събота, 28 февруари 2015 г.

Бази за сенки

   Всички знаем какви са предимствата на базите за сенки и как изглежда грима с тях - плътни цветове, дълготрайност и по-лесно нанасяне. Гримирам се от години и след натрупан опит с няколко основи, ще ви кажа какво ми е мнението за тях. Ето ги и тях:




   Artdeco Eyeshadow Base - това беше първата ми база, още когато нямах големи умения в гримирането, но бях много доволна от нея. Сенките стояха непокътнати, докато не ги сваля. И дъжд ме е валял дори, те оставаха без да се съберат. Единственото, което не ми допадна е, че веднъж нанесена, трябва да се работи бързо, защото засъхва и сенките едва се блендират. Но сега, когато съм на друго ниво, мисля че бих се справила по-добре и няма да имам подобни проблеми. Текстурата и е плътна, цвета е бежов с блестящи частици. Опаковката е малко неудобна за момичета с дълги нокти, но можете да ползвате четка. Икономична е, при редовна употреба на мен ми стигна за година, като не си промени консистенцията. Някои се оплакват, че се втвърдявала. Нямам идея сега какво и е качеството, аз съм я имала преди 6-7 год. Тогава помня я взех за 12 лв, сега предполагам е малко увеличена, но си заслужава. Пак мисля да си я взема, но имам 2 бази в момента и искам да ги изразходя.





    Artdeco Mineral Eyeshadow Base - по стечение на обстоятелствата тази е втората ми база, която си взех през 2012 г. Исках да я пробвам, а и не ми се рискуваше със старата, защото не знаех кога ще ми кефне да преустановя гримирането и да я хвърля засъхнала. Минералната основа е предназначена хора с чувствителни очи и такива, които са с по-сух клепач. Тубичката е предпочитаната от повече момичета, защото е по-хигиенична, а и лесна за употреба. Текстурата и е кремообразна и доста по-лека, приятна. Ако сте с мазен клепач, не знам дали би ви задържала достатъчно дълго грима на очите. Цветовете пак са наситени, но с тази в кутийката според мен са малко повече. Издържат, като има единични случаи, в които ми се събират сенките. Трябва да нанасяте малко, понеже е по-мазна и отново може да доведе до събиране в сгъвката. Цената и е около 15 лв.




    Avon Eyeshadow Base - тази е една от най-хвалените бази сред българските блогърки. Опитвах се да я харесам, не съм я пробвала няколко пъти, а доста. Всеки път обаче имах един и същ проблем. Много е плътна консистенцията й за мен. Клепача ми е сух и се получава подобно на кир ефект, стои на парцали. Засъхва бързо..... не е моят продукт определено. Сенките се задържат, цветовете са ок горе долу като наситеност, но тази текстура ме убиваше. Най-добра работа ми вършеше когато исках да съм само с молив или очна линия. С другите бази не мога да остана, понеже са като крем и се събират или отбелязват на костта. Не знам дали е било до партида, но не мисля че ще я купя повече... Струва 5-6 лв.



      Вече е на 2 години и е нормално да е изсъхнала, но и в началото имах същите "грижи".



            Така изглеждаше като нова:


    NYX HD High Definition Eye Shadow Base - още една от най-известните бази е именно NYX HD. Със светъл, млечен цвят е. Текстурата и е като крем, затова се слага по малко, иначе сенките се събират и изсъхва по-трудно. Със смесени чувства съм към нея. Един път грима ми издържа, друг път не. Аз ли не я ползвам правилно, не знам, но и нея не мисля за момента, че ще повторя. Взех си я от ибей за 16 лв, тук мисля че в Дебенхамс се продава.





    Zoeva Matte Eyeshadow Fix Long Wear - немската марка Zoeva имат матова и перлена база. След няколко добри отзива миналата пролет си купих матовата, защото ми трябваше хубава основа за абсолвентския. Върши работа, но и тя като тази на NYX е на приливи и отливи при мен относно трайността. Количеството ли не мога да преценя, следобяд сенките ми вече са започнали да се събират. Тя е с жълтеникав цвят, подобен на светъл фдт. Струва 6,80 евро.
 


      Общо взето всяка от базите има предимство, но ако трябва да избера една, то може би бих заложила на някоя от тези на Artdeco. Искам да си припомня пак тази в бурканчето. Вие от кои основи сте доволни?
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар