неделя, 15 февруари 2015 г.

Agent Provocateur

       Agent Provocateur е британска марка, създадена от Джозеф Кор (син на Вивиан Уестууд) и съпругата му Серина Рийс през 1994 г. с отварянето на първия си бутик в Сохо, Лондон. Идеята им е да продават еротично бельо с високо качество. От тогава AP става емблематична световно призната марка. Открива нови хоризонти с всяка колекция и с право печели своето място за сравнение с най-добрите и луксозни брандове бельо. След развода им през 2007 г. Agent Provocateur сменя собственика си и се разраства с 30 магазина в 13 държави.


   

      Освен провокативното бельо във всякакви разновидности и за различни "поводи", марката предлага пижами, рокли, ръкавици, страхотни куфари и  куп други красоти. Можете да ги разгледате в сайта им. Цените им са високи, Най-достъпни са парфюмите според мен. Затова днес ще ви споделя моите 2 находки, които не спадат към масовите аромати и определено не се харесват от всеки. В официалния сайт са доста надценени, можете да се сдобиете с тях кажи речи на половина, но не препоръчвам без проба. Във фрагрантика има всички излезнали на пазара до момента, ако ви е интересно - цък.
     Бутилчетата им са изчистени и ретро, напомнят ми на винтидж. Металният държач е тяхната "капачка". Дръпвайки я, го отваряте и можете да пръснете. :-)


    Agent Provocateur (вдясно) е парфюмът-подпис на британската марка. Дързък, остър и оставящ силно впечатление. В базата му се преплитат индийски шафран, кориандър от Русия, египетски жасмин и ветивер от Хаити. Допълват ги кедър, мароканска роза, мускус, магнолия и гардения.
     Не си представяйте цветя и мускус с малко дървесина, каквито сте свикнали да срещате в масовите, макар и скъпи парфюми. Много по-различен и интересен от тях е. Повечето хора го свързват с едновремешните и бабешки аромати, бърчат нос и питат какво е това? Е, парфюм е, но не какъв да е. Подходете внимателно и не прекалявайте с количеството при първа проба. Бъдете сигурни, че ще понесете и тогава се хвърляйте с главата напред. Един от малкото подходящи и за студ, и жега. Кожата тук, както с всеки аромат, оказва влияние и се развива различно. Моя милост е малко куца в обясненията, затова ще си позволя да ви препратя към тази публикация, много ми хареса описанието и съм да не кажа на 100 % съгласна с казаното.

"Самият Agent Provocateur започва по-скоро с битова злополука, а не с домашно кунг фу насилие – остър мирис на изгоряла коса, който омеква бързо в смесица от подправки и дървесина. Между тях и подлежащия кедър и ветивер е затисната почти хербаризирана роза. Парфюмът има дрезгав тон, интересни шафранови нюанси и горчиво соления аромат на прополис. Излъчва добре, без да обсебва. Конструкцията му е желязна – всичко се развива по план и с дисциплина. След няколко проби може да му се има пълно доверие. Тъй като е основно дървесно подправков, е делови, но не в скучния смисъл. Създава впечатление за жена, достатъчно умна и практична, за да се справя с всевъзможни предизвикателства, като при това умее да окуражава мъжете около себе си. Знаете, че не е лесно едновременно да вдъхваш респект и желание. Е, този парфюм е като Анджелина Джоли в това отношение."

   Освен стандартните бутилчета, има страхотни сетове с 3 броя минита по 25 мл за чанта, супер сладурски са.




     L'Agent е едно от последните попълнения в редицата ароматни изкушения на Agent Provocateur.
  "Agent Provocateur L'Agent е съблазнителен и чувствен, също като предишните издания, но е значително по-силен и загадъчен. Това е провокативен аромат за дами със силен характер, ухание, което хипнотизира сетивата с магическите нотки на ориенталски цветя, топла амбра и чувствен и еротичен мускус. При първия досег с уханието ще ви се стори, че мирише като мъжки аромат, силен, наситен, не това, което очаквате да се крие в розовата бутилка със сиво-черни нюанси. Но когато се напръскате с него, ще усетите как се превръщате в най-секси дамата на света.
  С отварянето на флакона около вас се разнася уханието на розов пипер, масло от давана, розово дърво, иланг-иланг и ангелика. Удивително мощното и туптящо сърце смесва флоралните нотки на бубронски здравец, майска роза, жасмин самбак, тубероза и пелин. Базата включва най-загадъчните и най-енигматични съставки на пачули, сандалово дърво, кристали амбра, бобова тонка, лабданиум, смирна, черен тамян и мускус. Основата е пикантна и флорална, с доста тежък аромат на парфюм. Това е страхотно ухание за студените зимни дни. И е подходящо също и за горещите зимни вечери пред камината. Знойно, тъмно и изкушаващо ухание.
  В добавка към пирамидалната структура, парфюмната композиция съдържа нова тайна съставка от феромони, които гарантират спечелването на сърцата на противоположния пол. Секси, съблазнителен, пикантен аромат. Формата на флакона следва оригиналния дизайн на парфюмите Agent Provocateur, в мек розов цвят, който постепенно прелива със сивочерни нюанси на дъното."

    Ако трябва с няколко думи да опиша какво усещам, то това определено ще са кожа, канела, амбър, боб тонка. Много опушен, страстен, загадъчен и много присъствен. Не харесвам цигарения дим, но L'agent ми навява такова усещане без да ме дразни и да ме задушава. Като скъпа пура по-скоро. Нося го през зимата, защото тогава се развива най-добре. В студеното разкрива изцяло острия си характер. Има жени, които обожават някои унисекс, мъжки аромати. И L'agent би ви допаднал в такъв случай.



     Не съм тествала други парфюми от асортимента на АП, но при първа възможност ще го направя. Отворена съм за нови ароматни похождения винаги. :)

4 коментара:

  1. Благодаря ти за ревюто, отдавна се чудя дали да не пробвам парфюми на марката :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са готини според мен, ако има къде - тествай непременно, стига да си падаш по изчанчени аромати. ;)

      Изтриване
  2. И двата не са лесни за харесване, въобще пробата е задължителна преди покупка. Аз имах Eau Emotionelle, харесвам Метресата и я исках, но преди 3 дни си купих Petale Noire. На сляпо! Обаче се оказа голямо попадение. В него има нещо ретро, напомня ми на Niki de Saint Phalle и Cabochard. Строг е, хладен, почти унисекс, но и по някакъв особен начин много секси. Пробвай го!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, благодаря. Ако го видя някъде ще пробвам непременно. Не са ми познати тези, с които го сравняваш, така че ще го диря. :)

      Изтриване