като я пуснаха си казах "кой луд ще си я купи тази баданарка". Та тя прилича на онези за боядисване. Започнаха хвалби и как нямат търпение да си я купят някои момичета, а аз директно подминавах и ги нарочвах за болни. Не знам как моя милост реши, че го иска и ще го ползва това "чудо". Май мислеше да се пробва да контурира с него. Речено-сторено, купих я. Отлежава в опаковката си известно време, докато един ден не се престраших да питам хората как и какво правят с нея. Плашех се, че ще си я изцапам с кафяв грозен цвят и ме увериха, че се пере безпроблемно. Още на следващият бях в едната ръка с Luxe Face Paint, а в другата с бронзър и смело замигах пред огледалото. Толкова притеснения и всичките необосновани. Толкова удобна и лесна за оформяне на контура, да ми се неначуди човек защо се дърпах. Идеални прави скули, хубаво подчертани и никаква следа от страх по лицето ми. От тогава, заедно със 110 ми служат вярно, като тази ползвам с прахообразни, а 110 с кремообразни продукти. Яд ме хвана, че след 2 ползвания ще се наложи от естетическа гл. т. да купя нова, но никой не е предполагал за почти два метра вода у дома. В бързината грабнах, каквото ми видят очите. Поне е изпитана и можете да сте сигурни, че лесно няма да се разлепи при пране. И тя като повечето е 12,80 евро.



    Досега не са падали косми, но аз съм я прала съмо веднъж.


    Както вече споменах, всичко съм си избирала след дълги премисляния и ползвам от месеци наред, а половината и от над година. Няма такава, от която да съм недоволна и да не става за нищо, съответно да съм продала или разменила. Препоръчвам ги с 2 ръце. А аз дори, бих си взела в бъдеще по още една бройка.

4 коментара:

  1. Много хубава и полезна публикация, изкушавам се да си ги поръчам и аз. Коя ще ми препоръчаш като първа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами на мен любима ми е 102. Тя ми е първата четка, но според мен формата и е лесна за употреба и ако мога да я нарека с една дума е универсална. Също една от тези за руж - 126 или 127, ако нямаш много. :)

      Изтриване
  2. Аз имам комплект на Sigma, но вече е за подмяна и се чудя на Zoeva ли да се спра или на Real Techniques. Доста подробен пост, определено се замислям. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами Сигма идват по-скъпички, а и с това ходене до митница хич не съм им поглеждала сайта дори. Има доста сравнения между тях и Zoeva, но аз не ги чета. Ти можеш да се поинтересуваш, ще ти бъде от полза мисля. На Real Techniques имам само 4 за лице и съм доволна, но не мога да кажа че са по-добри от Zoeva. На едно ниво са почти, за мен.

      Изтриване